Riktigt riktigt lågt, Glocalnet.

17:44

Jag har dragit mig rätt länge för att skriva det här inlägget. Det kändes liksom dumt att klaga, när man blivit framröstad av alla er till en hedrande andra plats i Blogg-SM som RixFM arrangerade tillsammans med Sveriges lägsta telefonbolag. Men nu kan jag fan inte hålla mig längre.

I radio och på nätet trumpetades det storartat ut att alla finalisterna vann ett års mobilt bredband från det där låga telefoniföretaget. Inte illa. Bredband. Ett helt år. Och mobilt till på köpet.

Det här var i November. Jag har fortfarande inte sett något jävla bredband. Och det har ingen av de andra finalisterna heller, trots påminnelsemejl i omgångar. Ingen, bortsett från Klaus som fick sitt direkt i studion då han vann. Det enda som glädjer mitt reklamarbetarhjärta är att de åtminstone lever efter sin egen reklam, sin pay-off. För håll med om att det är otroligt lågt?

Jag förstår faktiskt inte hur man kan vara så otroligt slarvig med sitt varumärke. Glömde de bort att de människor som blev lovade bredband skriver bloggar med en stor publik? Har de inte hört talas om "word of mouth" för att snacka affärssvenska? Fattar de inte att de har ett guldläge att få en massa ambassadörer som talar varmt om dem, men att samma människor precis lika gärna kan bajsa dem om de bär sig dumt åt?

Nej, tacka vet jag Chokladogram och Euroflorist. De har förstått att använda kraften som finns i bloggosfären om man bara beter sig på ett vettigt sätt. Läs den här lilla solskenshistorian och missa inte Euroflorists inhopp bland kommentarerna. Vips så sprider det sig över halva internet.

Och när du ändå är inne på Björks blogg "Solrosland", passa på att läsa lite fler inlägg. Där snackar vi en fjortis med stor skrivartalang!

UPDATE:
Eftersom jag skrev det här inlägget på tåget hem från Malmö och sedan la ut det när jag kom hem hade jag inte kollat posten hemma. Nu såg jag att jag fått en avi om att modemet finns att hämta på posten. Ser man på.


Andra bloggar om: , , , , , , ,

14 kommentarer

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Verkligen konstigt att de inte fattat kraften i bloggosfären. Smell the coffee glocalnet!
  Och apropå chokladogram. Jag fick ett också, av en bloggvän :-) Man blir glad.

  SvaraRadera
 3. Alltså... jag läste något på realtid.se där Markus Adaktusson uttalade sig:
  ”Modemutskicken har blivit försenade, vilket bara är att beklaga. Vi var i kontakt med vinnarna före jul och meddelade då att utskicken blivit försenade. De går ut nu i dagarna, ihop med en förklaring, och vi kommer lägga på en extra månads gratis surf i priset som kompensation för förseningen (alltså 13 månader istället för 12).”

  Kan det vara så - att någon ansvarig mellanchef på Glocalnet just nu tvingas köpa hämtpizza till staben i ett halvår framåt?
  Eller har han fått löneförhöjning och hörnrum med bredare skrivbord?

  Jag tror på det senare - för min erfarenhet av Glocalnet verkar vara sådan att de har Beatlarnas marknadsföringsfilosofi i ryggen;

  Det bästa som kan hända är om folk skriver skit om oss.

  Eventuellt är sångaren i Nordpolen VD

  SvaraRadera
 4. Tänkte bara säga att du är duktig på att skriva och jag läser din blogg dagligen! Läste tjejungdomstidningen Frida där de i varje nummer skriver om en internetsida. I det senaste numret skrev de om Heja Abbe och det förtjänar ni!

  SvaraRadera
 5. Oerhört intressant inlägg. Då jag själv jobbar med kommunikationsfrågor så brinner jag lite extra för ditt inlägg. De som inte har förstått att bloggsfären är en ny kommunikationskanal har verkligen missat något. Och jag håller med dig till fullo om kraften kanal har. Otroligt häftigt att få vara delaktig.

  SvaraRadera
 6. Satt framför datorn som vanligt med morgonkaffet. Hade läst de bloggar jag följer och letade efter något nytt. Vet inte riktigt hur det gick till men jag hamnade här. Och nu har jag, bara med avbrott för dusch och ICA, setat här oavbrutet sen i morse och läst alla inlägg från början till slut. Jag har skrattat och gråtit, flinat till storebrors lillgamla kommentarer och nickat igenkännande åt Abbes trots. Den här bloggen utrstrålar kärlek och hopp, och den är nu en del av min morgonrutin lika mycket som kaffet.

  SvaraRadera
 7. LÅGT var ordet! Tror du inte att rytandet från Tyskungen (och några av de andra som röt till) redan förra veckan har gjort sitt till saken? Jag är inte så säker på att negativ reklam också är reklam. Inte alla gånger, åtminstone.

  SvaraRadera
 8. Instämmer i klagosången. För jävligt är det, för jävligt.

  SvaraRadera
 9. Vad är Blogg-SM? Jag har fått en mobilt bredband av glocalnet. Men jag har ju inte röstats fram.
  Det kanske kom fel.
  Bredbandet tänkte: Kulturbloggen borde vunnit:)
  Skojar. Men vad är Blogg-SM? Gratulerar så här i efterskott.
  RS

  SvaraRadera
 10. Varför ska de skänka choklad och blommor till bloggares kompisar bara för att bloggarna ska skriva om det? DET är lågt tycker jag. Björk får väl köpa ett själv om det är så jäkla synd om hennes kompis.

  SvaraRadera
 11. Kan bara kopiera kommentaren jag lade ut hos en av dina medtävlare:

  *Skrattar rått och högt och ljudligt åt ... Glocalnet*. Det är lixom bara att vänja sig. Glocalnet är billigt av en anledning. Och nu säger jag inte det enbart i rollen som Tele2anställd. :-D

  Den talar nog för sig själv, tror jag. Och näää... all reklam är inte bra reklam. Glocalnet har gjort bort sig igen.. och igen.. och igen. Men då är det precis som vanligt.

  Men du, gratis är gott! Njut av bredbandet. Och passa dig för att få fel på det. För att ringa kundservice på GN sägas vara både frustrerande och psykiskt jobbigt.

  Och jag poängterar igen att jag inte bara säger så för att jag är T2 anställd. :-D

  SvaraRadera
 12. Nu när bloggportalen började funka för min blogg igen så hittade jag hit till det här inlägget! jag kan omöjligt tro att negativ reklam ändå är bra reklam och glocalnet underskattar bloggar....
  Men rätt irriterande att man får kommentarer om att man är otacksam som gnäller på något man slipper betala för. Vilket jävla resonemang...

  SvaraRadera
 13. Ja Glocalnet ja. Passa er. Det är när ni ska avsluta era abonnemang som det börjar med förseningar, avslutande av abonnemang inom uppsägningstid fast de sagt att inga nya avgifter skulle tillkomma om man avslutade det, etc.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.