Snabbast runt Vättern för hjärtebarnen.

17:29

Under arbetet med Göteborgsgirot har jag fått många nya vänner. En av dem är Mattias Reck som under arbetet med girot dessutom gick och blev förbundskapten för svenska herrlandslaget i landsvägscykel. Mattias är inte bara en grymt duktig coach och träningsexpert utan också en jäkla trevlig kille. Till helgen har han dragit ihop en grej som är grym.

Han har samlat sexton stycken av de snabbaste cyklisterna i landet för att under morgondagen försöka köra Vätternrundan – på den snabbaste tiden någonsin. Rekordet runt sjön i dagsläget är sex timmar och trettiosju minuter (!!!!), vilket i mina öron låter helt sinnesjukt fort, men det har de alltså tänkt försöka slå. Vi snackar om en medelhastighet som ligger en bit över 45 km/h. Under trettio mil. Mäktigt!

Men inte nog med detta. När de ändå får uppmärksamhet för den här grejen passar de på att göra lite fin nytta också. Mattias och de andra cyklisterna samlar in pengar till Hjärtebarnsfonden. Kan det bli mer passande för en kille som mig? Jag älskar cykling, Abbe är mitt hjärtebarn och Mattias är min vän. Spot on!

Alltså. Snälla, hjälp mig och Mattias Reck att samla in pengar åt hjärtebarnen medan de andra försöker runt Vättern snabbare än blixten. Kan de köra i nästa 50 knyck under dryga sex timmar, så kanske vi kan pytsa in en femtiolapp (eller flera) var. Okej? Många bäckar små, ni vet.

Klicka här för att komma till insamlingen.

Heja cyklisterna! Heja hjärtebarnen!

4 kommentarer

 1. Oj, det började inte så bra:

  http://www.bt.se/sport/hund-orsakade-olycka-i-vatterns-gp(3817264).gm

  SvaraRadera
 2. Har stått hela kvällen och släppt iväg cyklister i startfållorna på Vätternrundan. Bara att ge sig ut på cykel i 30 mil tycker jag är imponerande. Att dessutom trampa så fort att hjulen glöder...herre gud. Hoppas dom lyckas! (Och att den där förrymda hunden håller sig borta...)

  SvaraRadera
 3. Glad midsommar !

  Sportfotograf
  http://www.sportfoton.se

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.