Musik gör glädjen mera glädjerik.

22:42

Imorgon eftermiddag klockan fem sparkar det fantastiska projektet Musikhjälpen igång igen.

Jason "Timbuktu" Diakité, Nour El-Refai och Martina Thun låser in sig i en glasbur på Gustav Adolfs torg i Malmö och sänder non stop i P3 och på webben i sex dygn. Vi, du och jag, önskar låtar och skänker samtidigt pengar till Radiohjälpen. (Läs här hur du man gör.) Tema för insamlingen är i år "Barn är inte till salu".

Jag har önskat en låt som på sätt och vis passar väldigt bra in på årets insamlingstema. Men framförallt en låt vars text betyder mycket för mig personligen. Ni som hängt med ett tag vet vilken.

Det är så lätt att gå ner sig i orosträsket, att molnen hopar sig och allt blir sådär mörkt. Jag gör det också emellanåt även om de flesta som känner mig nog skulle säga att jag är näst intill korkat optimistisk. Jag försöker tänka att allt kommer gå bra, allt kommer bli fint både för Abbe och hans bror. Men så ibland. Fan.

Det finns ett tryck från samhället, från människor som du och jag. Man ska vara på ett visst sätt, prata på ett visst sätt och göra vissa saker för att passa in. Man måste prestera för att hänga med och den som är annorlunda hamnar lätt utanför. Det kan vara svårt nog för var och en, hur är det då inte för någon som är född med lite andra förutsättningar än de flesta av oss?

Till stor del hänger det på mig. På Abbemamman och mig. Det är vi som ska bygga starka individer av killarna. Det är vi som ska se till att Abbe känner sig trygg nog att stå över idioter som gör narr av hur han talar eller hur mycket han orkar. Det är vi som ska ge honom självförtroende nog att utmana sina svagheter. Det finns inget jag hellre vill än att han och hans bror ska få leva fina, långa och lyckliga liv. Jag vill lära dem att dansa. Om jag får nåt att säga till om så ska de dansa på min grav.

Jag har önskat Bo Kaspers Orkesters "Dansa på min grav". Önska en du också vetja.

15 kommentarer

 1. Då skall jag lyssna! Den är såå fin!

  Vi hade en underbar musiker som sjöng den på lillasysters dop i våras.

  Kram
  Therése

  SvaraRadera
 2. Helt underbart. Tårarna rinner. Och jag tror att killarna är oerhört tacksamma för att de har två så fina föräldrar som er.
  De kommer dansa på er grav. :)

  SvaraRadera
 3. Fint av dig, jag kommer att lyssna

  SvaraRadera
 4. http://myperfectbabyjulian.blogspot.com/

  Tävlingstips!

  Var med och tävla om fina teckenböcker för små barn! Ett bokpaket med tre böcker kan bli ditt innan jul! Vinnare dras den 20 december. Varmt välkomna att tävla!

  SvaraRadera
 5. Det var nog det finast jag läst på internet någon gång.

  //Jens

  SvaraRadera
 6. Jag har ingen sådan där låt, som innehåller det jag vill säga, skicka med barnen. Jag önskar att jag hade det. Jag har en sorg-över-sonen-som-dog-låt, en glädje-över-att-livet-går-vidare-låt - ja, det finns låtar. Jag tänker i låtar. Men jag saknar det där som du har. Måste nog lyssna på din låt och se...

  SvaraRadera
 7. Underbart fint, bra skrivit. Heja Gunnar med familj.
  Vi behöver tala om för varandra att vi duger som vi är.
  Jag fortsätter genom att sprida ordet på min blogg.

  http://viktorbijlenga.se/2010/12/alla-kan-hjalpa

  SvaraRadera
 8. Jag hoppas inenrligt den låten kommer. Jag kommer fälla tårar då även jag och min sambo är galet otimistiska stundtals, amtagligen ett sätt att överleva och tro på morgondagen när sondmatningen sker nästan dygnet runt och vi igår upptäckte att förskolan enbart givit hälften av hennes mat, så vi fick sitta uppe till ett för att hinna mata klart...och samla kräk då vi har ett par veckor kvar innan magsäcksoperationen. Innan hjärtat ska ta sig en vända... Men solen lyser utanför och snart väntar julledighet..Kaninte komma mer lägligt. Håller tummarna för låten som jag även lät vissa din video utav då jag fick berätta om 22q11 för min kollega. Han var mycket imponerad av ditt sätt att framför Bo K låten, som han är ett stort fan av. Kämpa på Abbe familjen!! Era barn verkar redan fått god tro på sig själva, mycket tack vare er som är helt fantastiska. Tänk om fler i ens elevgrupp hade föräldrar som er...
  Kram

  SvaraRadera
 9. Vad fint skrivet. Precis så det känns ibland. Absolut! Mitt inlägg idag har en liknande titel... men ett annat budskap. Fast å andra sidan hänger det verkligen ihop!
  Tänk så lika vi ändå tänker!
  Kram!

  SvaraRadera
 10. Fortsätt med att vara den du är, vilken kalasfin Abbepappa =)
  Fantastisk blogg, tack för att du delar med dig av ert liv.

  Hoppas ni får en härlig jul med plus på energibankens konto =))))

  //Lotta

  SvaraRadera
 11. Och nu fick jag en röst till bloggen jag läser så ofta när jag hörde dej på P3! Krama om dina fina killar! //Tanja

  SvaraRadera
 12. Tack Gunnar för din önskade låt som har så mycket innebörd. Tog upp min dotter och bara kramades, grät och dansade. Bär även på 22q11 och energin sinar stundtals så det gladde en att höra dig på radion. Håller tummarna att vi får chansen att våra barn dansar på våra gravar... Önskar er en fin julhelg, Kramar i massor!!

  SvaraRadera
 13. Har oxo ett barn med 22q11.. Hon har precis gjort sin tredje hjärtop. Har inte läst din blogg utan bara ditt "sammandrag" av Abbe.. Känner igen mycket av det du skriver där!

  Ska även jag önska mig en låt, en av hennes favvisar, Rammstein! :)

  Ha en fin Jul och ett Gott Nytt År! :)

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.