Nedräkningen.

22:17



För första gången har killarna paketkalender i år. Mamman fick ett ryck och köpte fyrtioåtta små presenter som vi slog in i paket och hängde upp på ett snöre.

Storebrors ögon. Ni skulle sett dem. Han hade knappt vaknat och gnuggat gruset ur dem när han fick se alla paket på väggen. Han gnuggade ögonen, de glittrade och han gnuggade dem igen. Som att han inte trodde riktigt på vad han såg. Och så glittrade de igen. Jag tror knappt jag har sett så trötta och så glada ögon tidigare. Inte på samma gång i alla fall. Och inte samma ögon.

Som sagt. Det är första gången vi gör paketkalander till barnen. Men det är andra gången jag gör en.

13 kommentarer

 1. Paketkalendrar är underbara, oavsett hur gammal man är! (Och läste om den du gjorde till din fru - så underbart!)

  SvaraRadera
 2. Paketkalendern du gjorde till din fru får mig att le och bli lite tårögd varje gång jag läser det faktiskt. Det är en så himla mysig och söt grej! Nu läste jag det igen och ler lika mycket även den här gången.

  Paketkalendrarna var absolut fantastiska när man var liten, kan tänka mig hur glada pojkarna blev!

  SvaraRadera
 3. Mina två barn hittar varsin del av en ledtråd i sina respektive kalendrar och sedan blir det skattjakt med 6-7 ledtrådar innan de slutligen finner paketen. Lika roligt både för dem och för mig som sätter ihop de 24 skattjakterna - allt från rebusar, gåtor och noter (många ord kan skapas av fiss, dess etc) till fotografier på mycket nära håll av saker här i huset.

  Nytt för i år är bokillustrationer, kanske inte de mest uppenbara, och därmed skattjakter som utspelar sig helt och hållet i bokhyllorna. Den första av detta slag dyker upp på söndag och då får vi se om det blir populärt.

  SvaraRadera
 4. Ibland tänker jag att du verkar för bra för att vara sann. Men sen gläder jag mig åt dina inlägg, vilken kärleksfull blogg.

  SvaraRadera
 5. Sitter på jobbet och tjyvläser med glädjetårer i ögonen. God Jul!

  SvaraRadera
 6. Underbart! Julkalendern var ju bland det bästa som fanns när man var liten! :)

  SvaraRadera
 7. Så fint, både paketkalendern till barnen och den tidigare till frun. Jag fattar bara inte hur man får ihop så många små presenter. Mina barn är i övre tonåren nu och jag tyckte de fick så otroligt mycket små grejer i alla fall. Paketkalendrar var inte riktigt lika vanliga då. De fick nöja sig med kalendrar med choklad i :)

  SvaraRadera
 8. Härligt!

  Det e ju just denna typ av kalanderar som man minns som äldre!

  SvaraRadera
 9. så vackert. Den till din fru i synnerhet. Caroline

  SvaraRadera
 10. Hej Abbepappan!
  Jag har skrivit och berömt dig förut för din otroligt fina och berörande blogg och skulle kunna prata hur länge som helst om hur snyggt du skriver och vilken bra pappa du verkar vara till världens coolaste grabbar. Men nu har jag en annan anledning att skriva och tacka dig och framför allt Abbe. Det var nämligen den här bloggen och Abbes fina teckenskola som gjorde mig intresserad av teckenspråk och nu läser första året på en fyraårig teckenspråkstolkutbildning. Jag har verkligen hittat rätt grej och brinner för de tecknade språket.
  Hoppas ni fortsätter med teckenspråk där hemma för det är ju både roligt och utvecklande för alla barn :) Enligt min mening borde alla barn lära sig TSS, det gör det ju så mycket lättare för dem att berätta vad de vill innan de har lärt sig prata.
  Ha det så bra och tack än en gång för den fina bloggen!
  /Viktoria

  SvaraRadera
 11. Fick syn på den här på Sahlgrenskas intranät idag och kände genast igen den glade pojken på framsidan =)

  http://www.sahlgrenska.se/sv/SU/Pressrum/Magasinet-Sahlgrenska/

  SvaraRadera
 12. Jättefint med kalendern, särskilt din hustrus. Men tänk lite på er själva också, så ni inte skapar en massa måsten i onödan. Man måste inte göra barnen stjärnögda varje dag, man kan slita ut sig.

  Förstå mig rätt - jag tycker att det är toppen att ni orkar göra en kalender till barnen. Men ni får finnas även om ni inte hittar på en massa sådant. Och är säkert toppenföräldrar ändå.

  Jag önskar en god och vilsam jul för er alla

  SvaraRadera
 13. Åååhh så romantiskt! De flesta av oss kan bara drömma om något sådant. Hälsa frun att jag hoppas hon vet hur bra hon har det!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.