Knark är bajs.

22:32

Ni har väl inte missat det, antar jag. Wild Kids programledare tillika Kamratpostens chefredaktör Ola Lindholm har testats positiv för att ha haft spår av kokain i kroppen. Expressen har tapetserat landet med löpsedlar som förvandlat Wild Kids-Ola till Knark-Ola.

När jag först läste det tänkte jag "Nej, inte han också. Han som är så bra." Jag tänkte på hur storebror älskar hans program och hur han ser upp till Ola. Jag tänkte på hur ännu en förebild solkas ner av den där skiten.

Men samtidigt kändes det lite osannolikt på något sätt och Ola själv har under resan sagt sig vara trygg i att provsvaret kommer att visa att han är oskyldig. Han borde ju själv veta om han har tagit kokain eller inte. Så kom nyheten igår som sa det motsatta.

Men jag är ändå inte säker.

För om inte Ola är fullständigt tokig och blåljuger om hela grejen så verkar det ändå vara så att han inte tagit något kokain. Åtminstone inte som han själv vet. Någon kan ju ha lurat i honom skiten, kanske för att sätta dit honom rent av. Fråga mig inte varför, men det är inte omöjligt.

Läs Olas egen berättelse om vad som har hänt hittills. Det är viktigt som motvikt till det som kvällstidningarna – i synnerhet Expressen – vräker ut. Om inte annat för att få en bild av hur de jobbar.

Jag tror på Ola. Jag vill det.

30 kommentarer

 1. Jag förstår precis hur du tänker. Jag tror också på honom, för att jag vill det

  SvaraRadera
 2. Jag är faktiskt helt övertygad om att Ola hade haft ryggrad nog att erkänna om han gjort något fel. Detta trots att jag överhuvudtaget aldrig träffat honom eller ens sett något annat av honom än det som visas i tv/annan media. Ändå är jag helt övertygad. Och jag tycker det är fint att du uppmärksammar det här.

  SvaraRadera
 3. Jag är inte lika övertygad. Särskilt som rykten om hans kokainmissbruk gått i flera år

  SvaraRadera
 4. Ja. Vi vill väldigt gärna tro på honom vi också, eftersom han spelar så väldigt viktig roll för ganska många barn.
  Tråkigt nog så är risken för att de barn som hänger med i historien istället får sänkt förtroende för polisen. Om Ola frias, alltså.

  Det är tråkigt. Sånt här ska inte barnen behöva veta om. Så därför vill vi också tro på att Ola är helt oskyldig.

  SvaraRadera
 5. +1 på det Abbepappan. Slutar inte gilla Wildkids eller KP bara för det här...

  SvaraRadera
 6. Man är väl ändå oskyldig tills motsatsen bevisats?Kräks på media och deras sätt att hetsa o jaga....oavsett skyldig el icke så är det inte försvarbart att smacka upp löpsedlar och hänga ut personer innan de ens är ordentligt utrett hur saker och ting ligger till.

  SvaraRadera
 7. Usch ja media kan vara så fruktansvärt hemsk!
  Man vill bara skicka en stor bamse kram till Ola!

  Jag tror på han! Han e bra =)

  SvaraRadera
 8. Jag är så trött på media som målar ut människor som skyldiga innan personen är fälld...

  SvaraRadera
 9. Riktigt fult av expressen!
  Håller också med om att jag tror på Ola. Inte bara för att jag vill, utan för att han känns trovärdig.

  SvaraRadera
 10. Jag tror med på Ola.. Men även om det skulle vara på annat sätt så tycker jag man skall läsa för att se hur heysjaktn kan gå till på våra kändisar och hur press (expressen i detta fallet) jobbar och försöker trycka ner folk.. Man blir mörkrädd..

  //Mia

  SvaraRadera
 11. Jag tror också på Ola och att han är oskyldig. Någon känns inte rätt i det här. Dagens ris till Expressen som publicerar namn och bild innan han är dömd och som bedriver hetsjakt på alla personer de utser till sina "offer".
  //Pia

  SvaraRadera
 12. Skadan är redan skedd, oavsett hur det egentligen ligger till.
  Niklas

  SvaraRadera
 13. Klart att han är oskyldig. Man kan se uppriktighet. Människor tycker bara hemskt mycket om att chockas av andra människors misär. Speciellt någon känd, så man kan känna sig själv lite bättre. Det vet media om.
  Men man kan se uppriktighet, och Expressen har nog sällan tillhört den kategorin.
  HEJA OLA!

  SvaraRadera
 14. Jag tror på att man är oskyldig tills motsatsen bevisas och jag tror på pressetik. Det Expressen gjort, speciellt i första skedet, är så långt ifrån de pressetiska regler vi journalister ska följa så det är ofattbart. Sen tror jag på rättssystemet och allas rätt till en korrekt rättsprocess.

  Självklart förstår jag att speciellt alla barnföräldrar hoppas att det inte är sant och det hoppas jag med. Men att gå så långt att säga att jag tror på Ola i nuläget kan jag inte, det får framtiden utvisa.

  SvaraRadera
 15. Likt många andra här tror jag att han är oskyldig!
  Sånna tester är inte ens nästan hundraprocentiga!
  Jag tror på Ola!

  SvaraRadera
 16. Jag vill gärna tro att Ola pratar sanning. Dock är det lite skumt att han betonar att han inte _medvetet_ använt narkotika. Det känns som en reservation.

  Sen är det också så att missbrukare, om han skulle vara det, ofta förnekar. Se bara på en alkoholmissbrukare, hur länge det dröjer innan de inser att de är just missbrukare.

  Jag tycker det är märkligt att polisen gick på honom och krävde urinprov. Vad i hans uppträdande fick dem att göra det? Eller hade de "i uppdrag" att testa honom? Och är det inte konstigt att lämna ett urinprov ute på stan sådär, helt okontrollerat? Är det vanligt?

  Jag avskyr verkligen kvällstidningsjournalistiken. Hemskt. Jag läser aldrig någonsin kvällstidningar men dessvärre börjar även morgontidningarna hemfalla åt den sortens journalistik.

  SvaraRadera
 17. Jessica BUSNOVA9 maj 2011 kl. 21:44

  Han e oskyldig

  SvaraRadera
 18. Klart att alla tror på Ola, för att det är bekvämt. För usch vad jobbigt det skulle vara att tvingas inse att han kanske är en sådan människa man faktiskt inte tycker om och helst skulle ta avstånd ifrån. Det är enklast för oss själva att låta Ola sitta på sin piedestal för annars måste vi fråga oss hur det kommer sig att människor som verkar helt normala sysslar med högst onormala saker.

  Jag jämställer inte de två handlingarna men det är i princip samma resonemang som när hela samhällen väljer att tro på en våldtäktsman (någon som minns Linnea-fallet?) "för att han är ju ändå så snygg och inte behöver han väl våldta någon".

  Det är jobbigt att tvingas inse att människor man identifierar sig med kan göra saker som man själv tar avstånd från. Enklast att låta bli? Det är säkert en komplott! För det är ju mer troligt än att Ola faktiskt helt enkelt har tagit kokain.

  SvaraRadera
 19. Oj vad jag VILL tro Ola. Men samtidigt så vet jag av erfarenhet att missbrukare ljuger till och med när de säger "Hej". Ofta har de ljugit så länge för sig själva att de inte längre märker att de gör det, de tror på sina egna lögner.

  Men jag hoppas att han är oskyldig, att han inte är en missbrukare, samt att han får en ärlig chans att rentvå sig från dessa anklagelser.

  SvaraRadera
 20. Jag önskar verkligen att någon enda journalist skulle kunna tänka sig att granska även den andra sidan (dvs polisens agerande, Expressens hetsjakt mm) ordentligt. Men det kanske är för mycket begärt - det är mer lösnummersäljande att publicera misstankar. DN's Hanne Kjöler är hittills den enda jag sett som inte driver med i vågen utan kan tänka egna tankar. Tack Abbe-pappa för att du vågar tvivla på de stora drakarna!

  SvaraRadera
 21. Problemet ligger ju i lösnummerförsäljningar, tänker på hur Patrik Sjöberg blivit behandlad genom åren, har precis läst hans bok. Fast han har ju aldrig nekat, utan varit ärlig hela tiden. Sen funderar man ju över hur det gick till, om det nu stämmer. Vill polisen sätta dit honom kan dom ju ha preparerat hans urinprov på väg till kontrollen. Men vad vet vi? Vi får ju tro på tidningarnas vinklingar, och att det ligger någon sanning i det som skrivs. Och vem vill inte tro på Ola? Men alla ska ju vara oskyldiga tills motsatsen bevisats och så är det ju inte här. Nu är han ju uppsagd oxå vad det verkar.
  Det tråkiga med att allt fler kändisar verkar använda denna drog är ju att det legaliseras på något sätt.Dom kan fortsätta jobba och se fräscha ut, så det kan ju få det att se ut som att det är en ok drog. Ja, det finns många aspekter. Men jag önskar oxå, för barnens skull, att han är oskyldig och att han talar sanning!!

  SvaraRadera
 22. Nej tyvärr.
  Jag tror inte Ola är oskyldig. Rykten om missbruk har ju cirkulerat kring honom tidigare.
  Kokain är dessutom inte en drog som man drogar andra med på krogen. Det känns väldigt långsökt att Ola omedevetet skulle ha råkat få i sig kokain.

  Däremot är han en bra programledare. Oskyldig? Nej tyvärr, jag tror att Ola också kör på partydrogen "kola".

  SvaraRadera
 23. Hur det än ligger till så hoppas jag att man verkligen kommer att slå fast hur det ligger till genom att analysera provet igen och kanske utöka med hårprov där man faktiskt kan se bakåt i tiden om han har använt droger.

  Jag tror inte på Ola.

  SvaraRadera
 24. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 25. En sak tycker jag är väldigt märklig. Det är att han inte någonstans skriver "Jag har aldrig någonsin använt narkotika/tagit kokain".

  OM man aldrig har gjort det, är det väl det första man skulle säga för att ha den saken klar.. (?) Han skriver ju att han var säker på att resultatet skulle vara negativt, men det alla bryr sig om är väl egentligen inte huruvida han tagit kokain den dagen/veckan, utan om han gjort det över huvud taget. (Skulle han ha tagit kokain en gång för tio år sedan hade han nog vunnit på att bara erkänna det, men neka till de nya anklagelserna).

  Det är såklart jättejobbigt för honom att ha utsatts för detta om han är helt oskyldig, men jag tycker ändå att det är väldigt märkligt att han så noga undviker att säga "jag har aldrig knarkat".

  Han har också vägrat svara polisen på den frågan, och jag har svårt att tro man vägrar svara på det "av princip" om man faktiskt aldrig har knarkat. Tyvärr!

  SvaraRadera
 26. tror också på OLA!!!  Länka gärna min CANCER insamling

  ALLA får en tack länk så klart

  SvaraRadera
 27. Här är det rätt många som kommer att bli besvikna tror jag. Provtagning utanför & runt fotbollsmatcher är rätt vanligt då polisen vill störa firmorna. Dock tror jag inte att det var en rutin koll när det gäller Ola utan polisen misstänkte/visste något innan. Tror inte det hade hjälpt Ola om han gjort en pudel direkt med tanke på sina uppdrag. Expressen hade ju mer på fötterna än vad folk trodde från början. provet är ju svårt att fuska med då det ämne man funnit kommer från användandet av kokain och hade inte funnits om ’’polisen’’ smittat provet.

  Tycker Ola är kanon i Wild Kids och SVT borde inte ha tagit bort de sista avsnitten. Framför allt för de medverkande barnens skull.

  SvaraRadera
 28. Nej inte du också, är det enda jag kan tänka. Hur många av både dina och dina barns idoler tar inte droger? Var och varannan musiker, skådespelare och idrottare gör det. Hur gör det på något sätt en person till en dålig förebild? Ge mig en person du ser upp till som inte dricker alkohol (En av dom mest förödande drogerna i världen).

  Folk har en sån skev bild av vad "knark" är och vad det gör med människor, och allt för många har ingen egen erfarenhet av det dom uttalar sig om (nu säger jag inte att du är en av dom, jag har ingen aning om vad du har eller inte har gjort). När till och med våra ansvariga politiker (läs Maria Larsson) gör uttalanden baserade på lögner och falsk fakta har det gått för långt.

  Givetvis har alla rätt att tycka och tänka vad dom vill om vad dom vill, men snälla försök att inte vara så snabba att döma. Kokainet kanske är vad som gör honom till en fantastisk programledare. Jag menar hade The Beatles, Rolling Stones, Tupac Shakur, Mötley crue, Eminem, Elvis eller någon av många andra haft den effekt dom haft på världen utan droger? Är/var dom dåliga människor? Är/var dom dåliga förebilder?

  SvaraRadera
 29. Oj, kanske ska säga att jag personligen bara brukar alkohol vid enstaka tillfällen och inga andra droger, men har tidigare haft tillräckligt med personlig erfarenhet för att anse mig kunna göra mitt uttalande. För att inte tala om väldigt mycket indirekt erfaranhet.
  Apropå mitt inlägg ovan.

  SvaraRadera
 30. Jag dömer inte. Jag hoppas bara.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.