Om det var så enkelt.

22:55

Tänk om det var så enkelt.
Då skulle jag aldrig behöva riskera att trampa på vassa Legobitar.
Alla vantar skulle komma med hem igen och barnen skulle aldrig bli sjuka efter besökstid.
Om det var så enkelt skulle jag slippa dåligt samvete för att mina barn är de enda som är kvar efter klockan ett på fritids dagen innan julafton.
Tänk.
Om det var så enkelt.
Då skulle det jag åkt till IKEA för finnas i lager, och vabba via webben skulle fungera smärtfritt.
Om det var så enkelt skulle sängen vara torr när Abbe sov utan blöja, och blöjan våt när han sov med.
Tänk.
Om det var så enkelt skulle jag orka hur mycket som helst, utan att bli yr i huvudet och få pip i öronen. Mitt tålamod skulle aldrig tryta och alla saker jag planerat skulle bli gjorda.
Tänk om det var så enkelt.
Då skulle ingen retas för att någon var annorlunda och alla hjärtan skulle vara hela från början.

Men livet är inte så enkelt.
Så enkelt är det.

16 kommentarer

 1. Ja då skulle allt vara enkelt. Och snurr i huvudet och pip i öronen, trasiga hjärtan och retsamma människor kan jag vara utan.

  SvaraRadera
 2. Då skulle ingen retas för att någon var anorlunda och alla hjärtan skulle vara hela från början.

  Den meningen häller jag med dig helt och hållet............Men det andra ger lite krydda på livet och får oss att uppskatta dagarna när vi inte hittar sakerna på Ikea och trampar på den där legobiten.

  Eller?
  Camilla

  SvaraRadera
 3. Tänk... om vi bara skulle försöka släppa det dåliga samvetet och förstå att våra barn inte lider av att inte vara hemma dagen innan julafton. Det är bara vi som lider, för vi tror dem lider.

  SvaraRadera
 4. Då skulle ingen retas för att någon var anorlunda och alla hjärtan skulle vara hela från början. Det aer saa sant.

  Men om allt annat var enkel, skulle det snabbt bli traakigt, och man skulle gloemma att uppskatta det som verkligen aer enkelt, ATT AELSKA SINA BARN!

  SvaraRadera
 5. Ja du,dette er ju sjelva livet , hva sier att de er enkelte? Jeg er jordmor og da kan du se en masse onda ting,og da funderar jeg hva som er meningen med livet. Syns att ni klarat av Abbe veldig gott og han ser sund ut, Syns du ska ta fri fra bloggen i jul. Håper dere får en glederik jul, Hilse fra hedda.

  SvaraRadera
 6. Jag har också en liten kille som är annorlunda. Än så länge är han hemma men jag undrar såklart hur det kommer att bli sedan, ute i den stora världen. Många gånger undrar man hur man skall orka... men det gör man ju för att det inte finns något alternativ till att inte orka. Din blogg är fantastiskt bra och jag läser så ofta jag kan. Kramar till Abbe och till dig och till mamman och storebrorsan!

  SvaraRadera
 7. Jag är förskollärare och ska jobba så länge det behövs dagen innan julafton. Jag och ungarna kommer ha den mysigaste "dagen-innan-julafton" nånsin! även efter klockan 13! Förhoppningsvis tänker fröknarna på Storebrors och Addes fritids det också!

  SvaraRadera
 8. Livet är inte enkelt. Vi utsätts ständigt för vad som kan upplevas som "prövningar". Vardagliga ting, oväsentliga "problem" som en sönderstressad förälder i situationen vill få till en olöslig situation...

  Kom ihåg att: Allting är relativt....Det ÄR förvisso så.
  Och livet är...underbart.
  /Hannas pappa

  SvaraRadera
 9. Om allt vore enkelt vet jag inte om det (=livet) skulle vara lika roligt, dumt, utmanande, spännande, pissigt, orättvist och alldeles underbart...

  Pip i öronen låter inte bra - kanske dags att dra ner på tempot? Inte lätt så här i juletid, men när det väl gäller så är det dig och Abbemamman killarna helst vill ha i julklapp - bara så du vet. Fråga dig för vem du gör allt som du tycker att du måste göra vid den här tiden på året.

  Dessutom, vad bra att det är fler ungar kvar på fritids den 23:e, jag var orolig att mina skulle vara de enda...

  Var rädd om dig, svär lite över legot och lägg dig hos killarna och snusa lite på dem. Då känns det garanterat bättre!!!

  SvaraRadera
 10. Tja, det allra enklaste är ju att aldrig skaffa några barn. Tänk vad mycket tid och pengar man skulle få över. Inga legobitar, inget dåligt samvete.

  Men heller ingen liten goskropp som kryper ner i sängen med orden: jag vill gosa! Och som smaskar dit en blöt puss på mammas öra.

  Och ser man det så är ju valet ganska enkelt!

  SvaraRadera
 11. Heej Kan du inte göra mig en liten liten tjänst? Gå in på denna sidan och bara klicka på GILLA knappen http://careofgerd.com/aretsbaby2011/nikki/

  Svårare än så är det inte!!:) Taaack! Fin blogg förresten!

  Kraam

  SvaraRadera
 12. Ja, tänk om allt var enkelt. Då hade inte min 19-åring precis fått en elakartad mycket ovanlig cancertumör att behandla under 40 långa veckor med okänt resultat.
  Vi slapp krångel med bilar i 10-15 gradig kyla. Om allt var enkelt skulle vi skruva ner tempot när det susar i öronen. Istället sätta oss i soffan och njuta av när barnen bygger fantastiska kreationer av lego och kanske lära dom att plocka undan lite efter sig ;)
  Min dotter var ensam i 3 timmar på Fritids i veckan, dåligt samvete gnagde..men dom hade haft det hur mysigt som helst, hon och fröken. Småpratat och lärt känna varann. Ibland är det enklare än vi tror.
  Massa styrkekramar till den finaste blogskaparen och önskan om en Fröjdefull Jul!!

  SvaraRadera
 13. Men Ida var väl lysande! Tänk på henne med tacksamhet. Och sen får vi hantera vårt bristande tålamod så gott det går - hos mig är det inte ett älskat barn, det är maken som jag lovade älska i nöd och lust för länge sen.

  SvaraRadera
 14. följa varann via bloglovin ? :)

  SvaraRadera
 15. Ja tänk om det vore så enkelt.
  Men det är det ju inte. Och därför har just Abbe fått den finaste Abbepappan man kan få! Och så enkelt är det. Du är bäst för honom!
  kram Caroline

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.