Barnsjukhusets dag på Liseberg.

22:57

Vi var på Liseberg igår. Det var Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias Barn- och Ungdomssjukhus som bjöd in till något de kallar för Barnsjukhusets dag. Kommer ni ihåg stiftelsen? Det är den min kompis Fredrik samlade in 100 000:- åt, genom att fylla konserthuset i Göteborg.

Vi fick frågan sist vi var på sjukhuset och jag antar att det är de familjer som är där ofta och länge som blir inbjudna. Men jag vet inte, det var första gången för oss. Hur som helst så var det fint ordnat.

Vid polketten delades åkpass ut till de sjuka barnen och deras syskon, och fundraising managern Tomas Gedda hälsade välkomna och presenterade några speciellt inbjudna gäster. André Pops, Babsan, Minnah Karlsson, Nanne Grönwall, Ann Wilson, Emma Green, Helena Ekholm och Helena Lundbäck hade kommit dit för att barnen skulle få träffa dem och får autografer om de ville.

Storebror som gillar Let's Dance ville gärna ha Ann Wilsons autograf, någon annan orkade han inte köa för när alla åkattraktioner väntade. Han fick hennes namnteckning på en idolbild och en kram och eftersom Helena Lundbäck stod vid samma bord passade han på att få hennes autograf också.

Sedan åktes det. Om det åktes! Vädret var egentligen perfekt, lite duggregn till och från gjorde att folk höll sig hemma och köerna var korta. Storebror vågade sig på Balder. Han såg helt vettskrämd ut efter första backen och jag ångrade att jag tagit med honom på turen. Men efter några sekunder tinade han upp och den skräckslagna blicken byttes mot gapskratt. Det var en stolt och skakad åttaåring som klev ur tåget när turen var över.

Abbe var äntligen tillräckligt lång. Nu rådde det inget tvivel om ifall han var 110 cm eller inte, Han passerade med enkelhet spärren både på Slänggungan och Lisebergbanan. Fyra gånger åkte han "svarta tåget" som han kallade Lisebergbanan. Sista gången köade han och storebror lite extra för att få sitta allra längst fram. Mamman och jag satt bakom dem och i den långa backen upp i början ser jag plötsligt Abbes lilla hand sticka upp mellan sätena. De långa fingrarna formade ett tecken. Ni vet vilket. Lillfingret och pekfingret upp, alla andra ner.Trötta. Men väldigt nöjda.

8 kommentarer

 1. Underbart! Bilderna väcker två frågor:

  1. Hur sjotton lyckades du smuggla med dig kamera i alla åkattraktionerna? (Och hade du nån vattentät historia till Flumride?)

  2. Varför är det så att familjer alltid antingen bär på TVÅ jättechokladvinster, eller ingen alls? Man ser aldrig nån med bara en.

  Ser ut som att ni hade en toppendag, kanske hörde vi Abbes och brorsans tjut genom våra öppna fönster (bor längst ner på Eklandagatan)

  SvaraRadera
 2. Jättefina bilder som vanligt!

  SvaraRadera
 3. Vi var med 2008 på denna dagen. Det var även då jättefint ordnat. Men Mijo var ju bara en liten plutt och roade sig med allt som hände runt om.

  SvaraRadera
 4. Vilken lycka det måste vart att äntligen vara tillräckligt lång!

  SvaraRadera
 5. Ja, den dagen är det många som har - och fortfarande gör! - väntat på! Att bli tillräckligt...LÅNG!
  Liseberg...så många minnen...Imorgon skulle en fantastisk flicka som tyckte att Liseberg var Paradiset på jorden fylla nio år. Det får hon istället göra i det riktiga Paradiset...Tårta vid hennes grav. Makabert men verklighet för oss...
  Tack för underbara bilder Abbepappan,
  Niklas

  SvaraRadera
 6. Fantastiska bilder och bara för Abbe att han var trilräckligt lång nu.

  Annelie

  SvaraRadera
 7. Raden om handen som sticker upp mellan sätena är vad som gör att jag läser den här bloggen. Så enkelt, så kraftfullt.

  SvaraRadera
 8. Vad kul att han är så lång! Victors 93 cm räcker inte till så många attraktioner ännu och han gillar verkligen nöjesparker och tivolin, men vi fick veta i efterhand att man kan ansöka om åkband för längre personer med hänvisning till kortväxthet om man som som förälder ansvarar för barnets säkerhet. Iaf är det så på nöjesfältet Borgbacken i Helsingfors. Bra att veta tills nästa gång! Vi får väl ta med receptet på tillväxthormon om dom inte tror oss :)

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.