På förekommen anledning.

21:51

Hoppsan! Jag har aldrig fått så många kommentarer om killarnas kläder någon gång tidigare. Man kanske skulle sadla om till modebloggare. :)

Men eftersom ni frågar så ska jag berätta om jackorna. De är splirrans nya och kommer från ett svenskt företag som heter Gneis. Och när vi ändå är inne på ämnet kan jag passa på att varmt rekommendera deras kläder. Killarna älskar dem.

Jag som länge har ägnat mig åt glaciärer, skidåkning, fjällvandring, klättring, paddling, mtb och sånt där är förstås en materialnörd som tillber gudar med namn som Gore-Tex, Primaloft och allt vad det nu heter. Det finns finns massor av fina grejer till en sån som mig. Men till barnen har det alltid varit svårare. Man vill ju att de ska kunna vara torra och varma när de är ute och leker, och extra viktigt blir det med ett hjärtbarn med dålig cirkulation. Men det har bannemig inte varit lätt att hitta bra funktionsplagg som inte är gjorda av bävernylon och väger tre ton eller har en passform som gör ungarna helt orörliga.

Tills min fru beställde overaller till barnen på nätet för några år sedan. Hon hade hittat något ganska nytt företag från någonstans upp i norra Sverige (Luleå tror jag det var). Gneis hette de. Jag vet inte hur hon ramlade på dem, men sedan dess har vi handlat varje år. Igen och igen. Overaller, thermobyxor, vinterjackor, överdragsbyxor, regnjackor och fleecetröjor.

Vi beställde en hel hög med kläder i år igen och för några veckor sedan kom en låda med fina och bra grejer. Jag såg förresten nu när jag skulle länka till dem att deras höstkampanj håller på oktober ut, så det är lite extra billigt några dagar till. Jag har tipsat alla vänner om Gneis och nu tipsar jag er också.

Som sagt, man kanske skulle bli modebloggare? Eller barnmodebloggare åtminstone. Eller kanske barnoutdoormodebloggare i alla fall. Jag har ju trots allt tillgång till världens finaste fotomodeller.

6 kommentarer

 1. Gneis rules! Vi startade som testfamilj redan första säsongen och har varit fast sedan. Nu har alla andra barn i byn också Gneis - samt de vuxna som hunnit vara med vid vuxenförsäljning. Säger ju en del. Nu har våra grabbs tyvärr blivit för stora, gissa om det blir problem med klädinköpen tills vuxenstorlekar funkar.

  Men så fina modeller som på dina bilder, det har jag nog inte sett förr :)

  SvaraRadera
 2. Hej,

  Hoppas allt är bra med er. Första gången jag besöker er sida men jag tycker det verkar vara en intressant och lärorik plats.

  Med vänliga hälsningar,
  John

  SvaraRadera
 3. Åh vad bra du skriver! Man tar Abbe till sitt hjärta redan i första inlägget, vilken kille och vilka otroligt fina bilder! Jag länkar din sidan till min för alla borde läsa om Abbe och få en ödmjukare syn på tillvaron...jag fick det i alla fall! Kram Annsofie

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Vill passa på att rekommendera gneis till Alla, våran hjärtekille har äntligen fått ytteplagg som passar hans temperaturväxlingar...oxå storasyster fick sej en toppen jacka. Så alla som inte kollat in hemsidan för Gneijs...gör det!Mvh Anna Nyström

  SvaraRadera
 5. Som förskolärare i Luleå kan jag lova att dessa kläder är väl använda här hemma i Lule trakterna :)
  Linda från Luleå!

  SvaraRadera
 6. Här är en Gneisfamilj till. Varit med sedan starten som Testfamilj. Barnen älskar kläderna. Sen är det lite extra kul att det är bekantskap från IT-branchen som sadlade om och är en av skaparna bakom märket.

  Har även Gneis själv.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.