Restaurang Glada Penséen.

22:55Vi har öppnat en krog för rådjuren. Ja alltså det är egentligen ingen nyhet, vi har haft den i många år, men affärerna är lite säsongsberoende. Just nu har vi högsäsong.

Till förrätt serverades i helgen spenat, rödbetsblast och smultronplantor, följt av en huvudrätt på stjärnflocka med jordgubbsplantor, toppat med sockerärtskott och äppelblad. Desserten som avnöjts på trädäcket precis utanför entrén till huset bestod av penséer serverat i betongkruka.

Bon Appétit, mothafuckers.

29 kommentarer

 1. Inga lökar? Aja. Då får jag gå vidare till nästa trädgård.

  *mums*

  SvaraRadera
 2. Åh, en liknande Diner har öppnat här...
  Här uppe i Norr har vi dock inte så många rådjur på besök i trädgården, så jag misstänker starkt att det är en långörad snyltare.
  Lika trist ändå.
  Märkligt nog hade den inte rört mina gula penseér...

  Hälsningar från Chef Jeanette :-)

  SvaraRadera
 3. Jag har blivit skitsur varje år av vandalernas framfart i trädgår'n.... Men inte längre: En tidig morgon förra veckan råkade jag se mamma Rådjur och hennes 2 yttepyttesmå ursöta bambis. Blev lite gråtmild, förstod dilemmat för henne, så nu är det Happy Hour hos mej! :)
  /Christina H

  SvaraRadera
 4. Till och med något som gör dig sur förvandlar du till skön poesi :-) Restaurang Glada Penséen = HUMOR. Kanske ni på riktigt ska fundera på till nästa år vad som skulle kunna passa på ett rådjurs meny. Då blir ni glada istället nästa år när de ätit upp ;-)

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Jag skrattade så gott när jag läste detta att hälften hade räckt; "bon appétit, mothafuckers" får bli dagens ledord.

  Får jag föreslå rådjurssadel till middag?

  SvaraRadera
 6. Hahahahaha, men ärligt - VEM skulle inte lockas av en sådan fantastisk meny?

  SvaraRadera
 7. Förstår att dessa besök skapat irritation hos er, men så roligt skrivet! Tack för dagens första skratt!

  SvaraRadera
 8. en av många vinster med vår flytt: INGA rådjur!
  vi har penseer, lökar och smultron att njuta av.
  bambi må va hur söt som helst, men inte som snyltare i min trädgård :)

  SvaraRadera
 9. Vi har en tävling hemma. "Gissa rätt på hur många tulpaner som klarar sig undan rådjuren det här året". För några år sedan planterade jag 100 tulpanlökar. Första året fick en enda tulpan växa ut och blomma vackert, åren som följt har det också varit en eller två. Det här året var det rekord. Vi fick hela fyra tulpaner. Ingen gissade rätt, men yngsta sonen var närmast som gissade på 2. :).

  SvaraRadera
 10. Haha, den här bloggen är en sådan sak som kan förändra hela ens dag till det bättre när man får läsa dina inlägg! Helt underbart skrivet, tack för det! De ville väl fira de också, oavsett anledning ;)

  SvaraRadera
 11. Haha, ja dom är ju sötare än de bruna sniglarna, fast det kanske inte är någon tröst.....kanske en ny meny till nästa år? Kämpa på! =)

  SvaraRadera
 12. Hahahaha! Underbart!
  Mindre kul är förstås att få sina planteringar skövlade.
  Min man funderar på att göra en Runar.

  SvaraRadera
 13. Servera dem gula blommor det brukar de rata ;-)

  //Mia

  SvaraRadera
 14. Jasså, det har öppnats en filial på västkusten också! Jag höll på att göra en Runar i fredags, när jag var ute och gjorde en damage control, alla sockerärter var bara som små spretiga spröt. Det är klart man väntar att äta dom tills de är riktigt frodiga och goda. Och fackelblomstena försvann med, alla tusentals knoppar som skulle till att explodera. Men, så i lördags så tittade jag ut och såg marodören stå där igen. Jag gick ut på verandan, och såg att hon var tokdräktig. Man riktigt såg de små kid-benen sparka. Och jag smälte och tänkte att hon får äta vad hon vill, bara hon låter mina tomater va! Jag vet ju hur det är att vara höggravid och ha cravings!

  Tack för att du bloggar på!
  /sara

  SvaraRadera
 15. Vårt förra hus var en enplansvilla i vinkel. I vinkeln hade vi byggt en stor terrass med rabatter närmast huset. De förgrymmade rådjuren steg oblygt upp på terrassen och traskade ända längts in i hörnet och åt vad som bjöds. Vi trodde vi skulle kunna skrämma dem med starka strålkastare med rörelsedetektorer. Icke. De tyckte nog bara det var skönt med bättre ljus över käket.
  Carin Fredlund

  SvaraRadera
 16. Ack de små odjuren. Har ni provat blodmjöl?

  SvaraRadera
 17. Två ord: "rå odör". Brun gegga som man kletar på pinnar och sätter vid särskilt smarriga växter. Kan numera ha kvar både tulpaner och rosor! Naturligtvis kommer det förbjudas till hösten, nya Eu-regler....

  SvaraRadera
 18. Kompisen i USA rapporterade att rådjuren numera äter sånt som ska vara "deer resistant". Men nåt sorts blodpulver blandat med vatten och indränkt på tvättsvampar och utstrött längs med tomtgränsen eller så ska ha viss effekt.
  Vår stående fras för kräken är "demon deer"

  SvaraRadera
 19. Oh jag vet. När vi hade flyttat till vårt hus trodde jag att grannarna hade blivit galna och klippt av alla blommor. För det såg verkligen ut som om de hade klippt de med en sådan där liten dagissax.

  SvaraRadera
 20. Ha, tydligen har vi inte så god mat i Aspenäs för, det verkar som flertalet flyttat till dig! Har haft jätteproblem tidigare men det har det lugnat sig betydligt,nu förstår jag varför ;-)
  /Lena

  SvaraRadera
 21. Hej! Om du kommer över morötter billigt och äpplen m.m så lägg ut det istället, förhoppningsvis lämnar rådjuren era blommor ifred:-) tack för underbara inlägg:-)

  SvaraRadera
 22. Helt plötsligt får man respekt för Runar :)

  SvaraRadera
 23. Hej! Uppmärksamma dina läsare om att rösta på dig! ;)

  http://familjebloggarna.se/2010/06/vilken-ar-din-favorit/

  SvaraRadera
 24. "Bon Appétit, mothafuckers."

  Hahaha du är verkligen så rolig! :D Tack för skrattet!

  SvaraRadera
 25. Greta: när Mark Levengood sommarpratade så sa han nåt i stil med att de frågade inte varför Runar hade skjutit efter kräken utan snarare vilken kaliber han hade använt ;).
  De hade fått ett vårdträd i present, ett körsbärsträd. Och rådjuren bet av allt så att allt som återstod inte längre liknade ett vårdträd utan en pinne.

  SvaraRadera
 26. Ja, och man tycker ju att det den här tiden på året skulle finnas gott om annat grönt och smarrigt att sätta i sig! Allt som är planterat verkar ändå vara godare...

  SvaraRadera
 27. Hahhahah, lät som en god middag ;) lämnade dom dricks ;)??

  SvaraRadera
 28. Heh, jag tänkte bjuda dem på maskrosor i år men det går de inte på de rackarna!

  SvaraRadera
 29. Hahaha, kan inte låta bli att skratta högt och igenkännande.. Värsta morgonen var ändå när jag klev upp och hade 30 renar på gården. Fanns inte sådär jättemycket kvar under snön sen när det tinade fram, men det är sånt man får bjuda på ibland..
  I vinter matar vi rådjuren för att de ska överleva. Det kommer garanterat att innebära att de ser mina fina rabatter som foderbord i sommar. Men hellre det än att de inte finns där alls. På nåt vis.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.