Respektlöst, tycker jag.

20:58

Abbe och jag skulle ha åkt till habiliteringen idag. Han skulle träffa sin logoped och sin sjukgymnast i vanlig ordning. Men eftersom han fortfarande hade feber under natten och var rätt skruttig i morse så bestämde vi att det nog var bättre för honom att vara hemma och krya på sig.

Jag slog numret till logopeden på habiliteringen för att berätta att vi inte kunde komma, men möttes av en sån där datorröst: "Välkommen till Alingsås lasarett. Personen ni söker är sjuk."

Det är sex mil tur och retur från vår bostad och ett sånt här besök tar åtminstone en halv arbetsdag i anspråk med resor och allt. När hade de tänkt berätta att meningen med besöket halverats, och att det skulle betyda att vi behöver göra om allt igen inom kort?

När vi kommit dit, eller?

Andra bloggar om: , , ,

13 kommentarer

 1. Trodde faktiskt inte sånt förekom i Präktiga Sverige. Här i Spanien och framförallt på Kanarieöarna så höjer man inte ens ögonbrynet för en sådan sak.

  SvaraRadera
 2. Åh, jag har åkt ToR Uppsala (Västerås - Akademiska sjukhuset) rätt nyligen för att finna att den specialist som skulle vara där på den här specifika tiden, h*n var på konferens.
  Den är två timmar tur och retur. Västerås stad betalade för färdtjänsten som jag blivit beviljad p g a medicinskt nedsatt immunförsvar.

  SvaraRadera
 3. Isch, det där har hänt mig. Som tur är har vi bara 20 minuters bildfärd till habiliteringen, men iallafall. Jag hade tagit ledigt halva dagen.Tekla tvingades bryta sina rutiner helt i onödan. När vi kom till hab blev hon väldigt ledsen för att hon inte fick träffa sin logoped. Just det habteamet arbetar bara med autister! Fast man får glömma och förlåta, även om det är lite förgrymmande... :)

  SvaraRadera
 4. Jisses. Och det finns ingen annan i hela huset som kan ringa er eller? Håller med dig, totalt respektlöst.

  SvaraRadera
 5. Visst är det konstigt att sjukvården liksom kan hantera sina kunder som de vill. Hade man gjort så i den "vanliga" företagsvärlden hade man varit ute ur leken direkt.

  SvaraRadera
 6. Minns jag fel, men visst har det hänt er tidigare? Att ni kommer dit bara för att få reda på att läkaren är sjuk? Det är respektlöst!

  SvaraRadera
 7. Minns jag fel, men visst har det hänt er tidigare? Att ni kommer dit bara för att få reda på att läkaren är sjuk? Det är respektlöst!

  SvaraRadera
 8. Åh, jag har oxå provat det. Som tur är har vi inte så långt ner till Lund, men vi skulle träffa en specialist. Dom hade skickat tiden till oss. I väntrummet satt patienter från hela södra Sverige och väntade och läkaren hade tydligen haft jour på natten och sen bara gått hem utan att meddela någon. Pinsamt!

  SvaraRadera
 9. Förstår frustrationen, men jag kan bara inte tro att någon gör så med vilje...Mindre bra rutiner vid sjukdom kanske? Och missar kan vi ju alla göra. Vilken tur i oturen att ni hade två besök, så att ni inte åkte helt i onödan

  SvaraRadera
 10. Missar som alla kan göra blir bra irriterande när de sker åtminstone med relativa intervaller fast på olika kliniker. Som om man inte har annat att göra liksom annat än att åka i onödan till sjukhus därför oj vi missade. det blir många missanden under, äh jag har varit med om "missar" tre gånger den här veckan, senast idag så jag är lite less att de inte kunde ha kommit på tanken att ringa ens.

  SvaraRadera
 11. Fast: det har hänt mig nån gång också när jag varit sjuk och kommit tillbaka. Man måste nämligen gå in i ett program på datorn och ändra tillbaka frånvaron. Och eftersom det är nån annan som lägger in frånvaron (eftersom jag är hemma och är sjuk) kan det ibland vara svårt att komma ihåg. Så hon KAN ha varit på plats. OM det inte är så är det dåligt men kan också vara ett uttryck för nedskärningen av administrativ personal: där jag jobbade förut fanns en sekreterare på plats i teamet som visste precis vilka patienter jag skulle träffa.(och därför rin gde återbud) Där jag jobbar nu finns ingen som vet vilka barn jag ska träffa= större risk för att sånt ska hända.

  Bara för att nån ska hålla ett försvarstal för oss landstingsanställda ;)

  SvaraRadera
 12. Tove: Jorå, det förekommer allt. Det är andra gången nu.

  Jessika: På konferens?! Vad tröttsamt.

  frkf: Visst måste man glömma och förlåta. Men i synnerhet om man jobbar med autister borde man veta hur viktigt det är att vara förberedd på saker och ting.

  Girlsen: Visst var det kass?

  Grodansmamma: Precis.

  Emma "rakt...": Jo visst, andra gången.

  Spettan: Suck.

  Anneli: Näe det är klart ingen blir sjuk med vilje. Men man kan ju höra av sig. Det gjorde ju jag.

  Karinko: Det är bra att du försvarar landstingsanställda. Som du kanske vet har jag väldigt mycket possitivt att säga om valda delar av sjukvården också.

  Men nej, det var ingen datormiss. Jag ringde växeln för att kolla om det var någon idé att Abbe och jag kom in ändå, och då sa de att hon var sjuk...

  SvaraRadera
 13. Inom sjukvården har det inte hänt mig men arbetsförmedlingen däremot, 3 ggr på raken dessutom. Till slut fick jag nog och krävde ett svar på varför och jag fick också en ny handläggare.
  Att det händer inom vården förvånar mig faktiskt lite. Här i Karlstad så ringer dom ut i fall läkaren är sjuk. Fast å andra sidan så borde det väl inte förvåna mig. Svensk sjukvård är ju inte alltid tipp topp precis....

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.