Glöm Vasaloppssegrar.

14:21

Nu har vi pratat med en av hjärtkirurgerna. Han har förklarat Abbes hjärtfel för oss en gång till och nu börjar jag förstå lite. Det var ju grymt länge sedan man lärde sig i skolan hur hjärtat fungerar och i ärlighetens namn minns jag inte så mycket av det. Men jag har en känsla av att nu kommer man att bli mer eller mindre expert med tiden. I alla fall, han berättade sakligt och precist hur operationen går till, vad som kan tillstöta och vad man inte behöver vara så orolig för. Man märker att de har gjort detta förut och vet vad de talar om. Det känns väldigt övertygande och lugnande.

På frågan om hur Abbe kommer att orka fick vi svaret: ”Han kommer att kunna leva samma liv som du och jag gör. Han ska kanske inte satsa på att vinna Vasaloppet men Abbe kommer inte att bli något handikappat barn, om det är det du menar” Ett slags ljus i tunneln alltså.

Han berättade också att man tagit ett speciellt blodprov på Abbe. Tydligen är hjärtfel av den typen Abbe har vanligt hos barn men ett visst kromosomfel. Därför ville man ta ett test för att utesluta att han har just det felet.
Men varför skulle han ha det?

Andra bloggar om: ,

0 kommentarer

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.