Stora Bloggpriset.

08:25

Jag antar att det inte är någon som har missat att Aftonbladet och Bloggportalen tänker delat ut priser till årets bästa bloggar i sju olika kategorier. Det figurerar ju lite olika såna här tävlingar. Somliga stora, somliga små, vissa väldigt seriösa andra lite mer på skoj. Jag var ju själv (enligt min kontakt på RixFM) bara några röster från att ta hem Blogg-SM som RixFM arrangerade ihop med Glocalnet för några månader sedan (lite surrealistisk tanke men ändå). Men Klaus knep välförtjänt titeln framför näsan på mig.

Jag tycker det är kul att man uppmärksammar bloggosfären på det här sättet. Bloggar är och kommer sannolikt att förbli stora aktörer i det totala medieflödet och bör därför tas på allvar tycker jag. Måhända att somliga är mindre seriösa än andra men i yttrandefrihetens Sverige så finns det plats för alla.

Stora Bloggpriset känns kanske som den seriösaste ansatsen hittills. Med en stor medieaktör som Aftonbladet (läs Shipstedt) bakom, ökar seriositeten. Bloggosfärens okrönte konung Alex Schulman är visserligen av en annan åsikt. Och visst. Jag håller med honom att en kvalificerad jury hade varit bättre. Genom att låta folk rösta kommer de med många läsare att vinna och ordningen cementeras; de stora förblir stora och de små förblir små. Om Blondinbella ber sina 600 000 läsare rösta på henne borde hon få fler röster än om Ulrika ber sina 3 000. Även om jag tror att Blodinbella procentuellt sett har betydligt fler fiender bland sina läsare än Ulrika.

I fredags släpptes nomineringarna i Modekategorin, och under veckan kommer de att tillkännage kategori för kategori. Jag vet att det är några bloggare i Stora Bloggprisets 93 personer starka panel som nominerat mig och det är jag omåttligt stolt och glad för. Men eftersom det kommer att röra sig om hundratals nomineringar får vi se om det räcker ända fram till en plats bland de fem utvalda i någon kategori.

Nu vill jag passa på att rikta ett stort, stolt och varmt tack till er som har föreslagit Heja Abbe till Stora Bloggpriset. TACK!

Och samtidigt uppmanar jag alla att under veckan gå in och titta på de nominerade bloggarna inom Nöje & Kultur, Mode, Sport & Fritid, Livsstil, Prylar & Teknik, Vardag, Politik & Samhälle. Och rösta på de ni tycker är bäst helt enkelt.

UPDATE:
Fler kategorier har släppts. Klicka på länkarna ovan.

UPDATE 2:
Det räckte inte ända fram för Heja Abbe, men jag är ändå stolt och glad för att det fanns några i panelen som tyckte att jag borde varit bland de nominerade. Tack än en gång för det.

Andra bloggar om , , , , ,

10 kommentarer

 1. Får säga grattis till dig och hoppas det går bra.
  Du är klart en värd vinnare.

  Din blogg har nog fått många läsare att både le stort och fälla en och annan tår.

  Kör så det ryker.

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Har läst om Abbe och minns även då du startade bloggen. Skrev du möjligen något i hjärtebarnstråden på FL i samband med det? Jag var TS i några av dem (Cingla). Jag har haft så fullt upp med mina egna tankar o oro om min son så jag har inte haft kraften att läsa om Abbe fullt ut. Men idag är jag starkare och kommer att följa er väg!

  Jag har också ett hjärtebarn som heter Albin. Han är född i september 2005 o man misstänkte från början att han hade Catch-22. Denna misstanke ändrades i samband med hans första operation då man istället orade sig för att han skulle ha HLHS. Hans vänsterkammare är funktionellt ok men alla strukturer på vänster sida är alldeles för små. Den slutliga diagnosen blev iaf Shone´s syndrom. Jag har en hemsida om honom där jag även bloggar. Än så länge har jag inte haft orken och styrkan att skriva klart hela storyn, så jag kör ungefär samma variant som dig, skriver från två håll.

  Förlåt att mitt inlägg blev så långt och att jag inte direkt kommenterat det ditt inlägg eg handlar om. //Många hälsningar o stor kram Cariann

  Grattis till "nomineringen" och lycka till!! Jag hejjar oxå på Abbe!

  SvaraRadera
 3. Hej Abbes pappa... Har inte läst allt från början som så många andra utan läst lite här och där osv. Dock känns det som att dom senaste månader flyttar din blogg fokus från dig, din familj och Abbe till andra bloggare, bloggpriser osv. Jag vill bara säga att jag tycker det är lite tråkigt, det var just inläggen under t.ex 2007 som gjorde din blogg så otroligt underbar. Den här bloggen är så bra att du egentligen inte behöver annonsera om tävlingar och dylikt i min mening.

  SvaraRadera
 4. Jag hejar iallafall alltid på Abbe!

  SvaraRadera
 5. Utlandspappan: Tack för stödet.

  Cariann: Du behöver väl inte be om ursäkt för att du skriver långt? :-) Det är bara kul.

  Det stämmer som du säger. Mina första trevande försök att berätta för andra att bloggen fanns gjorde jag i hjärtebarnstråden på FL.

  Jag förstår att även du har haft en kämpig resa, kul att du orkar skriva om det. Ska titta in senare.

  Sebastian G: Vad synd att du känner så. 2007 var ett intensivt år med bl a en stor hjärtoperation, så bloggen blir mer fokuserad på de grejerna då. Nu försöker jag blanda upp med lite allt möjligt och då kan det bli andra bloggare och bloggpriser. Att jag själv varit nominerad i några sammanhang kan jag ju bara inte låta bli att berätta om. ;-)
  Jag hoppas att du ändå vill titta in här då och då.

  Paula: Tack.

  SvaraRadera
 6. Hejsan! Oj vilken resa ni varit med om! Jag börjad läsa din blogg förra helgen och idag blev jag klar! Har avrit som en bok jag läst några sidor ur varje kväll. Hihi! Var bara detta jag ville berätta att du nu har fått ännu en dagligbesökare här på bloggen!

  SvaraRadera
 7. Klart jag röstar på dig! Och även om det så klart är inläggen i början som berör mest på djupet, men det är ju SKÖNT att du slipper skriva så mycket om det nu. Bilderna är underbara, barnadektoderna likså. Och som hab.logoped måste jag förstås applådera den folkbildande insatsen med avseende på TAKK!

  SvaraRadera
 8. Vilket minne jag har ;-)
  Ja, det är skönt att skriva om det men samtidigt krävande. Dels för att det är mycket fakta, många bilder och dagboksanteckningar som kanske inte har så bra ordning på men dels även den känslomässiga biten.

  Du är välkommen till "mig" när du vill// C

  SvaraRadera
 9. Haha, tack för att jag fick symbolisera Bloggdavid mot Blondingoliat!

  SvaraRadera
 10. :-) Varsågod. Och då skrev jag inte ens något om vilken blogg jag tycker är vore en värdig vinnare av de två. Men det ror jag alla förstår själva.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.