Med bil mot cykling i skidspår.

12:35Jag sitter i en bil på väg mot Dalarna. Lite pirrig och ganska laddad. På takräcket står min mountainbike och på dragkroken hänger två till. De får vila nu, på resan upp, men i morgon ska de få visa vad de går för.

Klockan 09.45 lämnar vi den legendariska Vasaloppsstarten i Berga by och kämpar oss upp, cykeln och jag, för den där långa branta backen direkt efter start. Sedan väntar Smågan, Mångsbodarna, Risberg, Evertsberg, Oxberg, Hökberg och Eldris innan vi rullar in i Mora med benen fulla av mjölksyra och hojen täckt av lera. Nio mil.

Det är dags för Cykelvasan och Sarah, Johannes och jag åker tillsammans i år igen precis som förra året. Det är så superkul. Men i år blir vi fler när vi kommer upp. Då tänkte jag inte på alla de andra åtta tusen cyklisterna, utan en massa vänner som lärt känna varandra via Twitter när vi pratat cykling som strålar samman före och efter loppet. Plus några andra fina som inte cyklar men som står vid den klassiska portalen i Mora och tar emot oss när vi kommer i mål.

Jag har startnummer 3501 om ni har vägarna förbi.


7 kommentarer

 1. Lycka till!
  Ska bli trevligt att ses igen på måndag.

  SvaraRadera
 2. Härligt med människor med karaktär! Cykla lugnt nu bara! Vi har gjort samma sträcka iår. Kvällstid. Med bil. Mellansyster Sara i baksätet med det blodiga ansiktet i sin mammas knä. I framsätet: En trygg farfar och en ckockskadad pappa vars skida var millimieter från att orsaka en...katastrof...
  Hoppas som sagt att ni cyklar lugnt och får njuta av naturupplevelsen som jag gissar ändå finns där uppe!
  Mvh
  Hannas pappa

  SvaraRadera
 3. Alltså jag blir så sjukt avundsjuk på dig nu, jag har stukat foten och missar midnattsloppet, cykelvasan och min inplanerade cykeltur till sylarna:(
  Ha kul för mig också!!!

  SvaraRadera
 4. Hej!

  Vill informera om att vi på Bloggextra.se nu drar igång en tävling där alla våra medlemmar kan vinna 3 veckors fri annonsering på vår framsida och presentkort till SF-bio. Det är gratis att bli medlem. Läs mer på vår startsida!

  Vi har flera tjänster att erbjuda till bloggar:
  *Omröstningar
  *Frågelåda
  *Dagens Outfit
  *Bloggtips
  *Blogghjälp

  Hoppas vi ser dig snart!

  Mvh
  /Bloggextra.se

  SvaraRadera
 5. Ameera - delad vårdnad-bloggen14 augusti 2011 kl. 11:12

  Så spännande!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.