Saker som dränerar.

21:51

Att vi fick avslag på vårt bygglov. Jag pratar inte om den tänkta utbyggnaden som grannen stoppade hemma hos oss. Den har vi gett upp, lagt ner och begravt. Jag pratar om fritidshuset på ön. Avslag.

Jag förstår beslutet. Huset hamnade väldigt nära tomtgränsen för att få plats. Det är ett litet hus, men en väldigt smal tomt. Men samtidigt förstår jag inte. Alla grannar var nöjda och hade skrivit på. Även den vars tomt vi kom nära.

Det blir ett sommarhus en vacker dag, vi får tänka på ett annat sätt. Men nu är det bara att börja om från början. Jag och bygglov är ingen vidare kombo.

10 kommentarer

 1. Vilken besvikelse för er. Hoppas ni kan hålla humöret uppe, och orkar börja om från början. Lycka till!
  Ulrika

  SvaraRadera
 2. Trist. Besvikelse. Men Abbepappan: Det finns andra, viktigare, saker att glädjas åt - det vet du ju blott alltför väl....
  Idag, fredagen den 13 maj, har vi under "falsk avspegling" att fira min födelsedag pratat minnen. Om Hanna. Gråtit. Skrattat. Delat minnen.
  Massmis med
  Niklas

  SvaraRadera
 3. Nä! Men som förgjort. Trist.

  SvaraRadera
 4. en annan mamma15 maj 2011 kl. 00:39

  Med risk för att slå in öppna dörrar får ni några råd: Ligger tomten inom detaljplanelagt område får ni titta i planen vad det står. Finns på byggnadskontoret på kommunen. Finns det ingen detaljplan får man titta i översiktplanen, det skall varje kommun ha en. Finns också på byggnadskontoret. DÅ kan ni tillsammans med bygglovsinspektören diskutera er fram till vad som kan gå an och vad som inte kommer att tillåtas. Bygglovsinspektörerna brukar vara proffsiga och tillmötesgående, så var inte rädda att gå upp till dem och fråga. De bestämmer om bygglov för allt som stämmer med planen. Om det krävs en avvikelse från planen eller om det inte finns någon detaljplan så är det politikerna i nämnden som beslutar. Men om man pratar med inspektören som handlägger ert ärende så skall inte ett avslag komma som en överraskning. Fråga exakt vad som stred mot planen, så kan ni gå vidare därifrån. Det kan dessutom finnas strandskyddsbestämmelser. Från och med förra sommaren skall länsstyrelsen titta på alla strandskyddsdispenser, så om kommunen är för generös så kan de få backning av länsstyrelsen. HÖr gärna av dig om du vill ha hjälp, det är bara att säga till. Lycka till!

  SvaraRadera
 5. Åh nej, vad trist! Men om grannen flyttar nu kanske ni kan få bygga ut ert hus ändå som tänkt från början?

  SvaraRadera
 6. Äsch, upp med hakan. Jag tyckte det var ett spännande hus när du kom upp och visade handlingarna på kontoret förra året. Verkade inte konstigt på något sätt. Alla på samma gata strider mot planen.. Kämpa på. Jag håller på ert lag.

  Förresten, vilken fin bild du tagit på Freja med alla bubblorna. Riktigt fint.

  SvaraRadera
 7. Tälta Gunnar, tälta!

  SvaraRadera
 8. Jag tänkte precis skriva som "en annan mamma" där uppe. Men det känns lite overkill nu då :)

  Jag tycker verkligen ni förtjänar det där huset på fina ön så jag tycker ni ska samla ihop mod och energi och åka och o prata med kommungubbarna (eller gummorna). Just do it!

  Heja er!
  /S

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.