Skidkyttar är fina människor.

19:59När Abbe gjorde sitt senaste ingrepp på hjärtat hade vi ett rum fullt av fotbolls- och hockeytröjor täckta av spelarnas autografer. Roligt för alla sportintresserade hjältebarn som ligger inne för att operera sina små hjärtan. Någon eldsjäl på sjukhuset måste ha kontaktat lagen och bett om tröjorna. Fint.

I rummet bredvid – som vi hade dagen innan – fanns bilder av skidlandslaget, både det alpina och längdgänget. Också de med autografer. Men det som fångade min uppmärksamhet var ett vykort från skidskyttarna. Det var skickat från Vancouver i februari i år. Mitt under OS.

Alltså jag vet inte, men det här gjorde mig tårögd. Tänk själva. Man tränar dag ut och dag in, året runt, i fyra år för att ladda inför ett olympiskt spel. Och så när man är på plats och som mest fokuserad på att försöka plocka en av de där åtråvärda medaljerna är det någon i gänget som tänker "Hey, vi måste skicka ett vykort till alla de hjärtopererade barnen i Göteborg".

Okej jag vet att det är taskig tajming, nu är det ju fotbolls-VM och så. Men ändå, heja skidskyttarna!

10 kommentarer

 1. Heja alla fina människor som delar med sig av sin glädje :)

  SvaraRadera
 2. Härligt! Hopp om mänskligheten.

  SvaraRadera
 3. Det är fint gjort!!

  SvaraRadera
 4. Abbes pappa:
  Är det detta som kallas att ha distans...?
  Jag ser nästaan hur Björn Ferry står högst upp på pallen och utbrister med sitt oefterhärmliga manér: "Skit i mig - tänk på de sjuka barnen därhemma stället!" Det är så vackert attman blit tårögd - kan inte annat än hålla med.

  Om någon "tror på" änglar vill jag hänvisa till en kommentar på "hannagull" angående mitt inlägg kring detta idag. För oss alla som har förlorat någon nära - i synnerhet ett barn - är detta...mystiskt och spännande i samma andetag...
  Som Hanna alltid sa:
  "Massmis med"
  Niklas, Hannas pappa

  SvaraRadera
 5. Fantastiskt! Att de visste att så lite kan pigga upp så mycket.

  SvaraRadera
 6. När det gäller hockeytröjorna så brukar Frölunda´s a-lag åka upp till Östra och träffa de sjuka barnen, iaf en gång om året. Grymt, barnen tycker ju det är jättekul! Tror något eller några fotbollslag gör så också, men är inte säker.

  Ada

  SvaraRadera
 7. Oj, det där är sådant man blir varm i hjärtat av :)

  SvaraRadera
 8. Det är rörande när människor tar sig lite tid =)

  SvaraRadera
 9. hej...Jag vet att du har mer pengar än mig...så därför vill jag gärna att du skickar mig en rimlig summa
  ..skickar pengar till detta konto.. 8169-5 914 844 158-8
  jag vill vara anonym..skicka inom dom närmsta dagarna....
  ska kolla om du skickat..sänd en summa du tycker är rimlig

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.