Nothing else matters.

23:27Stack ut en sväng på sjön med kajaken. En helt magisk kväll, aldeles tyst och vindstilla. Jag hade tänkt att det skulle bli ett bra träningspass. Precis som jag tänkte häromdagen då jag stack ut och sprang en vända i skogen. Men efter några kilometer hittade jag kantareller som jag stannade och plockade. Så många jag fick med mig i påsen min träningst-shirt bildade när jag höll upp den mot bröstet.

Och istället för ett träningspass i kajaken ikväll gled jag sakta fram över vattnet, några paddeltag i taget. Jag lystnade till tystnaden och njöt av allt det vackra omkring mig. Känns som att mina proiriteringar har förändrats med åren.

Men så hände något märkligt. I den borte änden av sjön ligger ett stort hus. Ganska avsides, ensamt mitt i naturen med sjön och skogen som närmsta granne. Någon spelade elgitarr på högsta volym. Antingen utomhus, på altanen, eller också med alla dörrar och fönster öppna. Jag kunde inte se vilket. Men jag hörde. Det ekade över hela sjön.

Först blev jag irriterad. Vad fan, ska man inte kunna få njuta av naturen i lugn och ro? Jag vill höra fåglar, vattenskvalp och ingenting. Inte någon amatör som sitter och harvar på en distad gura på maxvolym.

Men. Så smälte det liksom ihop på något vis. Tonerna från gitarren och spegelbilderna av solen och träden i vattenytan. De blev till ett. Som att de hörde ihop. Och plötsligt njöt jag av varje ton i riffen i "Stairway to heaven" och "Nothing else matters" som ekade ut över sjön.

Jag tog några paddeltag, blundade och svävade fram i min kajak.

Andra bloggar om , , , , ,

28 kommentarer

 1. Fina, fina bilder! Öxsjön?

  SvaraRadera
 2. Underbart vackra bilder, som vanligt!

  Nyfiket frågat - kan du rekommendera ngn särskild kajak? Går i köpartankar, en K1, lämplig i 4 mil lång sjö, som lätt blåser upp, bör vara stabil - ska trimma in barnen i den så småningom.

  SvaraRadera
 3. Tack. Ja visst är det Öxsjön. Längtar du tillbaka? Ni får komma och hälsa på vettja.

  SvaraRadera
 4. Läsa sannigen om blondinbella på min blogg

  http://experienceno1.blogspot.com

  SvaraRadera
 5. Anneli: Tack ska du ha. Oj det där med att köpa kajak är en hel vetenskap. Men det bästa är att hyra lite olika modeller och prova vad man gillar. Fundera lite på hur du har tänkt använda den. Havet, eller bara i sjön, för träning opackad, eller på långpaddling/semester fulpackad osv.

  SvaraRadera
 6. Ahhh....där hade jag velat byta plats.

  Kom att tänka på skrönan med Neil Young som roode ut på sjön och skulle lysna på sin musik. Han skrek: -More barn! eller -More House! för att få balans på ljudet - som då givetvis kom från gigantiska PA-stackar.

  Förmodar att du hade det mer stillsamt. Så vackra bilder

  SvaraRadera
 7. Lät nästan som en religös upplevelse! Jättefina bilder!
  Hur har det gått med grannfejden?
  Ser fram emot en uppföljning!

  SvaraRadera
 8. Det ser helt underbart ut! Jag blir ruggigt sugen på en tur...

  SvaraRadera
 9. Läckert. Och det blev en extra dimension när du gjorde bilderna i samma långsmala format som kajaken.

  SvaraRadera
 10. Sant, prioriteringarna förändras. Den oväntade upplevelsen ger de största kickarna. Även om de ibland är både stillsamma och i avskildhet.
  /Dan

  SvaraRadera
 11. Jag kan tänka mig känslan. Hatar opera, men utomhus i lugn, ro och trädens sus är det avslappnande. Många föräldrar pratar om egentid, få gör det så bra som du Abbepappan! Heja!

  SvaraRadera
 12. De där bilderna är så vackra att det gör ont i magen.

  SvaraRadera
 13. tjena tjena abbepappan!
  jag har läst HELA bloggen om och om igen och jag älskar den. Abbe är så otroligt söt med sina ljusa lockar och busiga ögon.
  jag är 14 år och har en mamma som äger en chokladaffär. jag har lärt mig under åren att choklad är ren medicin för hjärtsjuka. Så jag undrar om ni vet om detta?:)

  ps. vilken kamera använder du?
  puss och kram från norrland.
  så proppa underverket full med mörk choklad så hans hjärta kan fungera många år till utan att behöva byta reservdelar!!!

  SvaraRadera
 14. oj blev lite fel! ps:et ska va längst ner

  SvaraRadera
 15. Oerhört vackert. Ett av mina bästa minnen från i somras är en morgonpaddling tillsammans med bästa vännen. Spegelblankt hav. Dock utan musik ;-)

  SvaraRadera
 16. Albin är söt.
  Och fina bilder.

  SvaraRadera
 17. Kul att du tycker att Albin är söt. Vem är han? Om du tänker på den lille killen i den här bloggen så heter han Abbe. ;)

  SvaraRadera
 18. Så fina bilder och låter som du fick en härlig tur i alla fall även om det inte blev som planerat!!

  SvaraRadera
 19. Faan vilken duktig fotograf du är!

  SvaraRadera
 20. Så fint du skriver. (Och fotar).

  SvaraRadera
 21. Du skriver så fint att jag får gåshud!

  SvaraRadera
 22. Men. Gud. Så. Underbart. Njuta kallas det!

  SvaraRadera
 23. Alltid lika grymma bilder! :) Fint!

  SvaraRadera
 24. Tänk vilka fina bilder du tar, och vad bra du skriver! Brukar kika in här dagligen, man trivs ju så bra här hos dig och dina härliga busungar.

  SvaraRadera
 25. Vilka underbara bilder! Känslan du hade är verkigen förmedlad med dem.

  SvaraRadera
 26. Ville bara tacka för kajak-köpar-tipset. Är redan inne på den linjen själv, men alla uthyrare inom 20 mils omkrets verkar ha specialiserat sig på Prijon, så det kommer att ta tid innan köpet blir av =)!

  SvaraRadera
 27. älskar bilderna dom är så härliga.
  o abbe o storebror verka vara typ världens go'aste pojkar :D

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.