Tänk på de svältande barnen.

22:32Såg den här lappen på sjukhuset när Abbe operades senast. När jag INTE ville äta som barn brukade de vuxna säga att man skulle tänka på barnen i Afrika. Det verkar vara nya bud nu.

13 kommentarer

 1. ahaaa, nu fattar jag. De som ska opereras måste ju svälta innan, och för att det inte ska vara outhärdligt ska dom kunna vistas i dagrummet utan att behöva se andra barn vräka i sig mat och då bli läskade. har jag rätt eller har jag fel? kul tolkning iallafall!:)

  SvaraRadera
 2. För länge sedan jobbade jag på sjukhus någonstans i Afrika. Ovanför sängen hos en del patienter hängde skylten "Starving". Det tog ett tag innan polletten trillade ner.
  Jag trodde nog att vi i Sverige säger att "man fastar" när man inte får äta och dricka pga. medicinska skäl.

  SvaraRadera
 3. Är inte fastar ett bättre ord?

  SvaraRadera
 4. Hade det varit jag som skrivit lappen hade jag nog skrivit Fastande istället för Svältande - samma sak, men ack sån skillnad ändå =)

  SvaraRadera
 5. Abbe-pappan,

  Är personalen medveten om hur patienter/anhöriga/besökande "tolkar budskapet"?
  Undrar
  Hannas (som förresten närde en önskan om att åka till fattiga länder och dela ut mat...)pappa, Niklas

  SvaraRadera
 6. Här i stan finns en liknande fast där står de "Med tanke på de fastande barnen ..." Känns på nåt sätt mer korrekt.

  SvaraRadera
 7. Man undrar om någon ville vara lite lustig!!
  Håller med att fastande skulle passa bättre

  Har för mig det var Beafra på den tiden...men det är nya tider nu =)

  SvaraRadera
 8. "svält" är dessutom ett resultat av en långvarig brist på näring; jag tycker inte heller att det är speciellt lustigt - om nån försökt vara lustig

  SvaraRadera
 9. Vet ni, jag tror absolut inte någon försökt vara lustig. Det heter nog svält inom sjukvården, när man ska ha tom mage inför en operation. Det var bara jag som tyckte att det blev lite komiskt när det var formulerat som det var. Kanske var lite dumt. Ingen skugga över sjukhuset.

  SvaraRadera
 10. Nej det heter inte svält inom sjukvården, det heter fasta!
  Det är nog någon som inte tänkt till ordentligt bara.

  SvaraRadera
 11. På sjukhuset där jag jobbar hävdar de att det är skillnad på svält och fasta. Tror att man vid fasta får inta klara drycker (typ saft och te) och vid svält ska magen vara helt tom, eller så var det tvärtom...

  Fast jag tyckte att skylten var lite rolig, hemsk som jag är...

  SvaraRadera
 12. gulligt på nåt vis! Det är SKILLNAD på fasta och svälta :). Som nån annan sa - vid fasta får man dricka. Det får man inte om man ska opereras för då måste ju magsäcken vara heeelt tom.

  SvaraRadera
 13. haha.."kul" lapp tycker jag ;-)
  Jag är sjuksköterska och på de ställen jag har arbetat (dock inte inom barnsjukvård, men det sa ju inte vara någon skillnad i detta fall) så säger vi fasta. Om man får dricka saft (inte röd, vatten, the odyl. så definierar vi det "endast klara drycker". Har aldrig sagt att någon svälter inför operation.

  Faaast för mig är svälta när man OFRIVILLIGT inte får äta, fasta gör man frivilligt. Och när det gäller barn så är det ju knappast frivilligt de inte äter, det är ju något mamma, pappa och doktorn bestämt ;-)

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.