Två hela arbetsdagar.

07:48

Torsdag och fredag. Två dagar på jobbet efter ledigheten innan barnvaktspusslet och VAB-blanketseländet drog igång.

Vi vände i hallen på förskolan i går morse, storebror och jag. Han hade ont i magen och kände sig hängig. Vi snackar inte maginfluensa igen, tack och lov, men hans mage har varit lite skum ett par dagar. Dessutom somnade han ju väldigt sent i förrgår efter det långa krånglandet som resulterade i en faderlig härdsmälta.

Han fick i alla fall vara hemma. Mormor och "morfar" som skulle hämta på dagis igår, fick ringas in många timmar tidigare. Jag fick komma sent till jobbet. Medan Abbe fick stanna på förskolan.

Lagom till läggdags i går kväll var det Abbemannens tur.
Temp: 39,2°C och hosta som en demon.

Nu ligger två små randiga figurer i min säng med varma pannor. Mormor & co är på väg igen.Andra bloggar om , , , ,

15 kommentarer

 1. Jag blir varm i hjärtat när jag hör att det mor och farföräldrar som utan att tänka på smitta och annat passar sjuka barn. Tänk på att uppskattadem! Vi är många som har föräldrar som aldrig skulle komma på tanken. Snälla piga barn ska det vara annars blir det inget barnvakteri.

  SvaraRadera
 2. Tänkte just säga som föregående - underbara mormor och "morfar" som kommer och passar febriga barn. Ge dem all uppskattning de bara kan få.
  Mina föräldrar och svärföräldrar vill helst passa FRISKA barn. Det har blivit MYCKET vabb för vår del!

  SvaraRadera
 3. Jag önskar jag hade mina föräldrar i närheten så att de kunde hjälpa till lite. Och jag vet att de skulle vilja om de inte bodde i Dalarna och jag i Stockholm. Fast vi har farmor och hon ställer upp när som helst :-)

  SvaraRadera
 4. Vilka små goingar,,,
  Tänk alla som drar iväg barnen till dagis/förskola fastän dom är sjuka. stackars barn, det är jobbigt nog att vara sjuk när man är så liten! Alldeles för många gör så tror jag,och därför går bascilluskerna bara runt, runt...
  Vad härligt med så snälla mor och far föräldrar, dom är ovärderliga i vissa lägen... Hoppas killarna friskar på sig!

  SvaraRadera
 5. aww, himlarns. massor med kramar.

  SvaraRadera
 6. Känner att jag vill lämna ett litet avtryck på din underbart kloka varma och tillitsfulla blogg då jag läst från mars 2005 fram till dagens datum. Du fick mig att göra det jag tänkt på alldeles för länge - anmälan till donationsregistret. Ikväll blir det därför prat med sambon om detta. Jag önskar dig och dina underbara killar all lycka och välgång i livet! Från en 25-årig tjej i Närkeland

  SvaraRadera
 7. Glömde ju det viktigaste: Att önska killarna KRYA PÅ SIG!!!!!

  SvaraRadera
 8. hej! jag ville bara säga att jag passerade förbi, eller passerade och passerade, jag läste ganska mycket. om än inte ända från början. vilken vacker och tänkvärd blogg. kommer säkert tillbaka lite då och då om jag får.

  SvaraRadera
 9. Tulpaner.
  Nu börjar tulpansäsongen och såna barnvakter kan inte få för många tulpanbuketter.

  (Om det här blev dubbelt så ber jag om ursäkt, något gick snett när jag postade, eller inte=?)

  SvaraRadera
 10. Verkligen underbar mormor och "morfar", måste vara jätteskönt att ha dem.
  Sötaste randiga figurerna också, även om de är krassliga ;-)

  SvaraRadera
 11. Jag har läst hela den här bloggen nu. Och den är så jävla bra (fast jag brukar inte svära). Nu känns det lite tungt att behöva vänta på uppdateringar innan jag kan få min abbedos men det kanske är smällar man får ta. Jag har ju ändå haft turen att hitta ett äkta guldkorn i all skit som är "bloggosfären".

  SvaraRadera
 12. Undrar bara om bilden är tagen med blixt. Lite nyfiken bara, gillar dina bilder.

  SvaraRadera
 13. önskar de små randiga liven krya på sig..har nästan glömt hur det var med mina små liv och hur ofta de blev sjuka.vad skönt att mormor o morfar kommer förbi..var inte alltid lätt att lösa vem som skulle vara hemma och VABa.oftast var det jag eftersom det var mest praktiskt så...kram till killarna dina!!!!

  SvaraRadera
 14. Två randiga figurer.
  Stor och liten?
  Hoppas på snabbt tillfrisknande.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.