Kort rapport från fjällen.

20:11

Storebror tog revansch idag på toppförsöket på Getryggen. Vi försökte för tre år sedan, men fick vända på grund av dåligt väder. Idag var vädret perfekt. Abbe orkade halvvägs ungefär, vände där och knallade ner tillsammans med mamman. Det var bra tror jag för han hade inte klarat hela vägen även om han försökt en stund till. Men jag kan ändå inte låta bli att tycka det är mäktigt att han gick så långt som han gjorde om jag tänker på hans förutsättningar.

Storebror fick skriva i toppboken och var mäkta stolt över det. 1382 meter över havet kan han stoltsera med nu. Alltid något. Andra rekord han slagit de här första dagarna är antal renar han sett i det fria: tre. För att inte tala om antal lämlar: tretton. Vi tävlar lite där, storebror och jag. Själv har jag sett sjutton stycken hittills. Jag sa till storebror att det kanske är lite fusk eftersom jag hyrde en mountainbike igår och cyklade 32 km på små fjällstigar (fantastisk känsla btw) och då såg jag väldigt många. Jag sa att eftersom jag kom så långt på cykeln körde jag förbi många. Dessutom hann de inte springa undan, eftersom cykla går fortare än att gå. Storebror svarade att han å andra sidan har bättre syn eftersom jag är gammal så det kanske var lite fusk åt hans håll. Fair enough.

Abbe däremot har nog rekordet i bastu och bad i iskall källa. Vi har suttit i timmar, han och jag, och Abbe har flängt upp och ner i den där kalla poolen hela tiden. Nåja, det var en kort lägesrapport från Storulvåns fjällstation. Bilder har jag förstås tagit en väldans massa, men jag tog med mig fel lilla kopplingsgrej så jag kan inte få upp dem på bloggen härifrån. Det kommer ett litet bildportage senare. Ha det fint så länge.

14 kommentarer

 1. Det är klart att både Abbe och Storebror skall vara stolta över sina bedrifter, förresten är det inte så konstigt att Storebror ser bättre än Dej Abbepappan eftersom hans ögon är mycket yngre än Dina. Krama de små liven från oss
  i Alingsås.

  SvaraRadera
 2. Vi var där för ett år sedan. Bästa semestern någonsin!

  SvaraRadera
 3. Hur var cyklingen, jag vill jättegärna åka upp dit och cykla!
  Min sambos syster jobbar upp på en fjällstation däruppe...undrar om inte det är sylarna?

  SvaraRadera
 4. Härlig semesterstart :o) Då befinner ni er precis nästgårds, lite mer än ett stenkast kanske men med jämtlandsmått mätt så är ligger Storulvån och Åre i samma kvarter ;-) Önskar er en fortsatt fin semester och jag hoppas att mygg, knott och andra flugfän håller sig på avstånd så ni kan fortsätta med lämmelräknartävlingen i lugn och ro

  SvaraRadera
 5. Låter som ni har det riktigt bra... Jag har förresten två stycken små kepsar hemma, kvarglömda sedan ni var på F:s examensfest.
  /Uc

  SvaraRadera
 6. Halloj!
  Ni har väl inte missat att komma och hälsa på hos mig?
  Fame Factory-föredetting som numera lever livet i Helsingborg med fästman och barn.
  Skriver om livet och om tiden på skolan.
  Välkomna!

  SvaraRadera
 7. Härlig semester ni har.

  Ha det bra Annelie från kalmar

  SvaraRadera
 8. Det låter som en underbar semester, och ja lämmlar är speciella små varelser. När vi åkte till Norge på skolresa så fick vi stanna, pga. lämmeltåg ;)

  Jag tycker att det låter som prestationerna regnar ned och det är ju helt bäst :) Underbart att ni har det gott!

  Jag vill ge dig ett tips om en mamma som skriver om sin dotter som drabbats av Spielmeyer-Vogt hon håller på att skriva en bok som är läsvärd minst sagt!

  /Mia

  SvaraRadera
 9. Hej igen jag glömde ju att ge adressen till hennes blogg där hon länkar till boken, men här kommer det; http://andmatsam.wordpress.com/

  /Mia

  SvaraRadera
 10. Låter helt fantastiskt, ser verkligen fram emot dina underbara bilder. H en fortsatt skön semester.

  SvaraRadera
 11. Ni verkar ha det toppen, ser fram emot bilderna sen.

  SvaraRadera
 12. Jag har aldrig sett en lämmel, trots att jag vandrat där uppe. Imponerad över alla ni sett och toppstugebesöket.

  SvaraRadera
 13. Vill bara berätta att jag och en kompis räknade till fler än tretton lämmlar - på 10 min, sen sluta vi räkna - på väg till Gåsen från Storulvån. Var dock färre mellan Sylarna och Storulvån. Renar såg vi också ganska många, flest kring Gåsen också. Kan vara ett mål för en annan gång - vi funderar på Getryggen eller Blå Hammarn.
  M från H

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.