Never ending story.

23:14Anslagstavlan på dagis i morse. Jag är lite osäker, men det är något som känns bekant. Kan bara inte sätt fingret på vad.

Andra bloggar om , , , ,

18 kommentarer

 1. Hoppas ni klarar er denna omgång!

  SvaraRadera
 2. Well, jag jag jobbar som förskollärare, och vi har haft magsjuka i omgångar sedan i början av december på min förskola... Så ja, det är en neverending story. Tyvärr beror detta för att flera av föräldrarna struntar i 48-timmarsregeln (samt att hålla syskon hemma, eller, hålla barnen hemma när föräldrarna själva kräks). Hoppas dock att ni klarar er den här svängen..!

  SvaraRadera
 3. Håller alla tummarna för att ni ska slippa!

  SvaraRadera
 4. Det känns som om dom borde stänga er förskola i några dagar för sanering. Det verkar bara gå runt runt ju?

  SvaraRadera
 5. Jag tror att Therese har rätt: man är inte hemma tillräckligt länge och håller inte syskonen hemma. På vår förskola har vi haft två (!) fall av magsjuka den här vintern. Folk har skärpt sig och respekterar 48-timmarsregeln! Jättebra :-)

  SvaraRadera
 6. VINTERKRÄKSJUKA måste vara svenska språkets fulaste ord!

  När min dotter var liten och gick på dagis var det en liten kille som hade kräkts hemma på morgonen, men som ändå SLÄPADES TILL DAGIS av sin mamma. Det första han gjorde var att han PUSSADE mitt lilla barn PÅ MUNNEN! Okej okej, hon var söt och underbar redan då, så jag förstår ju hur han tänkte, men hur tänkte hans mamma?

  P.S. Du har fått en utmärkelse av mig i min blogg. Jag har själv tyckt att det är lite fånigt, när jag läst att folk skrivit så, men när jag tänkte på vilka tre bloggar jag vill lyfta fram, bland dem jag läser, var din blogg ett självklart val. D.S.

  SvaraRadera
 7. fy, de där jäkla magsjukorna. men vi har klarat oss HELA vintern faktiskt. fantastiskt.

  SvaraRadera
 8. Min första tanke var att förskolan kanske behöver se över hygienrutinerna. Det kan åtminstone vara en bidrande faktor.

  Vi har tydligen väldig tur, för vi har hittills (peppar, peppar, etc.) inte haft någon magsjukesväng alls den här säsongen. Och bara en förra vintern.

  Har vi särskilt ansvarstagande föräldrar hos oss? Vete fanken. Ren tur, således.

  SvaraRadera
 9. Jag tycker att förskolan har bra hygienrutiner, såvitt jag vet i alla fall. De är väldigt noga med att lära barnen tvätta händerna och så vidare. Fröknarna har till och med små ficksprayflaskor med handsprit som de använder hela tiden.

  Jag tror nog snarare att Therese har rätt, tyvärr. Det finns nog de föräldrar som struntar i 48-timmarsregeln. Därav meddelandet på whiteboarden.

  SvaraRadera
 10. Åååååå. Har sett denna text många gånger på tjejernas dagis också.

  SvaraRadera
 11. Tyvärr är detta ett led i att folk inte har råd att vara hemma för vård av barn.

  Här gör vi så att om en av oss i familjen har magsjuka så stannar vi hemma allihop. Inte kan väl maken gå till jobbet och träffa ca 60 stycken under dagen om han bär med sig ett magsjukevirus? Stora sonen blir hemma om Lilleman kräks och tvärtom. Och vi håller benhårt på 48 timmar. Jag blir förbannad när folk inte respekterar den regeln.

  SvaraRadera
 12. På barnens förskola har vi på ett föräldramöte majoritetsmässigt bestämt att barnen ska vara hemma 72 timmar efter sista symtomen. Dessutom ska de vara pigga, kunna äta och klara av en dag på försklolan.
  Detta efter en vända för ca 3 år sedan då magsjukan lamslog hela förskolan och det hela blev så illa att hela förskolan tvingades stänga för sanering i 2 veckor.
  Då fick alla barn, friska som sjuka vara hemma.
  Det vill vi inte vara med om igen så nu fungerar 72 timmars regeln bra hos oss.
  Bara något enstaka barn som fått magsjuka men inget större utbrott de senaste två åren.
  Detta går att komma åt om alla hjälps åt och respekterar att magsjuka smittar oerhört fort och håller på timmarna hemma och hygienen.

  SvaraRadera
 13. Kristina:
  DÄR vill jag ha mina barn, på er förskola!!!!!!!!!!!!!!

  För min egen del har jag mer än gärna ungarna hemma en dag extra. Men tyvärr gör inte alla andra likadant. För oss som är hjärtebarnsföräldrer kan en magsjuka innebära inläggning på sjukhus för våra små . Bara för att andra inte har vett att hålla ungarna hemma nog länge.

  Har väl inte sån tur att du bor i närheten av Karlstad va? =)

  SvaraRadera
 14. Jag har jobbat på förskola. Det är ett jätteproblem med föräldrar som lämnar sjuka barn. Det har till och med hänt att dagiset fått vara stängt under vissa perioder för att förhindra smittspridning!

  Ibland har det berott på språkliga förbistringar. Jag hade enbart invandrarföräldrar på en förskola. Förskolan drabbades av resistenta bakterier. Barnen var tvungna att gå till läkare och provas om de hade bakterier eller inte.

  Veckan efter kom föräldrarna och lämnade grönsnorande, misstänkt sjuka, trötta barn och berättade glatt att läkaren sagt att provsvaren var positiva. Positivt är ju något bra! Gissa om vi ville strypa läkarna som inte gav bättre info!!!

  (Sen att föräldrarna inte bryr sig om att barnen inte mår helt bra utan lämnar till fsk ändå är en helt annan historia.)

  SvaraRadera
 15. Om du tror det är det värsta, kolla in tavlan på mitt jobb=)

  SvaraRadera
 16. När jag såg den här bilden tänkte jag genast på er.

  Förresten.
  Hon har gjort många riktigt bra teckningar. Tänk om ni kunde använda henne i någon reklam! Snacka om win-win!

  SvaraRadera
 17. Spooky! Jag sitter precis och skriver ett inlägg med ordet win-win i rubriken.

  SvaraRadera
 18. Hahaha!
  Du ser, jag har en vansinnigt vältrimmad intuition, borde för sjutton jobba på FRA ;)

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.