God Jul!

18:34

Barn är fina. De tycker att det är så spännande det här med julen. Mina killar började längta någon gång i början av november och frågade flera gånger om dagen om det inte snart var första december så att julkalendern, och därmed nedräkningen, skulle börja.

I morse vaknade jag av att Abbes storebror kom in och vrålade "IDAG ÄR DET JULAFTOOOON!!" Efter en stund kom Abbe också. "Ne e nopparenan" ropar han. Bokstaven "d" är en av de konsonanter som ännu inte funkar riktigt. Han berättade att Tomten hade lagt ett paket till honom under granen. Det var en DVD-film med "Bärgarns äventyr", ni vet han som var med i Abbes älsklingsfilm Bilar. "Äh det finns ingen Tomte" sa storebror. "Men vadå, det brukar ju komma en Tomte varje år" sa jag. "Meh! Det är bara nån snubbe som har klätt ut sig" hävdade storebror. "Det är mamma eller pappa som lagt dit ditt paket, Abbe" sa han. "Jaha" sa Abbe. "Mamma eller pappa är det. Eller Tomten."

Det är bra Abbe, fortsätt du att tro. Det blir roligare då.

Våra goda vänner ville förbereda sin lilla dotter för vad som händer när Tomten kommer. Det händer ju att barnen blir rädda och de tänkte att om man pratar mycket om det innan så är hon i alla fall förberedd. De tittade på filmer från tidigare år och pratade om hur det går till. Tomten knackar på, säger God Jul och frågar om det finns några snälla barn. Och sedan får man julklappar.

För ett litet tag sedan frågade mamman om flickan kom ihåg vad Tomten säger när han kommer på julafton?"

— Jaa. God morgon, finns det några paket här?

Ha nu en riktigt fin jul allihopa.

5 kommentarer

 1. Jag älskar barn! God jul till dig och hela din familj!

  SvaraRadera
 2. Hahaha härligt att få avsluta dan med lite mer bubblande skratt. God jul till fina Abbefamiljen!

  SvaraRadera
 3. Hahaha, ja hon har ju en poäng där,fast hon väl inte förstog det!! Barn är så mysiga =)
  God Jul

  SvaraRadera
 4. Haha, finns säkert någon tomte som hellre vill ha paket än att dela ut ;-)

  SvaraRadera
 5. Kan utan problem höra Abbes röst inom mig: Ne e nopparenan! Mycket gosigare än God Jul eller något annat konventionellt. Tror att jag skall skriva in det nya namnet på julafton i min kalender.

  Hurra för nopparenan!

  Hoppas ni fick en lika mysig och fin julafton som det ser ut som på bilderna.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.