Fuck off, DHL!

22:00

Det ringde i mobilen för ett tag sedan.

– Hej det är från DHL, vi har ett paket till dig.
– Jaha, från vem då? frågade jag som inte visste att jag skulle få något med bud.
Kvinnan förklarade, jag förstod vad det handlade om och att det var min hemadress de ville leverera till.
– Vi kommer imorgon någon gång mellan 12.00 och 15.00. Går det bra?
– Nej. Det är ingen hemma vid den tiden. Jag jobbar då. Kan ni inte komma senare? Efter 16.30 är min fru hemma.
– Nej, vi levererar mellan tolv och femton. Du får åka hem och ta emot det.
– Så du menar att jag ska ta ledigt från jobbet och vänta en halv dag på att ni kommer med ett paket?
– Det är då vi levererar.
– Men det går ju inte fattar du väl. Ni kan lämna paketet utanför dörren, föreslår jag.
– Det gör vi inte. Fram tills du tagit emot och skrivit under tillhör paketet avsändaren.
– Jag förstår. Men om jag säger att det är okej? Jag vet ju hur vi bor och vad paketet innehåller. Det är ingen risk att någon stjäl det och om de gör det är det inte hela världen.
– Det går inte. Har du ingen granne som kan ta emot det?
Jo tjena. Ni vet hur goa de är. Och dessutom är inte grannar heller hemma hela dagarna.
– Nej tyvärr, svarar jag. Kan vi ändra adressen så att ni skickar paketet till mitt jobb istället? Där är jag ju mellan era 12.00 och 15.00.
– Nej det går inte. Adressändring måste avsändaren göra.
– Men vad ska vi göra då?
– Du får ta emot paketet hemma het enkelt.
– Vart ska jag skicka fakturan för de arbetstimmarna? frågar jag som börjar tycka det är lite fånigt.
– Eh, hur menar du? svarar DHL-kvinnan.
– Äh strunt i det. Kan man inte hämta paketet nånstans?
– Jo. du kan hämta upp det hos oss. Vi har öppet mellan åtta och fem. Hon berättar adressen som är i ett industriområde en bit utanför stan.
– Mellan åtta och fem? Då jobbar ju folk.
Det slutade med att jag fick ett SMS med försändelsens nummer så jag kunde åka och hämta den själv.

Efter mycket om och men hade jag en lucka idag runt lunch då jag stack ut till stället där paketet skulle finnas. Det hade nu gått några veckor eftersom jag som sagt jobbar under deras öppettider och har svårt att komma loss mitt på dagen.

– Hej, jag skall hämta ett paket med det här numret, sa jag och sträckte fram mobilen med SMS:et.
Tjejen i luckan knappar på en dator. Hon tittar upp och säger
– Det är avhämtat.
– Va?! Vad säger du? Är det avhämtat? Jag som inte ens kunde få er att lägga det utanför min dörr?
Hon knappar lite till på datorn, går och frågar någon kollega, knappar igen, frågar kollega igen och kommer till slut tillbaka.
– Paketet har returnerats till avsändaren.
– Va?
– Det har skickats tillbaks.
– Borde ni inte informera mig innan? Eller tala om hur länge paketet ligger här från ankomstdagen?
– Jo eh. Har du inte fått någon information alls om det?
– Nej det har jag inte!

Rasande, gick jag därifrån och tänkte att DHL måste vara världens sämst kundanpassade företag. I ren affekt skrev jag ett par tweet om hur dåligt jag tycker att det skött alltihop och gissa reaktionen? Det vällde in tweets från människor med liknande eller andra upplevelser av DHL:s dåliga service. Kolla till exempel här. Eller här.

Och när jag gick till bilen på väg hem idag såg jag en skylt utanför en tobaksaffär med texten "DHL service point". Jag gissar att det är ett utlämningsställe, som en liten filial till stället i industriområdet utanför stan. Varför var det ingen som föreslog att jag kunde hämta paketet där, mitt i stan, nära mitt kontor?

Nej! DHL är ett jävla skitföretag enligt min mening. Och det vore bättre att de ägnade sig åt att anpassa sig lite efter sina kunder än att jaga budkillar som skojar till det lite med en rulle tejp.

44 kommentarer

 1. Word! Har också vart med om det där, och jag jobbar i Trollhättan. Inte det lättaste att ta sig hem till Gbg innan de stänger.. Jag var arg. Aldrig mer DHL!

  SvaraRadera
 2. Skulle få en leverans häromdagen, 2 kollin. Stannade hemma på morgonen då lev skulle komma mellan 9 och 11. 9 kom bilen. Med 1 kolli. Det andra saknades.

  han - "jag kommer i morgon"
  jag - "nej då är jag bortrest"
  han - "öh, då vet jag inte hur vi ska göra?!"

  Ringde deras kontor och sa att de kunde lämna vid dörren (bor i radhus).

  De skickade en fullmakt på mailen, jag skrev på och skickade tillbaks, och när jag kom hem stod kolli nr 2 där. Så för mig funkade det.

  Konstigt att de inte föreslog fullmaktsvarianten för dig???

  Men, tidigare har jag haft mindre bra erf av DHL, så jag är inte förvånad över vad du upplevde.

  Nu får vi väl se om ngn på deras serviceavd skannar bloggar och får nys om detta. Kanske kan ge lite eld i baken med tanke på antalet läsare du har..

  Hoppas det löser sig med det som du skulle fått levererat.

  SvaraRadera
 3. Jo du det där har jag hört innan.. Har inte själv varit med om det men känner till en del.. Urdålig service..

  Hoppas du kan få tag på ditt paket..

  //Mia

  SvaraRadera
 4. Dåligt av dem. Paketet ligger ju inte hur länge som helst men sådan ska de ju informera om!

  SvaraRadera
 5. Men, man blir ju bara så trött...
  Ansvar, service och problemlösningar är tydligen bortblåsta ord i den "moderna" tid vi nu lever i.
  Och charmkursen va nog inte så dum iaf!!
  Ha en fin helg trots allt =)

  SvaraRadera
 6. Jag kollar alltid vilken leverantör företag använder sig av när jag beställer. Använder de sig av DHL så beställer jag helt enkelt av någon annan. De suger fan hästballe (ursäkta, men de gör faktiskt det) och har absolut inget servicetänk alls. Har så sjukt dålig erfarenhet av dem. Att människor fortfarande anlitar dem är för mig en gåta.

  SvaraRadera
 7. Jag tror deras service point bara är inlämning. Har haft liknande duster med DHL. Totalt oflexibla gällande leveranser. Sen så behöver man tydligen inte kvittera själv om man har lämnat en företagsadress. Jag köpte en mac privat men visste att deras utlämning är ju på helt tokiga tider så jag skrev jobbadressen som mottagningsadress. Då kunde plötsligt en kollega till mig kvittera ut paketet utan min vetskap.

  SvaraRadera
 8. Jag har alltid haft ett bra bemötande både från chaufförer o DHL som helhet! Alltid levererat i rätt tid med RÄTT information! När jag googlade lite så är DHL världens största logistikföretag! Hur kan dem vara såååååå dåliga som ni påstår! Ändå störst?? Hmmm… 2+2=4 ert svar är tydligen 7! Är egenföretagare och har DHL som logistikpartner i snart 5år! Visst har de slarvat en staka paket under åren men, Posten o Schanker som jag har samarbetat innan är tusen år efter både när det gäller service och kvalité… Små konsumenter som er ovan, säger jag bara ett ord som passar er, oerfaren!

  //Erik

  SvaraRadera
 9. Anonym: Störst betyder inte automatiskt bäst, eller hur? Om man gräver lite djupare i googleresultaten (dvs, vadar förbi alla deras egna sidor) hittar man bl.a. en tråd på fairshopping, och går man ännu lite längre så ser det inte bra ut på Reco (de har flera företag listade på Reco, men detta är den med flest inlägg). Inte heller på Rejta, en liknande sida, ser det något bra ut för DHL.

  Dessutom, ska man behöva utstå en underprestation från ett logistikföretag som är "störst i världen" och "tusen år före konkurrenter som Schenker och Posten när det gäller både service och kvalité" (jag städade upp lite medan jag citerade dig, men det är kärnan av vad du skrev, skulle jag säga) bara för att man är "oerfaren?" Det ska väl inte spela någon roll om det är Peter, 35 eller Jättestort AB som ska ta emot paket, det ska väl ändå informeras ordentligt och finnas någon sorts flexibilitet? Eller kan man, för att bli lite klyschig, pissa på den vanliga människan bara för att man är ett enormt företag som köper upp mindre bolag till höger och vänster?

  SvaraRadera
 10. Å fy fan, pulsen går upp bara jag tänker på dem. Om jag ser att ett företag har DHL som enda alternativ för leverans så låter jag helt enkelt bli att handa av dem. Jag vägrar att åka till industriområdet och hämta paket igen.

  En gång satt jag lydigt hemma och väntade tre gånger på tre dagar(!) på deras paket. Det kom aldrig. När jag ringde och frågade vad de höll på med påstod de att chauffören inte haft min portkod. Vi hade inte ens ett lås på porten! Han kan inte ens ha varit där och kollat. Och om han nu ändå lyckades hallucinera fram ett lås på dörren kan man ju fråga sig varför han inte ringde och bad mig komma ner på gatan och hämta.

  SvaraRadera
 11. Hej.. Ville bara skriva att du har en schysst blogg med cool design.. Inspirerande.. Har själv startat en pappablogg om mitt liv och mina äventyr som ensamstående pappa till mina grabbar Leon och Mio.. Bröderna Brothers.. Kram Gabriel..

  SvaraRadera
 12. Jag har bara haft positiva möten med DHL men däremot har jag haft nästan exakt samma upplevelse som du med Schenker, jag bor i en småstad o känner numer min DHL chaffis så han kör till min mans kontor om inte jag e hemma. Bättre lycka nästa gång, hoppas paketet var värt allt slit, tack för en trevlig blogg, sitter just nu och virkar en hjärtekatt tack vare Hejja Abbe ;)

  SvaraRadera
 13. Jag tror att sen stor del av problemet med DHL (och Schenker) är att dom glömmer att inte alla deras kunder är företag.

  SvaraRadera
 14. Hade en spännande upplevelse med Schenker i veckan... same same...

  Beställde telefoner till jobbet... en kollegas telefon hade dött å telefonerna är verkligen livsviktiga i vårt jobb. Beställer man innan tolv är man garanterad leverans dagen efter. Dagen efter var jag på seminarium men hade informerat kollegorna om att paket var påväg håll utkik, mitt telefonnummer var lämnat å jag skrev vår portkod som extra meddelande... inget hände tisdag, inget hände onsdag, inget hände torsdag, börjar jaga chefen för å se om hon fått paketet...samtidigt full fart så inte sjutton hann man börja efterlysa de heller... måndag ringer jag företaget som jag beställt ifrån, de bekräftar att de är levererat till dagen efter som utlovat men jag får ett Schenker nummer... deras svar... nä vi fick ingen portkod... Men sen då?? Kan de inte ringa kontaktnummret då? Nä de åker tillbaka med paketet och sen händer inget mer förrän jag ringer... vad hade hänt om jag inte ringt?? Ja vi kan komma med det imorgon.... över en vecka senare... kollegan kan omöjligt jobba utan en telefon i över en vecka... de slutade med att jag åkte dit och hämtade... efter att de försäkrat sig om att de fanns i samma stad å inte var kört till staden bredvid.... Är de bra service... njae...

  SvaraRadera
 15. Kanske borde du rikta din ilska mot avsändaren istället som väljer att skicka med en tjänst avsedd för företag?

  DHL har ett bättre alternativ för privatpersoner och det är servicepoint.se som skickar till uthämtningsställe. Även Schenker har samma tjänster. Har fått paket genom bägge och det har inte varit några problem.

  /Magnus

  SvaraRadera
 16. Hahahaha, kan inte annat än SKRATTA åt besserwissern här uppe som jag misstänker jobbar på DHL:s kommunikationsavdelning...

  Hur FAN kan man tro att bara för att man är störst också är BÄST? Alldeles för många vittnar om motsatsen, att då insinuera att de som varit med om detta är lite mindre värda för att de är enligt utsago "oerfarna" eller kanske inte lika täta(?) kanske - är ju helt barockt!

  Herregud så löjligt!

  SvaraRadera
 17. @Magnus Kanske borde jag det. Men det jag riktar min ilska mot är den totala oviljan att anpassa sig efter sina kunder, att lösa uppgiften, nämligen att leverera det som avsändaren har avsett ska komma fram till mig. Jag fattar också att DHL främst är tänkt till företag. Och jag fattar att de har vissa arbetstider och att det handlar om ekonomi och övertidsersättningar. Men jag presenterade att antal alternativa lösningar åt den som de inte var intresserade av. Varför kunde de inte skicka paketet till mitt jobb t ex? Om jag ändå måste legitimera mig för att få ta emot det så hade väl det varit ett säkrare sätt än att lämna det till en granne? Vad fan vet de om min granne? Varför kunde de inte ställa paketet utanför om jag sa att det var okej, att jag tog det på mitt, att jag ansåg paketet vara levererat i och med det? Varför, om de nu har servicepoint.se, kunde de inte föreslagit det som alternativ leveransadress? Och varför var det ingen som upplyste mig om hur länge paketet låg kvar på terminalen innan det skickades tillbaks. Och slutligen, om tkänsten nu är avsedd för företag, varför uplyser inte DHL avsändaren om dett? Jag har inte bett att få paketet levererat av dem, men plötsligt får jag hela problemet i knät. De skiter i sina kunder, så enkelt är det.

  Du har rätt. Jag kommer hädanefter att rikta min ilska emot alla företag som anlitar DHL. Hos oss är de bannlysta från och med nu.

  Och vet ni? Det var riktigt skönt att bli arg. Jag är alltid så jävla snäll.

  SvaraRadera
 18. Jo, tjena... men vi kan väl lägga UPS, Schenker, Posten och en trave andra logistikföretag i samma påse?

  Eller logistik, förresten... i lvererear - ni kunder ser till att anpassa er efter vår logisitk - inte tvärtom. Så utomordentligt fånigt.

  Hela den där transportsektorn är lika flexibla som järnspett inmurade i betong.

  Har diskuterat flera gånger i samband med att jag beställt från DELL och likanden som envisas med att frakta till dörr som en service... nej, säger jag - det är oservice. Jag vill gå till min Konsumaffär 100 meter bort - inte åka hem från jobbet och grisvänta i 5 ovissa timmar eller åka till Bäckebol med 40-bussen. Det är inte service.

  Jag startar eget - när paket kommer till min terminal så har jag avtal med 30-tal leveransställen. Kunden får bestämma vart paketet ska. När det är levererat SMS:ar jag en special-special kod som också finns på paketet - med SMS:et går en glad kund till utlämningsspoten och visar koden - end of story,hur svårt kan det vara.

  Det där med dörrleverans är så pop-65. I alla fall till pivatmänskor med okontor

  SvaraRadera
 19. Hyfsad relation med DHL, hatar Schenker. Väljer alltid posten som leveransalternativ om sådant finns. det finns andra som är värre med det där med leveranstider; vi levererar mellan 8 - 17. "Ni kan inte specificera det lite mer?"
  "Nä."
  Close curtains please!

  SvaraRadera
 20. Men fy, jag hade blivit tokarg.

  SvaraRadera
 21. Haha! Jag har inga dåliga upplevelser med DHL, däremot UPS - totalt värdelöst! Precis samma där, de levererar mellan 9-19, utan närmare möjlighet att specificera tid. Visserligen kan de leverera till jobbet, men jag jobbar i Köpenhamn och se, då gick det inte. Avhämtning ute på Sturup eller sitta hemma och vänta....

  SvaraRadera
 22. UPS kan också sticka och försvinna någonstans... Dom har lyckats med det mesta tycker jag.. Packet från kina hamnade i norge och fastnade i 4 VECKOR där innan någon fick för sig att skicka det till sturup där jag till sist fick hämta det (10 mil enkel resa).... Klåpare!

  SvaraRadera
 23. Tar tillbaka mitt föregående inlägg det var ju UPS som levererade datorn. Men jag har haft strul med SHL också.

  SvaraRadera
 24. Jag har aldrig haft problem med DHL, som har levererat till service point varje gång. Mycket konstigt att det går vid vissa tillfällen och inte andra???

  UPS däremot..... här snackar vi rejäla serviceproblem....

  SvaraRadera
 25. Jag har haft precis samma problem. Beställde barnböcker från ett litet företag i Uppsala som skickar med DHL. De levererar bara dagtid då jag jobbar och inte till service points för det hade inte förlaget beställt. Skrev till förlaget som var rätt dåliga på att lösa problemet också. Till sist löstes det genom att maken fick vara hemma en fredag. Alternativet hade varit att jag fått köra till Rosersberg (eller var det nu är DHL har sitt lager, halvvägs till Uppsala iaf). Detta har aldrig hänt med Schenker men jag tror det handlar om vad avsändaren beställer. Skulle ha skitit i böckerna så dom fått skickas tillbaka.

  SvaraRadera
 26. en annan mamma22 maj 2011 kl. 16:18

  Ett av problemen med att ha funktionshindrade barn är att så mycket i vardagen går trögare än för vanliga familjer. Men vi brukar vara ganska bra på att köra på som vanligt och hålla alla bollar i luften, till priset av socialt liv, fritidsintressen, nattsömn eller vad det nu är man får offra. Men marginalerna finns inte! Och då är sådant här trassel exakt vad man inte behöver. Det kan vara precis en sådan här sak som får bägaren att rinna över. Man önskar att alla som arbetade med service förstod att kunden kan ha andra problem som man inte vet något om, och att många inte har någon energi över för att fixa och trixa. Vem vill ta ledigt en hel dag från jobbet när man precis kommit dit efter att något barn varit långvarigt sjuk? Och vem kan vänta på ett livsnödvändigt hjälpmedel bara för att transporten är oflexibel? Eller var det bara en present till någon som mer än någon annan hade behövt en perfekt födelsedag? Nej, skärpning DHL med flera, ert existensberättigande är att ni underlättar våra liv, och gör ni inte det slutar vi att betala.

  Hoppas paketet kom fram till slut

  SvaraRadera
 27. Kan bara hålla med, har liknanade erfarenhet...

  SvaraRadera
 28. Skulle få ett paket levererat med vanlig post innan jul, men då produktionen blivit försenad så skickades det med DHL istället. Men vi var inte inne just då DHL försökte leverera. Brevet om att de försökt leverera kom några dagar senare, sen var det jul, och sen var det klämmdagar etc. Sakerna som skulle komma före jul var framme hos oss i mitten av januari. Tack DHL för den fina leveransen. Och då är ändå en av oss föräldraledig och hemma dagtid, så hade bara DHL ringt angivet mobilnummer vid första leverensförsöket hade jag kunnat pallra mig in från lekplatsen tvärs över gatan och tagit emot paketet. Service-pointen i mataffären i nästa kvarter hade också varit ett alternativ... SUCK!

  SvaraRadera
 29. UPS.
  Flera gånger har jag fått ett litet vykort där det står: "vi försökte lämna ett paket, men du var inte hemma. Var vänlig ring det här numret och gör upp om ny tid" Ingen föravisering på något sätt innan leveransförsöket.

  En gång hade jag semester och var faktiskt hemma. När jag då ringde upp dem och frågade vad de menade sa de: "men vi hade inte portkoden" Jag påpekade då att de ju hade mitt mobilnummer och kunde ringt och fråga. Då svarar de:
  "Vi jobbar inte så."

  Nä för de åker ut på vinst och förlust och när de inte kommer in så åker de hellre tillbaka till kontoret och skickar ett litet vykort.
  Verkar ju väldigt kostnadseffektivt.

  SvaraRadera
 30. Tillägg i efterhand: Eller var det förresten kanske DHL det med... ?
  Nåja.
  Tomato - tomato, pest eller kolera.

  SvaraRadera
 31. Har haft samma problem med DHL, de suger verkligen. Underviker dem som pesten!

  SvaraRadera
 32. DHL service point lämnar ut paket.
  Nyligen sade det närmaste ombudet upp sitt avtal eftersom dhl hade stora problem med leveranser och upphämtning i tid, och en massa annat. Go figure!

  SvaraRadera
 33. Håller med, men det gäller både DHL och UPS. ALLTID får man en lapp i brevlådan där det står att de "försökt att nå mig" men antagligen har de bara ringt på porten för min telefon har då aldrig fått något samtal.

  Det slutar alltid med att jag får åka ut till deras lokaler borta vid Bäckebol, Stigs Center eller LBC bakom centralstationen och hämta mitt paket själv. Jag kan inte minnas att jag fått ett paket levererat hela vägen hem en enda gång och då handlar jag ändå ganska ofta på nätet.

  Dessa företag kan knappast räknas till servicebranchen.

  SvaraRadera
 34. @Ruggin, det där försöker de ju med rätt ofta. "Vi har försökt nå dig yada yada..."
  Nu har vi porttelefon i huset. För att komma in måste de ringa på den telefonen och så ringer min (vanliga) telefon för att jag ska öppna. Och surprise, jag har nummerpresentation och om någon ringt på dörren och jag inte varit hemma så ser jag det på telefonen. Så nu pågår alltid hårda förhandlingar med deras kundtjänst. Det finns ingen chans att ni har varit här för då hade jag sett det! Och då kommer de alltid ut med paketet igen.

  SvaraRadera
 35. Men gud o.O Jag som tyckte att posten var ett jävla skämt o.O = dom brukar tappa borta mina brev, har hänt typ x antal ggr men det är inget som dom kan göra åt saken säger dom :/ känns liksom ruttet att skicka om brev hela tiden osv..

  SvaraRadera
 36. Samma upplevelse här. Bor man söder om Stockholm får man packa sig till Västberga industriområde om man vill ha ett paket som är för stort för Service Pointen, och de levererar såklart också mellan 12-15 hos oss. Skulle vilja se deras SLA för leveranser vid dörr, för den kan banne mig inte vara hög.

  /Sara

  SvaraRadera
 37. Hah, alla DHL kontor hanterar sakerna olika. Hos oss fungerar det så att vi skickar en fraktsedel på posten (eller mailar om det är så.) så kunden på sätta upp den på dörren eller liknande påskriven o klar med nån sorts anvisning om vart vi ska placera paketet/pallen nånstans. Enkelt och bra.

  /En "idiotisk" DHL Chaufför.

  SvaraRadera
 38. "försökt nå" betyder bara att man knackat på dörren. .samma sak på posten. om man inte är hemma mellan 8.00 - 16.00 så är man rökt;)
  men allt annat än typ hempaket på kvällen är klumpigt och tänkt för företag mer än privatpersoner.

  SvaraRadera
 39. Suck! Gnällspikar,som bara kan se saker från sin egen horisont.....

  SvaraRadera
 40. Genomgående problem med Dhl.
  Skickar strax över 5000 paket per år med dom genom jobb.
  Får lägga i genomsnitt 1 timme varje dag med kontakter med dhl.
  När det går fel innom dhl är det Ditt eget fel/problem.
  Du blir hänvisad till diverse avdelningar.
  Och vill sedan slippa betala för strulet så måste du göra en reklamation.
  Deras avtal med sina kunder är vattentätt, dom står inte för NÅGOT när det går fel.
  Allt är ditt eget fel som anlitar dom.

  Gör dom av med dina varor har dom 60dgr på sig leta, innan du skickar om eller ev. ger ersättning.

  Undrar hur många hjärtinfarkter folk i frustration fått av dhls sätt.

  SvaraRadera
 41. Jag har liknande erfarenhet av DHL.
  En gång när jag var hemma sjuk och låg i soffan så hörde jag hur det small till i brevinkastet. När jag en stund senare vittjade posten på hallmattan så låg där en lapp från DHL om att de försökt leverera ett paket. De hade inte ens ringt på dörren, utan bara arrogant/nonchalant lagt lappen i brevinkastet!
  Jag hade långa duster med deras "kundtjänst", men det slutade med att jag fick åka en bra bit till deras terminal för att hämta paketet. De kunde absolut inte lämna det vid en "servicepoint" för de har tydligen inte mycket mer än namnet gemensamt.

  Tacka vet jag min lokala Fedex chaufför här i Örebro! Han ringer på morgonen när han börjar sitt skift och frågar om man är hemma under dagen. Är man inte det så levererar han glatt till jobbet om man vill. Till råga på allt så ringer han igen när han är på G så att man kan komma till receptionen och signera leveransen.

  MEN, jag tror att servicenivån har med chaufförens attityd att göra, det spelar inte så stor roll alls vilket bolag det gäller. När min Fedex chaufför var på semester i somras så funkade deras leveranser ungefär som DHL, dvs. inte.

  SvaraRadera
 42. DHL är ett stort sett ett riktigt fräckt och uselt företag. där det går ut på att lura kunderna för att tjäna pengar. Vi talar om alla kunder istort sett. små som stora. jag vet.... har jobbat där i 17år. akta er för detta bluff företag... dom luras att få kunden att betala några kr extra. kan vara bränsletillägg. udda ortstillägg. m.m det är ren bluff....

  SvaraRadera
 43. Problemet här är endast att den som är avsändare skickat som hemkörning med krav på kvittens. Det är bara för DHL att acceptera. Att de inte skickar runt godset till andra adresser eller bara ställer av är för att det vore ett kontraktsbrott mot den som skickat.

  Hade avsändaren valt service Point hade du fått åka till närmaste ICA/COOP/Mack och hämta. Hade avsändaren skickat hempaket utan kvittens hade de kört hem och lämnat hos dig utan att du behöver vara hemma.

  Jag skickar som företagare tusentals paket, pallar och styckegods med DHL varje år. Det är mycket lite strul och utan tvekan bästa kundtjänsten. Det har funkar lika bra sen jag bara skickade något paket i veckan.

  I min mening är det bara och endast avsändaren som är att skylla här, hade han skickat företagspaket med Posten så hade det gått lika osmidigt med frakten och ännu osmidigare med kundtjänsten.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.