Tidernas sexårskalas.

22:18

Det ska snart fyllas sex år här, och då är det dags för barnkalas. Och eftersom han är världens bästa blivande sexåring, vill jag ju gärna att det ska bli sådär alldeles superkul på alla sätt och vis. Inte läbbiga hinken. Aldrig mer läbbiga hinken.

Har du några tips? Har du ordnat något bra party, eller har dina barn varit på något extra kul kalas? Något som var fiffigt fixat, med spännande lekar eller skojiga upptåg. Eller har du hört talas om något festligt kalas? När jag nu har så många fantastiska människor att fråga är det bäst att passa på.

Så shoot. Ge mig ditt bästa kalastips, så är du bussig.

Andra bloggar om , , ,

47 kommentarer

 1. min sambos pappa brukade ordna de bästa kalasen för sambon och hans bror när de var små. bland annat galna skattjakter, med skatten nedgrävd (en kista fylld med godis) och ledtrådar som ledde till kistan. Någon ledtråd fick man leta efter bland massa uppblåsta ballonger, i en av ballongerna låg lappen med ledtråden, så barnen fick spränga ballongerna tills de hittade ledtråden. sådant älskar ju ungar, spänning och lite detektivarbete! :D

  SvaraRadera
 2. fast okej, jag borde kanske klickat på länken till "läbbiga hinken" innan jag skickade min kommentar..hm. haha.
  för skattjakt står kanske inte högst upp på listan i år..

  SvaraRadera
 3. Inga heta tips här, jag lyckas inte bli roligar än en "Fiskdamm" på vägen ut från kalaset och det känns rätt trist och B:igt när man läser om dina roliga upptåg. Måste skärpa mig. Kan man hyra in dig som partyfixare???

  SvaraRadera
 4. Fick första barnet för några månader sedan så jag är kass - hade nog kört på ett säkert kort = godis i stora lass. Stryk frukt, på min tid blev kalasen som serverade frukt svartlistade ;). Måste säga det igen, din blogg är helt underbar. Kram M

  SvaraRadera
 5. Baklängeskalas!!!

  Det var alla tiders succé när lillebror fyllde 6. Påklädning: bakvänta kläder. Vi började med skattjakten (med uppgifter som tex. baklängesfotboll - spring baklänges och skjut med hälen), baklänges balansgång, baklänges hopptävling, sätt grisen på svansen...), sen lektes det, sen åt vi tårta (och dukade under bordet naturligtvis) och till sist "ordentlig" mat.

  Alla konstiga aktiviteter förklarades med att "men det är ju bakvänt". Och naturligtvis önskade vi välkommen när barnen gick och sa hejdå när de kom. Och inbjudan kom från rorbellil (alltså lillebror) till kompisarna - namnen stavade baklänges förstås.

  Baklängeskalas rekommenderas varmt!!!

  (Och så vill jag passa på och tacka för en underbar blogg - och gratta i förskott!)

  SvaraRadera
 6. Göm "skatten" någonstans. Använd fantasin. Måla sedan en karta. Ett kryss. Snirkel i snorkel, de måste följa kartan. Kanske stationer längst med vägen. Skit i ledtrådarna... ist bara roliga lekar, som måste göras. Elinas idé om ballongerna är ju skoj. Om de inte är för unga för pilkastning är det ju en given lek. "Spräck vattenfyllda ballonger på lagom avstånd".
  Kasta stövel. Memory. Byta kläder i en säck. Stafett: snappa näsduken. "Gör si, gör så".

  Jag vet inte. Kanske inga lekar för sexåringar. Det var ju ett tag sedan man var i den åldern...

  SvaraRadera
 7. Roligast var kalaset där vi åkte bandvagn till pulkabacken som var upplyst endast med facklor, fick prova miniskoter och avlutade med disco och - spelhåla. Fast då var det ett 10-årskalas, förstås. Pulkakalas med hamburgare stekta på Murrikkan utomhus har annars varit en populär variant häromkring på många vinterkalas. Men snötillgången i Göteborgstrakten kanske inte uppmuntrar till det?

  Lekar göre sig inte besvär här - för komplicerat att förstå och tar för mycket tid.... Så sist åkte vi helt enkelt på bowling och hade tårtan med dit - uppskattat det med.

  SvaraRadera
 8. Hej!
  När min äldste son fyllde 7 år hade vi tipsrunda/skattjakt utomhus. Vid varje fråga hade vi satt en liten glaslykta med ett värmeljus i och det var mörkt ute. Gamla barnmatsburkar fungerar perfekt! Det var lagom läskigt och enormt kul tyckte barnen! :)

  SvaraRadera
 9. Jag kom på en sak till. På ett av våra barnkalas hade vi en skattjakt. Men ingen karta. I stället hade vi skrivit ledtrådar och vikt ihop, lagt i ballonger, blåst upp och sen lagt utomhus lite här och var. Barnen fick turas om att smälla ballongerna och läsa ledtrådarna till nästa ställe. Det kunde t.ex stå "Gå till brevlådan" och där satt en ny ballong och så vidare. Det gillade dom!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ballong leken Samla alla barn och knyt ett snöre runt ballongen. Knyt ballongerna runt alla barnens ben. Sen skall dom försöka trampa sönder varandras ballonger.Detta gillade barnen då man måste både skydda och anfalla.

   Radera
 10. Här finns några tips som kanske kan passa =)

  http://hem.passagen.se/annaxx/barnlek.html

  SvaraRadera
 11. bra för 6-7-årskalas - hyr in en tonåring som dj och ha disco!

  SvaraRadera
 12. En kompis visade mig denna blogg igår någongång, och jag har varit hooked sedan dess. Precis läst klart vartenda inlägg i en sittning, och jag är mållös. Helt fantastisk blogg! Både Abbe och storebror verkar vara supermysiga. Vilken liten kämpe.

  Tack för en mycket trevlig sida, och jag önskar er all lycka i framtiden!

  SvaraRadera
 13. skattjakt är också mitt tips, ungarna älskar att få en karta, eller lappar som man skriver små uppgifter på som barnen måste turas om att göra.
  Annars brukar alla lekar med ballonger vara ett hett tips.
  Och om du vill ha fler tips så finns en fin hemsida med många lektips på här: http://www.roligalekar.se/lekar-barnkalas
  :)

  SvaraRadera
 14. Jag förstår att du vill att det ska bli ett jättebra kalas, man fyller ju bara sex år en gång i livet. Men samtidigt, tror du inte att ett gäng sexåringar är fullt kapabla att själv leka och roa sig själva? Jag förstår inte riktigt den här grejen att man ska ordna allt för barnen, strukturera upp, organisera lekar... är det inte bättre med fri lek, för att utveckla kreativitet och fantasi? När jag var liten (och det var inte en evighet sedan, även om mitt inlägg kanske kan tros vara skrivet av någon i pensionärsåldern) var det aldrig arrangerat på detta sätt, och vi hade superkul ändå!! Sedan tycker jag att ett enkelt tips kan vara att fråga storebror vad han skulle vilja göra, men det kanske du redan har gjort och vill ha ytterligare tips..?!

  SvaraRadera
 15. Mycket enkel lek som kräver minimalt med förberdelser:
  "Vem ligger under filten?"
  Alla barn i ett stort rum, du med filten, rummet släcks, alla springer runt ett tag, du lägger någon under filten, rummet tänds.. och de får gissa vem som nu är försvunnen.
  Nu varianterna på denna:
  - du gömmer två barn under filten
  - du gömmer en vuxen.
  eller allra bäst ..
  - du gömmer ingen (en hög med kläder ellr något). Förvirringen är underbar.
  Lycka till!
  Marre

  SvaraRadera
 16. http://www.matklubben.se/recept/monstermuffins_14456.html
  istället för tårta? Eller maskerad med tema, det tycker jag om som liten. Pirattema har ica tips på http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=mat_recept_dynamic&viewid=1205250

  SvaraRadera
 17. skickar med en länk till edvins 6årskalas i skogen. Kanske lite kallt att vara i skogen nu men ett friluftskalas är verkligen att rekomendera.
  http://agnesbagnes.blogspot.com/2008/10/reka.html
  Höjdpunkten var när pippi Långstrump kom förbi och berättade att hon glömt sin kappsäck någonstans och lämnade en skattkarta som visade vart den var sen fick alla barnen innehållet (6 kg av karamellkungens guldpengar).

  SvaraRadera
 18. Oj, vad svårt! Och jag vet inte om han är så förtjust i pyssel? Annars är det något som har gått hem bra hos oss. Sist nu hade jag köpt porslinsmålarpennor på Panduro och muggar på IKEA och så fick alla barn måla sin egen mugg. Efter att ha torkat i 24 timmar så har jag kört dem i ugnen i 35 minuter och nu går de att köra i diskmaskin.

  Vi har också köpt omålade träramar och träfärg + paljetter o s v, som de har fått måla och skapa sin egen fotoram. Vi hade ingen digitalkamera då - men tipset är att ta ett foto av hela kalasgänget, skriva ut det på skrivare och så får alla barnen ett foto i ram med sig från kalaset.

  På senaste kalaset var också maten en av aktiviteterna. Jag hade förberett minipizzor av vanlig pizzadeg. Jag använde mig av detta recept: http://www.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=19827 - men tipset är att INTE förgrädda som det står i receptet. De blir lite väl knapriga då...

  Sedan hade jag laddat upp med diverse pizzapålägg - ost, skinka, räkor, svamp, oliver, salami o s v i små skålar. Tomatsåsen rekommenderar jag att man som vuxen hjälper dem att lägga på underst innan de börjar "dressa" själva. Sedan fick de då göra sin egen pizza. Jag hade lämnat dem varsin nummerlapp när de kom och så fick de komma till köket två och två och så lade de sin nummerlapp vid sin tallrik, så visste jag vilken pizza som var vilken sedan.

  När paketen skall öppnas så finns det ju olika idéer för hur man skall göra det. Att snurra flaska är en variant. Barnen sitter då i en ring och i mitten ligger en flaska. Kalasbarnet snurrar flaskan och den som flaskan pekar på, får hämta sin present från presentbordet, överlämna den och så öppnar kalasbarnet presenten medan alla tittar på.

  Eftersom han är så klurig och finurlig kanske det skulle vara häftigt att få göra lite experiment - i lite mer naturvetenskaplig anda? Sådana är jag dessvärre rätt så dålig på, men det vara bara en tanke.

  Ska bli kul att höra sedan hur allt blev :)!

  SvaraRadera
 19. Jag tänkte på det - om det är snö, så är ju pulkakalas med korvgrillning icke att förakta, kanske?

  SvaraRadera
 20. Apropå det där med experiment.. finns massor av tips att hitta på www.draknet.nu . Kemi när det är som roligast. Finns en del tips på www.barnkalas.com också. Den sidan är utgiven av Dansukker så det är mycket "sött" i receptdelen såklart men också en del tips på lekar osv.
  Annars är nån skojig person med instrument och musiklek ala Mora Träsk aldrig fel!

  SvaraRadera
 21. På sonens 6-års kalas gjorde vi leken "packa in ett ägg så att det klarar att färdas från tremetershöjd". Jag dömde ut den omedelbart medan Mannen propsade på att det visst skulle gå. Sagt och gjort, barnaskaran delades in i grupper om typ tre-fyra. De fick ett kit med material som tejp, bomull, ballonger, snöre, äggkartong osv.

  Jag har aldrig sett sådan arbetsiver och sånt samarbete. De fick 20 minuter på sig och när äggklockan ringde (såklart lämpligt när alla var klara...) så släppte varje lag ner konstruktionen från balkongen. (Valfri höjd går annars bra).

  Inget ägg höll första året, men det var oviktigt i sammanhanget. Diskussionen fortgick länge om hur man skulle kunna lösa problemet bättre. Året efteråt körde vi samma lek igen, då höll alla ägg!

  Att rekommendera!

  SvaraRadera
 22. när jag var liten gjorde mina föräldarar avancerade tårtor, i form av ett tåg eller något annat roligt. Men lekarna var det ingen hög nivå på, som jag minns det. Lycka till

  SvaraRadera
 23. Hej! Jag har följt dig och Abbe i tysthet ganska länge, men nu tänkte jag lämna lite spår och lite tips. :)

  Temamaskerad har något sagt, och det är de kalasen jag minns bäst från när jag var liten också: ett trollkalas och ett piratkalas. Att klä ut sig älskar nästan alla barn, och bara det att man har spexiga kläder höjer stämnigen direkt. Till sexåringar kan man ju också ha sagotema - då finns det plats för både troll, prinsessor, häxor, riddare och allt möjligt.

  Som aktivitet vill jag tipsa om en annan slags skattjakt än med karta och ledtrådar. Författa ihop en berättelse som stämmer på kalasets tema om en "bad guy" (ond häxa, galen vetenskapsman, elakt troll, sjörövarkung etc...) som har stulig en stor skatt eller något annat viktigt. Skicka sedan ut barnen att finna denna bad guy (dvs en busig vuxen i lämplig förklädnad) och ta tillbaka det bortrövade. Att få "slåss" mot en verklig "fiende" uppskattas storligen i den åldern! Extra kul blir det om barnen får tillverka något slags "vapen" som neutraliserar fienden - kan vara allt från att den är livrädd för konstgjorda blommor till någon hemlig medicin som får den att somna. Det behöver absolut inte vara klassiska vapen - ju mer udda desto roligare!

  Att sedan inte bara ha godis i godispåsen är också extra kul. Det bästa barnkalasen var den gången vi fick klistermärken med bland godiset! Fast jag vill minnas att föräldrarna var mindre glada när vi kom hem och klistrade dem på dörren... :)

  Lycka till! Det kommer säkert att bli ett fantastiskt kalas med en så engagerad och fantasifull pappa som du verkar vara!

  SvaraRadera
 24. Oh, plötslig idé! Din fru sysslar ju med hästar och westernridning. Ha ett cowboy-kalas med lite uppvisning och låt barnen rida nåt litet varv runt ridbanan. Garanterat en upplevelse för dem! Viss varning för allergier dock... :)

  SvaraRadera
 25. Ett av mina mest lyckade kalas (förutom discot i femte klass) var spökkalaset. Alla var utklädda till valfri spökaktig figur (spöke, vampyr, häxa mm.). Till mat hade vi giftiga vätskor (typ neongrön och röd läsk), dödskalletårta (formad gräddtårta med choklad/lakrits till ögon & mun). Jag kommer faktiskt inte ihåg om vi gjorde något särskilt, men det temat kan man ju lätt hitta roliga lekar på. Detta var ett tio- eller elvaårskalas, så det kanske inte är helt åldersadekvat? När jag var yngre brukade alla barn sitta i ring och så spelade pappa musik medan man lät en hatt gå runt i ringen. När musiken stoppade skulle man inte ha hatten på sig, då åkte man ut. (låter lite som mobbningstv när jag tänker efter...). Tipspromenad är rätt kul om man gör roliga frågor. Allra roligast är att göra frågor om gästerna, men jag vet inte hur läskunniga de är. Man kan göra en variant med att varje fråga är ställd som "Vem är bäst på att rocka rockring, Kalle eller Lisa". När alla har fyllt i sin gissning så får Kalle och Lisa gå upp och göra det inför alla. (men kanske inte heller att rekommendera för yngre barn?). Charader är rätt kul, antingen om barnen får varsin charad att uppföra inför de andra, eller om någon lekledare gör och så får barnen gissa. Eller något lagarbete, t.ex. lyckas gå tvärs över ett golv med en boll som alla ska hålla i eller dylikt. Eller den där leken där man ska stå arm mot arm, sedan ben mot arm, armbåge mot huvud etc. och se hur långt man klarar.

  SvaraRadera
 26. Som någon sa innan, temakalas var alltid det mest upskattade hos mig och min bror. Så får barnen klä ut sig och så gör man allt efter temat. temamat, temalekar, tematårta och temadricka. Disco tycker annars sexåringar är så lagom coolt. framför allt om man kan få nån "stor" (tonåring typ som håller der).

  SvaraRadera
 27. Kalas är ju alltid kul och hittills har vi hunnit ha några stycken.... Har en dotter på 8 år och en son på 5 år (snart dags för 6-års kalas här också)

  Som många andra nämnt så är maskerad ett förslag. Min dotter älskar detta även om utstyrseln har gått från glittrig prinsessa till en mer tuffare stil ;)

  Utomhuskalas har vi också testat på - grilla korv, gå aktivitetsbana (hinderbana) leta skatter som är gömda bland buskar & snår....

  Hyra en liten gy-sal är ett annat tips. Vi hade olika bollekar och lekte "hela havet stormar" m.m. Barnen tyckte nog egentligen att det allra roligaste var att få leka själva - hoppa på tjockmattan, kasta bollar i basketkorgen eller skjuta mål på mig eller min man.

  Ibland behövs det inte så mycket - barnen älskar det ändå! :)
  Ska bli kul att få höra hur det blev!
  Ha en skön kväll!

  SvaraRadera
 28. Har igentligen inga barn men har jobbat med barn sen ja tog studenten.Man kan alltid lägga ut en stor duk där barnen kan rita,eftersom alla barn älskar att måla.Sen kan man ju alltid klippa ut det barnen målat så dom får ta med det hem.
  "Hälsa och byta namn
  Gruppen spatserar runt i rummet hur som helst. När man möter en person hälsar man på varandra genom att skaka hand. När man hälsat och sagt sitt namn händer något magiskt - personerna som just hälsat byter namn med varandra. Nu har båda således ett nytt namn. Man spatserar vidare, möter en ny person, skakar hand och byter återigen namn, dvs man byter det namn man fick i förra hälsningen och får ett nytt. Om man hälsar på en person som vid det tillfället har ens riktiga namn, så har kedjan "lyckats" och man får gå och sätta sig och titta på. Mot slutet sitter de flesta och tittar på och till slut är det bara två personer kvar, och alla hoppas på att de har varandras riktiga namn. Har de det har leken gått ut och alla är vinnare!" ja som sagt det finns många ideer på internet :) Lycka till!

  SvaraRadera
 29. Ett gäng sexåringar behöver man inte aktiver ihjäl tycker jag. Vi hade legobyggartävling ett år. Bygg ett fantasibygge, namnge det och berätta hur man ska använda det. Vi har aldrig haft så tyst på ett kalas någon gång, men killarna var oerhört påhittiga och tyckte att det var väldigt roligt. De fortsatte efter maten oxå. Alla fick pris för olika saker. Ex. bästa tänk, fräckaste vingarna, coolaste startbanan osv. A.

  SvaraRadera
 30. Oj vad alla kommer med finurliga ideer om hemmakalas! Mitt intryck är annars att trenden är att betala för att ha kalaset på anordnat ställe numera (jobbar som lärare). En kollega till mig var mkt nöjd med dotterns (7år) kalas på lek och buslandet förra veckan. En hundring per unge med mat och glass inkluderat. De hade då stället i 3 timmar och det fanns massor för barnen att göra. Alla var helnöjda!

  SvaraRadera
 31. Passar på att samla idéer inför sonens sexårskalas i höst :). Annars har jag inte så bra tips. Maskerad är populärt här, temakalas alltså. Nyss var sonen på ett femårskalas. De gick skattjakt utomhus med reflexvästar och ficklampor. Mycket uppskattat (förutom av min käre son som är VÄLDIGT mörkrädd just nu).
  Grannen hade något liknande fast på ett åttaårskalas. Då var det lite mer avancerat med tända ljus och så vidare.
  Jag är själv en urkass lekledare så våra kalas blir inte så fantasirika.... Men barnen tycks nöjda ändå, konstigt nog.

  SvaraRadera
 32. Pirat-tema brukar alltid gå hem i den åldern.
  Lycka till!

  SvaraRadera
 33. Hej Abbes pappa!
  I vår familj är det samma sorts barnkalas varje år - på brandstationen. Nu har vi ju en brandman i familjen, men hör med er lokala brandstation om de tar emot ett gäng 6-åringar. Det är succé varje gång!!!
  Tack för världens bästa blogg!
  /sara

  SvaraRadera
 34. Hej Abbes pappa!
  I vår familj är det samma sorts barnkalas varje år - på brandstationen. Nu har vi ju en brandman i familjen, men hör med er lokala brandstation om de tar emot ett gäng 6-åringar. Det är succé varje gång!!!
  Tack för världens bästa blogg!
  /sara

  SvaraRadera
 35. Hej Abbes pappa!
  I vår familj är det samma sorts barnkalas varje år - på brandstationen. Nu har vi ju en brandman i familjen, men hör med er lokala brandstation om de tar emot ett gäng 6-åringar. Det är succé varje gång!!!
  Tack för världens bästa blogg!
  /sara

  SvaraRadera
 36. nagon slags tema fest med en hemlig gast. Tex, indian tema och helt plotsligt kommer det en indian pa besok, (en utkladd granne tex). Jag hade alltid sadana kalas som liten, fler ex. troll, pirat, haxa, cowboy, fiskare, racerforare.

  Blir lite som en jultomten grej, jag visste det var pappa som kladde ut sig men det var jatte spannande och kul anda!

  Lycka till!

  SvaraRadera
 37. kom pa en till, "mini fest", funkar for middag/fika stunden. Tex pyttesma kottbullar, minimajs, snapsglas for saften, pytte kanelbullar och en riktigt liten tarta.

  Annan popular maltid: potatismos i en hog, prinskorvar att sticka i och dekoration for ogon= en igelkott.

  SvaraRadera
 38. Bästa tipset, att inte bjuda FÖR många barn! När killarna hade sitt första kalas tänkte vi kvantitet före kvalitet vilket BARA innebar kaos.

  Så drar ned på antalet barn. Fem sex stycken max. Och låt några föräldrar stanna kvar, nyttja dem som hjälp- och lekledare!

  Lekarna i sig har ingen betydelse, barn vill ha godis, tårta och leka generellt. Och det roligaste är redan uppfyllt, att ha blivit bjuden på kalaset!!

  SvaraRadera
 39. Hej! Är en trogen läsare av din blogg. Killar i 6-årsåldern brukar ha en del spring i benen, så nrä år son fyllde sex år, så hade vi kalas ute, med grillade hamburgare eller korv. Vi hade förberett en hel del lekar, men det var ingen som ville leka dom. Men vi avslutade med att leta efter godispåasr, som efter viss fingerpekning hittades av grabbarna. Vi hade hängt upp de på lagom höjd i ett träd. Hoppas att storebror får en bra födelsedag

  SvaraRadera
 40. Min lille kusin (nu 7 år) berättade för något år sedan med stor entusiasm om ett barnkalas hos en kompis där de hade lekt "pajkastning på pappan". Detta var då ungefär som det låter, papptallrikar med sån där färdiggrädde på sprayflaska. Sedan hade de sprutat grädde på tallriken så att det då var "pajen" som de sen fick kasta på pappan.
  Jag har aldrig sett leken i praktiken och det är nog antagligen fruktansvärt kladdigt. Men jag glömmer nog aldrig hans leende när han lyckligt berättade att de hade fått kasta paj på pappan.

  SvaraRadera
 41. Min 6-åring skulle gärna vilja ha en "äckelfest" som Philomène på Philofix visat på SVT. Tyvärr finns inte programmet kvar att se men länkar till "fixen" finns i viss utsträckning, http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=70013&a=1039460
  Det är korvfingrar, marsipanfingrar, bajskorvar mm. Låter kanske överdrivet men barnen verkar gilla det...
  Lycka till!

  SvaraRadera
 42. Vi hade rymdkalas för våran 6-åring i somras. Stor succé. Jag har skrivit ett reportage om kalaset på en tipssida i min butik (jag säljer kalastillbehör i nätbutik). På samma sida finns ett par länkar till några amerikanska barnkalasforum. Där finns tips på varenda temakalas man kan tänka sig. På min blogg finns tips på upplägg och lekar för dinosauriekalas. Välkommen in och kika!
  www.kalasbolaget.se
  www.kalasbolaget.blogspot.com
  Hälsningar Lisen

  SvaraRadera
 43. Hej!
  Vi hade barnkalas med för en månad sedan. Ungarna fick köpa korv med bröd för låtsaspengar i en korvkiosk i köket. Sedan lektes det en del, jag styrde lite lekar eftersom fri lek ibland kan bli lite väl fri. Ett bra sätt att öppna presenter är "snurra flaskan" så det inte väljs presenter efter personer, storlek på paket osv.

  Här (FESTAKTUTEN) hittade jag en del tips:

  http://www.tryggabarn.nu/barn/Page9365.html

  Några kompisar till oss hyrde en gympasal för 200 kr och hade hela kalaset där, men då krävs det nog att man är flera vuxna om det händer en olycka.

  Lycka till!

  SvaraRadera
 44. Hej alla påhittiga!
  Vad många roliga och bra tips ni delat med er av! Jag var i behov av idéer men sedan jag läst alla inlägg så har jag fått många nya alternativ på 7-årskalas!
  Vill tips er om att hyra hoppborg och ha tivolitema! Kasta bollar i hål på en pressening, studsmatta, kasta pil på ballonger, popcorn och korv med bröd och godis. Vi var tre vuxna på ca 15 barn varav en pappa hjälpte till att begränsa antalet hoppande barn i hoppborgen. Mycket uppskattat! : )

  SvaraRadera
 45. Oj så många kalastips hittade här. Korvkiosken var min favorit!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.