Överfallet.

22:54

Det gör bannemig fortfarande ganska ont, trots att det är över femton timmar de gav sig på mig. Ett bakhåll. De väntade på mig och barnen utanför dörren i morse, de fega kräken. Killarna hann som väl var passera innan de hunnit mobilisera sig, men då jag kom ut och vände mig om för att stänga ytterdörren gick de till attack.

I ögonvrån fick jag syn på dem. Hann bara upptäcka dem som hastigast innan det var för sent, men såg att de var många. Ett helt gäng som i samma ögonblick som jag slog igen dörren kastade sig över mig. Jag kände bara hur det sved till i nacken innan jag släppte det jag hade i händerna och ropade åt killarna att springa.

Smärtan ändrade snabbt karaktär, från brännande sveda till en pulserande värk. Hur skulle jag göra nu? Behövde ju låsa dörren och plocka upp barnens väskor som jag bara släppt vid dörren, men där var de ju allihopa. Beredda att slå till igen. Till slut smög jag fram och låste försiktigt, utan att för en enda sekund släppa blicken från lampan i ögonhöjd, några decimeter från dörren där de av någon anledning samlats i en stor klunga.

Väl i säkerhet i bilen sa storebror "Pappa, du har inte bara fått ett getingstick i nacken. Du har fått fem!"

13 kommentarer

 1. Å fy farao! Jag trodde att de bara stack (eller vad de nu gör) om man råkade trampa på dem eller så, inte att de kunde attackera. Usch.

  SvaraRadera
 2. Men vilken skräckläsning du bjuder på såhär innan läggdags. Tack och lov att det 'bara' rörde sig om getingar! Hoppas sticken inte plågar dig allt för mycket.

  SvaraRadera
 3. Jösses, jag läste första delen minst 5 gånger och var helt chockad eftersom jag trodde att du blivit påhoppad på riktigt, sicken tur att det "bara" var getingar :)

  SvaraRadera
 4. Ja jösses!! Trodde du blivit överfallen av ett gäng ligister! Tänker du sadla om till thrillerförfattare? Men seriöst, hade jag råkat ut för den attacken hade jag dött av allergichock! Hoppas du mår ok nu!

  SvaraRadera
 5. Usch, stackare! Det låter inte som en enkel match precis. Hoppas det går över snart!

  SvaraRadera
 6. Nämen usch!! Du har väl polisanmält det?

  SvaraRadera
 7. Jag trodde först du blev överfallen av ett gäng fula typer. Jag är livrädd för getingar

  Annelie från kalmar

  SvaraRadera
 8. Men phew - jag hann få riktigt hög puls innan jag fattade vad det handlade om! Hoppas att smärtan gett med sig vid det här laget.

  SvaraRadera
 9. Jag fattade ingenting när du skrev "getingar". I min tolkning utsattes du för ett överrasknings-skojanfall av killarna.. Krya på dig!

  SvaraRadera
 10. Puh...där hann jag bli riktigt rädd att det var någor mycke värre..skrämms inte sådär!

  SvaraRadera
 11. Jag läste det här inlägget igår morse och tänkte "stackare", och så gick jag vidare till nästa blogg, sådär som man gör allt som oftast. Igår kväll fick jag mitt livs första getingstick, och efter att ha rusat till apotek och caféer (i jakt på en sockerbit på apoteksdamens order) tänkte jag "nu måste jag gå in på hejaabbe och uttrycka min sympati". Ont som tusan gör det, och jag lider med dig!

  SvaraRadera
 12. Usch, jag trodde först att det var ett "riktigt" överfall, men getingar är ack så jobbiga deockså..

  SvaraRadera
 13. Jag trodde som de andra, ett riktigt överfall och hann få både hjärtknip och bli förbannad innan jag läste om getingsticken...

  Tack och lov att det handlade om getingar!
  Nu är jag lättad ist...många känslor på kort stund...;)

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.