Resan till nyfikenheten.

10:19

Som sagt, vi stack iväg till Stockholm i helgen – Abbe, storebror och jag. Tidigt på lördag morgon hoppade vi på tåget mot ett miniäventyr i två dagar. När jag jobbar åker jag alltid x2000 eftersom tiden är värdefull och jag hade en uppfattning om att vanliga gamla tåg tog fem timmar. Det är bara nästan sant och gäller regionaltågen. Intercity tog bara en halvtimme längre tid än x2000 och kostade hälften så mycket, visar det sig. Sedär, man lär så länge man lever.

Nåväl. Vi åkte inte ända fram utan hoppade av i Södertälje vid lunchtid. Jag hade fått tips om att Tom Tits Experiment skulle vara kul och tänkte att vi skulle prova det. Så vi klev av, tog en lokalbuss, frågade oss fram och promenerade genom Södertälje centrum tills vi hittade rätt. Lätt som en plätt, men inte desto mindre ganska spännande.

Tom Tits var strålande. Ett hus fullt av spännande experiment, både inne och på utsidan. Killarna skruvade, tryckte, vevade, provade, byggde, rullade, drog, tittade, hoppade och byggde. De kröp i tunnlar, åkte rutchkana, byggde vattenkonstruktioner och testade hur det känns att stå i en såpbubbla eller att stå pall i full storm. De hade skitkul och det hade jag också.

Vid femtiden åkte vi in till Stockholm – buss och pendel, ännu ett lokaltrafikäventyr. Vi checkade in på Hotel Rex – litet och mysigt på Luntmakargatan – bytte om och tvättade av oss äventyren från Tom Tits. Efter en smaskig pizza på Primo Ciao Ciao köpte vi en stor påse lördagsgodis och mumsade i oss på hotellrummet.


5 kommentarer

 1. Ja Tom Tits är toppen. Det stället kan man besöka i många år, varteftersom barnen blir äldre och mer intresserade av varför vissa saker funkar på sitt sätt osv.

  SvaraRadera
 2. Jag är väl närmast övermogen, men Tom Tits är nåt av det roligaste jag vet i Sthlms-området! :)
  /Cata

  SvaraRadera
 3. Heja Abbe Bloggen får mig alltid att le och tänka på alla mina nära och kära hemma i Sverige. Keep it coming .Hälsningar från ett varmt vinter Australien. cc

  SvaraRadera
 4. Heter Tom verkligen så i efternamn??? Eller är det någon som har kommit upp med den "märkliga" fortsättningen på Tom...??? Well well...
  När jag jobbade som scoutledare för sisådär 100 år sedan använde jag en bok därifrån för att komma på matnyttiga aktiviteter! Skitskoj!
  Kram
  Hannas pappa

  SvaraRadera
 5. Min egen erfarenhet säger att x2000 oftast tar längre tid än vanliga tåg. Eftersom de oftare blir försenade på grund av vanliga tåg.

  Jag har också kommit fram till att det bara är några år kvar tills jag får visa min dotter detta fantastiska Tom Tits...

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.