Pappalekar.

23:28

Abbe och jag ligger på köksgolvet. Vi rullar omkring och skrattar som galningar.

Jag kramar honom, kittlas och pussar honom på halsen så han kiknar. Han är i ett stadigt grepp i mina armar, hans lilla kropp tätt intill min, när jag säger "Nuuu skaaaa jaaag ... BROTTA NER DIG!" och gör en rullning på låtsas. Abbe hamnar underst och jag pussas ännu mer. Abbe skrattar nästan ihjäl sig och jag slutar precis innan det gått för långt. Det är jobbigt om han får hicka.

Abbes ögon glittrar och han har svårt att hålla sig för skratt när det är hans tur att ta tillbaka ledningen. Han tar i ända ifrån tårna och säger med stegrande röst "Niuuu aaaaa yaaaaa ... O-AA NEE NEY!". Jag rullar tillbaks och får med mig Abbe i farten så att han hamnar ovanpå mig i och han låtsas att han just lyckades övermanna mig. Jag låtsas också. Båda vet, men det blir roligare så här.

Abbe sätter händerna på min bröstkorg och tittar mig i ögonen med en pillimarisk min. En blick fylld av förväntan och skräck på samma gång. Han laddar, och han vet. Snart säger pappa det där igen. Snart kittlar han mig. Abbe börjar skratta bara jag andas in. Ibland låtsas jag att jag ska säga de magiska orden bara för att se hur det ilar i magen på honom av blotta tanken. Men jag säger de inte. Förrän helt plötsligt "Nuuu skaaaa jaaag ..."

Vi kan hålla på hur länge som helst. Jag älskar att brottas med Abbe. Och han älskar att brottas med mig.

Andra bloggar om , , , , , , ,

23 kommentarer

 1. Så underbart! Det är så mkt kärlek i hela din familj. Hoppas att ni alltid får ha det så.

  SvaraRadera
 2. :) man blir alldeles varm när man läser :) varm och glad! Tänk om alla pappor kunde vara som du. Tummen upp!!!!!!!!

  SvaraRadera
 3. Jag blir så glad av dina inlägg...

  SvaraRadera
 4. och jag älskar hur du skriver!! Ge ut en bok säger jag!! /Pia

  SvaraRadera
 5. Fint.
  Så otroligt fint.

  Jag vill också brottas med någon.

  SvaraRadera
 6. Hej. Hittade din blogg för 2 dagar sedan, har nu läst HELA. Ibland har jag gråtit, ibland skrattat, jag älskar ditt sett att blogga, din ärlighet. Jag har själv en son som föddes med ett stort VSD så jag förstår precis känslorna du försöker förmedla.

  Ville bara önska er lycka till i framtiden och berätta att du bloggar underbart bra, annars hade jag inte suttit och läst din blogg ända från början, flera timmar i sträck.

  Kram från en trogen läsare

  SvaraRadera
 7. Ajaaaa!

  Lilla Essingen är kittlig på ryggen. Man myrgår med fingrarna och han vrider sig som en kålmask och kiknar av skratt.
  Och så pausar jag, vi tittar på varandra och han, sju månader gammal idag vet precis som Abbe att snart..!

  ...och så skrattar vi ihop igen :)

  SvaraRadera
 8. åh abbepappan, du skriver så vackert om de små stunderna som betyder som mest.

  SvaraRadera
 9. Jag tror att OS hade blivit mycket roligare om man bytte ut grekisk-romersk brottning mot Abbebrottning.

  SvaraRadera
 10. Jag blir så rörd! Jättefint...

  SvaraRadera
 11. Hejsan! Älskar din blogg, bättre än alla andra, och då menar jag det, liksom vem vill läsa vad blondinbella gör, och har på sig, när man kan läsa en sån fin blogg, som Heja Abbe? Gulligt, fint, berörande, men också mycket seriös. Precis som man vill ha det. Kram på er alla.

  SvaraRadera
 12. Fantastiskt. Tur att du satte dig ner och skrev en där dagen för så länge sedan..

  SvaraRadera
 13. Vilken underbar, härlig och inspirerande blogg. Hittade den av en slump och har sträcktläst hela. Kunde inte sluta... Heja Abbe!

  SvaraRadera
 14. Sitter här och ler och tänker vilken välsignelse det är att Abbe har dig och att du har Abbe.

  Ibland har man tur! :)

  SvaraRadera
 15. Så himla mysigt!
  Det är så man vill att det ska vara.
  Du skriver otroligt bra om alla de stunderna man upplever i en familj. Både de positiva och negativa. Men sättet du skriver dem på, OTROLIGT BRA! Sluta aldrig!

  SvaraRadera
 16. Jag bloggade om Abbe-bloggen och citerade en bit ur det här inlägget, jag hoppas det var okej. Lämnade en länk hit, du skriver verkligen helt fantastiskt!!! :)

  SvaraRadera
 17. massor kärlek känner jag i detta inlägget. wonderful!

  SvaraRadera
 18. ja det är nåt med killar och deras brottning..killars kärleksförklaring till varandra kanske??!!! Hat två söner som i tid o otid ska brottas..mitt i maten..eller bakningen eller när dom ska krypa i säng. å så skrattar dom..tjoar lite och jag som mamma skrattar såklart med.. ...goa dom. Ni har verkligen en underbar kärleksfull relation..du o Abbekillen. kram på er!

  SvaraRadera
 19. Back on track, efter nagra manader med alldeles for mycket att gora satter jag mig en regning mandageftermiddag i florens for att lasa Heja Abbe. Jag hann i o for sig bara februari, men det kommer. Du lyckas alltid gora mig sa glad, och hoppfull. Du lyckas nastan alltid fa mig att vilja grata, skratta och kanna mer an vad jag har kropp for. Jag alskar din blogg.

  SvaraRadera
 20. Så har du då lyckats igen; får mig att le stort och gråta på samma gång! Du är otrolig!
  Din blogg är den enda blogg som jag verkligen följer, och skälen behöver jag väl inte ens skriva om? Du har säkert hört dem förr... om och om igen...

  SvaraRadera
 21. ola.nilzen@telia.com4 mars 2011 kl. 18:41

  Hej
  Läste inlägget från 16 januari 2009 om Pappalekar och det ger mig så många minnen. Rullade med Hampus i sängen för trettio år sedan när han var ett år och han stoppade in ett finger i mitt öga, Ajjjjjjj Men det fixade sig. Nu väntar vi bara på barnbarn att leka med :-)
  Jag bjuder inte på auktionen men skänker 1 000 kr till Hjärt och Lungfonden, Stå på dig Abbe. livet är en fight och den vinner vi genom att älska livet.
  Med kärlek
  Ola :-)

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.