Titan-Jerry.

19:18

Igår kväll var det stort kalas för min bransch då årets alla Guldägg delades ut vid galan i Stockholm. Själv satt jag hemma och följde det hela på Twitter och branschtidningarnas hemsidor. Det var första gången (Med undantag av 2005) på tio år som jag inte var där på prisutdelningen och deltog i festen. Det kändes märkligt och lite ledsamt.

Men det fanns saker som gjorde mig glad också. Till exempel att vår, nu nedlagda, byrå faktiskt hade en nominering som vi fick efter gravsättningen. Fint att sluta med flaggan hissad. Och att Forsman och Bodenfors slog alla tiders guldäggsrekord genom att ta hem inte mindre är sju guld och nästan lika många silver. Otroligt imponerande att de fortsätter att leverera efter alla dessa år på toppen. Och det är extra kul eftersom jag har många goda vänner på den byrån.

Men det som gjorde mig gladast av allt var att galans finaste pris – Titanägget – gick till ICA-Jerry. Grymt bra jobbat, guldäggsjuryn! Lyssna till den här fina motiveringen:

”Att ta kål på gamla fördomar kan ibland vara lika omöjligt som att flytta berg. Men om fler går samman är det ändå möjligt och för all framtid kan det förändra hur vi ser på varandra. Årets Titanägg går till flera modiga parter som gjorde det möjligt:

• Tack FUB, Förbundet för utvecklingsstörda barn och ungdomar, som i mer än 50 år arbetat med att åstadkomma attitydförändringar.
• Tack ICA som valde att sponsra Glada Hudik
• Tack KING för att skapade ICA Jerry, och framför allt:
• Tack Mats Melin för att du klev rakt in i våra liv och i våra hjärtan och utmanade våra värderingar i grunden.

Föräldrar till barn med funktionshinder vittnar om hur attityden har förändrats. Hur deras barn rätar på ryggen och lyfter blicken när de går till skolan. Attitydförändringar tar tid. Det finns fortfarande mycket kvar att göra. Men 2011 fick reklamen en chans att spela en viktig roll som opinionsbildare och göra världen lite bättre, i ett ovärderligt samarbete. Grattis – och ett stort tack!”

5 kommentarer

 1. Jag blev så glad när jag läste tidningen i morse och såg Titan-ägget, och motiveringen var ju bara mitt i prick.

  SvaraRadera
 2. Åh! Jag blir alldeles varm och kall omvartannat och väldigt, väldigt glad! Framförallt för hur motiveringen formulerats. Så sant,så sant.

  SvaraRadera
 3. Åh vad fint. Jag visste inte det. Men vad härligt..."deras barn rätar på ryggen och lyfter blicken när de går till skolan" - underbart bortom underbart!

  SvaraRadera
 4. Fin motivering och väl förtjänat pris. Saknar Jerry i reklamen.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.