Lisa och mackan.

22:26

På storebrors dagis går en liten flicka som heter Lisa. Hon älskar Abbe och vill alltid kramas och vara med honom då vi kommer för att lämna eller hämta hans storebror.

Barnen har med sig en liten matlåda med mellanmål till förmiddagen. Frukt, en liten smörgås eller kanske en yoghurt. För någon vecka sedan satt Lisa vid det lilla fikabordet och åt en polarkaka med något smaskigt pålägg på. Abbe kom och satte sig och Lisa ville så klart bjuda på mackan. En fröken, som visste att Abbe inte tål mjölk, avstyrde och förklarade.

På vägen hem i bilen var Abbe väldigt angelägen om något. Min fru försökte förstå och efter tjugo frågor ungefär kom hon fram till:
– Vill du ha en smörgås?
– Mm, sa Abbe och nickade.
– En sån som Lisa hade?
– Mm. Denna gången med ett leende.

Hon gjorde en polarkaka. Abbe åt. Han åt hela smörgåsen helt själv. Utan protester. Utan avledande manövrar med leksaker eller böcker.
Detta är ett genombrott. Tack Lisa.

6 kommentarer

 1. Coolt!
  Det är så effektivt som förebilder, stora som små. :D

  SvaraRadera
 2. jag får gåshud när jag läser den här bloggen, och särskilt det här inlägget.

  SvaraRadera
 3. Jag blev tårögd. Måste berätta att jag har läst i din blogg hela natten, försakat mitt jobb lite, men det är okej.

  Jag kan inte sluta.

  SvaraRadera
 4. Nu började jag gråta litegrann, det var så fint.

  SvaraRadera
 5. Här är en till som börjar gråta litegrann! Hörde om din blogg igår på Musikhjälpen och kunde inte låta bli att börja läsa... Från början!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.