Vinn biljetter till Bilar 2.

23:30

Ni vet hur barn är. Om ni inte vet hur barn är, kan jag berätta det. Barn kan se samma film om och om igen tills man utantill kan rabbla samtliga repliker, baklänges och framlänges. De kan nöta den där filmen tills vi vuxna kräks av bara tanken på att behöva genomlida de åttiosex minuterna en gång till.

Okej, det finns vuxna människor som snöat in på Amarcord, Pretty Woman, Pulp Fiction eller någon annan film så till den milda grad att de kan varje scen utantill, men det går inte att jämföra med barn. När vi vuxna börjar skämmas för att vi nördat in oss lite för mycket, ser barnen gladeligen samma film en miljon gånger till. Minst.

När det gäller Abbes favoritfilm, alla katagorier, är vi nu är inne på DVD nummer två. Den första blev utsliten och slutade fungera. Vi blev tvungna att köpa en ny. Ni fattar. Filmen vi snackar om heter förstås "Bilar" med Blixten McQueen i huvudrollen. Abbe är fullständigt galen i den. Och faktiskt, även om jag vid det här laget kan alla repliker utantill ska jag erkänna att jag fortfarande tycker det är en väldigt bra film.

Jag funderade länge på om inte Disney/Pixar skulle göra en uppföljare på succén och har längtat ända sedan jag började höra rykten om den för något år sedan, efter att få berätta för Abbe om att det kommer en del två. För det gör det nu. 5 Augusti närmare bestämt.

Sedan har jag suttit här och hoppats på inbjudan till galapremiär, eftersom Abbe är Blixtens absolut största fan. Men nej. Blixten har nog många största fans.

Men. Däremot har jag fått den stora äran av Disney att lotta ut två biljetter till filmen. Så nu har ni chansen.

Skriv en kommentar till det här inlägget med ditt namn och vilken figur som är din eller ditt barns favorit i Bilar, så låter vi helt enkelt Abbe dra ett namn i högen. Vinnaren får alltså två biljetter till Bilar 2 och meddelas här på bloggen. Sedan ber jag honom/henne att kontakta oss. Vi ger det en dryg vecka, okej? 22 juli stänger vi utlottningen.

74 kommentarer

 1. Min favorit är Blixten eftersom det även är Toddos absoluta favorit. Min blivande 4-åring är helt såld och vi kommer se filmen på bio oavsett om Abbe drar oss som vinnare eller ej. Kul tävling!

  SvaraRadera
 2. Här är BÄRGARN största favoriten. Efter att fått baka Bärgar-tårta till födelsedagskalaset och laga Bärgarbilen sjuttielva tusen gånger så är jag personligen något trött på just bärgarn för tillfället, men den uppfattningen delar definitivt inte min 5 årige son.
  Här är vi också inne på dvd nr 2 och replikerna sitter är om du så väcker oss i sömnen, jag lovar!
  Att få vinna biljetter skulle större än julafton för min son.
  Tack för en riktigt bra blogg för övrigt. Fram för fler pappor som vågar skriva personligt, kärleksfullt och rakt om föräldrarollen!

  SvaraRadera
 3. Roligt med en tävling :-)! Dottern Majkis gillar snabba Blixten bäst...men jag... *skrapar lite med foten*...jag är hemligt kär i Bärgarn :-*!

  Och hoppas att nån som känner nån som känner nån som kan dra i lite trådar läser här. Klart Abbe ska på galapremiär.

  SvaraRadera
 4. Här finns två Cars-tokiga killar (6 och 4 år) som skulle bli överlyckliga över att få se sina favoriter Blixten och Bärgarn på nya äventyr.
  //Anneli

  SvaraRadera
 5. haha underbart! Tænk vilken grej detta blev, tecknade bilar lixom.
  Hemma hos oss ær det så pass att sonen, Leon, numera ska bli bærgare nær han blir stor =)

  SvaraRadera
 6. Här har det väntats med tåtar i ögonen framför tvättmaskinen medan Blixen tröjan snurrat klart. Och bilar sockarna har tvättats i smyg på natten. Eftersom jag tänkt se filmen i Sverige i Augusti hoppas jag att jag får vara med här...

  SvaraRadera
 7. Tyvärr är tvåan inte lika bra som den första. Jag tyckte den var lite för våldsam och för mycket skjutande. Lite som ett James Bond äventyr.

  5-åringen kunde inte riktigt följa med i handlingen även om 8-åringen uppskattade filmen. (Vi bor i USA där filmen haft premiär.)

  Men ofta är ju en uppföljare inte lika bra. Undrar om det blir en Nemo 2?

  SvaraRadera
 8. Hahaha, vi är inne på 3;e filmen, å det är tur ätt en 2;a kommer för nu har Aristokats seglat upp som utmanare. Sixtens favorit är Blixten, men även Blixtens agent... Vi är inte hemma till premiären, så får Sixten dem så får Abbepappan köra en auktion. Alla pengar till 22q11 organisationen. Mvh Emil.

  SvaraRadera
 9. Bärgarn är min favorit, älskar hans tänder :D

  Hoppas på tur!

  grodmalin@gmail.com

  SvaraRadera
 10. Min 4-åriga systerson älskar Blixten och Bärgarn och gänget. Favoriten är Blixten även om Bärgarn ligger snart efter. Jag har lovat honom att få gå på bio med moster igen och det här vore perfekt.

  tekla68@hotmail.com

  SvaraRadera
 11. Hejsan. Våran kille William älskar Bärgarn, nog mest för kroken, själv är jag oxå väldigt förjust i honom men hos mig är det mer hans sköna stil.
  I vanliga fall brukar det vara en nitlott att få följa med barnen på bio, inte själva besöket för det är ju mysigt men filmerna är oftast sömnpiller för trötta småbarnsföräldrar. Men inte denna gången, då tävlar vi om vem som skall gå, Willes lillasyster måste passas så att båda går är inget alternativ tyvärr men vinner vi biljetter kanske det kan bli två besök, för som du skriver så kan barnen se filmer om och om igen : )

  SvaraRadera
 12. Min Sara älskar ju blixten över alla andra!
  mvh Sofia

  SvaraRadera
 13. jag vill vara med och tävla och om jag vinner vill jag att abbe ska ha biljetterna!

  SvaraRadera
 14. Min yngsta son, jämnårig med Abbe, skulle gärna ha hela rummet fullt med Bilarna-prylar. Just nu läser vi en Bilarna-tidning som gonattsaga, kväll efter kväll. Även vi är inne på film nr 2. Och jag tycker faktiskt också att filmen fortfarande håller, trots att hela familjen kan varenda replik utantill. Favoriter här är Doc och Blixten. Även storebror, jämnårig med Abbes storebror, tycker att det är en bra film - även om han numera försöker framstå som att han är lite för gammal för den :). Vi tävlar gärna om biljetter. Men se uppföljaren ska vi ändå. Tack för tipset om datum när den kommer. Som vi har väntat. Som barnen har väntat....

  SvaraRadera
 15. Hej! Min lillebror Alvin (4 år) älskar den första filmen och har sett den så många gånger att hela familjen nu kan den utantill. Favoriten är Blixten. /Amanda

  SvaraRadera
 16. Hej, här hemma tycker John att Doc är bäst, han har ju vunnit Pistong Cupen tre gånger i rad!!
  Ha en bra sommar.

  SvaraRadera
 17. Min gosse tillhör en av de gissningsvis ganska få som inte ens sett filmen. MEN han har en tjejkompis som älskar filmen, framför allt Blixten.
  Tänk att få bjuda med tjejen på bio va ;-)

  SvaraRadera
 18. Hej! min Hugo älskar Terry dvs skördetröskan som jagar Bärgarn och Blixten. Vi har oxå averkat två dvd:er och numera har vi laddat ner filmen på datorn för att slippa att den slits upp:-)

  SvaraRadera
 19. C.
  Ah, min favorit är helt klart bärgaren!

  SvaraRadera
 20. Här älskar 5-åringen blixten och lillasyster på 3 har hängt på och gillar också "blisten". Vore ett nöje att ta med dem på bio.

  SvaraRadera
 21. Åh får man vara med och tävla med sin brorson? Han är 5 år nu och har älskat Blixten ända sedan han hette "gisten makoniin" (Blixten McQueen) för förskräckligt många år sedan nu.

  SvaraRadera
 22. Min systerson Filip älskar oxå blixten. Vi ses inte så ofta pga långa avstånd, men när vi vär ses ser vi alltid på Blixten och rullar runt av skratt på golvet när de är ute och skrämmer traktorerna på natten. Så favoriten är ju helt klart Bärgarn!

  Varma hälsningar

  SvaraRadera
 23. Sonen "växte upp" med Blixten McQueen. Han var den största hjälten! När sedan lillasyster blev stor nog att invigas i Bilar-världen har hon blivit strängt undervisad i att det minsann är Blixten som är hjälten, och Bärgarn den som klantar till det.
  Nu är det nog lillasyster som mest ser fram emot att få gå på bio och se Bilar2 :)
  Hennes favorit är nog i hemlighet Bärgarn (men berätta inte det för storebrorsan!)

  // Helena med C och E

  SvaraRadera
 24. Hej! Här hemma är 3,5-åringens favorit Bärgarn! Han har skrattat högt såååå många gånger åt hans kommentarer :-)
  /Camilla med V&N

  SvaraRadera
 25. Hej! Mina tvillingsöner Viktor och Isak var i perfekta treårsåldern när ettan kom och då var det Blixten som var favoriten. Nu är de åtta och ser mycket fram emot tvåan, agenter är coolt! De fyller år första augusti, biljetter ska de få i present, hoppas få hjälp av Abbe med dem. Kram och tack för en hjärtlig blogg!
  / Linda

  SvaraRadera
 26. Min Axel blev jublande glad när han en julafton för många år sen packade upp "Blickiten Maskin" filmen och skuttade runt pussandes och kramandes alla i rummet. "Jag har fått bilsilmen. Titta mamma, bilsilmen". Han vägrade sen öppna några andra paket. Det räckte med detta enda som ju innehöll det allra bästa man kunde få. Favoriten har ända sedan dess varit Blilxten. Filmen ska med varje gång på semestern och den går varm i DVD-spelaren. Han skulle bli överlycklig att få se uppföljaren på bio.
  //Brippan

  SvaraRadera
 27. Min son har inte sett Bilar än på film, men bilder på Blixten har han sett. Men han är lite liten för filmen så om vi vinner så får Abbe biljetterna av oss, han har nog större behållning av filmen än vad Noel 2 år har!

  SvaraRadera
 28. Hmm inga egna barn, jag känner att det inte riktigt är dags för mig ännu, torts att mina vänner börjar ge mig prestations ångest varje gång jag går in på facebook och ser en ny vän med en ultraljudsbild eller vecko-antal som status.
  Jag nöjer mig med mina syskonbarn än så länge, systersonens favorit är också Blixten McQueen, systersonen är också totalt tokig i filmen, tror han är inne på 4 dvd-filmen, stortittare med andra ord. Min favorit är Doc Hudson :)

  (det var inte meningen att skriva en hel novell, det råkade bara bli så :) ))

  SvaraRadera
 29. Vet inte varför, men min son kallade den första filmen för Bilar Bilar. Lite dubbelt :-) Vet att han var förälskad både i Blixten och Bärgarn (och den gröna bilen). Kul att ni lottar ut biljetter :-)

  SvaraRadera
 30. Känner igen det där med att barnen kan se samma film om och om och om igen... Skulle vara väldigt kul att vinna två biobiljetter! Mina favoriter är de två charmiga italienarna Luigi och Guido :)

  SvaraRadera
 31. Hejsan.Har ett barnbarn som låg på Östra för sista op för att bli enkammarhjärta. Då var det hennes stora tröst Blixten o Mcqueen. De var med henne hela tiden. Sen blev det tårtor av Blixten o Mcqueen när hon kom hem efter 6 veckor. Hoppas på vinst för att överaska henne som hon fortfarande gillar Blixten. Mormor Anki

  SvaraRadera
 32. Men hallå.
  Hört talas om "Lissmakiin" någon gång? Och tror du att ni är ensamma om att nöta ut en dvd-skiva? Alltså HALLÅÅÅ!?

  Min onge har två kärlekar. Det är ThomasTåget och det är Lissmakiin. Så är det. Jag ligger ganska bra till också, och pappa, men jag säger nej oftare än de andra, så jag är nog billigast också, när det kör ihop sig.

  Och nej. Inte spelar det någon roll om vi vinner biljetter ellr inte. Visst kommer vi se filmen ändå. Och visst kommer vi köpa dvd:n som säkert släpps lagom till jul... *s*

  Kolla här! http://mcsarcne.wordpress.com/2011/04/11/om-att-halla-i/

  SvaraRadera
 33. Bilar är en härlig film, har Blixten som favorit eftersom Martin Stenmarck gör rösten. Finns nog ingen härligare röst än hans :-D

  SvaraRadera
 34. Får en tjej vara med? =)
  Min dotter Emma skulle gärna se 2:an och hon gillar Blixten McQueen bäst.
  Håller en tumme för henne.

  SvaraRadera
 35. Va kul med utlottning!! Victor 4 år har fräsarn och dj som favoriter medan Hannes 2 år gillar blixten bäst:)

  SvaraRadera
 36. Sonen på 4 år fullkomligt älskar Bilar och favoriterna går lite i vågor, den största favoriten är nog Bärgarn även om han gillar Rödis också eftersom han är en brandbil och brandbilar är ju bäst enligt vår 4-åring. Första gången jag såg filmen tänkte jag, oj, inget kul men den växer liksom och även om man kan alla repliker utantill är den så charmig. Vi längtar så efter 2:an. Sonens stora kusin heter Abbe och det var på något sätt så jag hittade denna underbara, varma blogg!

  SvaraRadera
 37. Blixten är 5-åriga sonens favorit, men det var svårt att välja. Han har längtat efter att få se 2:an sen han fick höra att det skulle komma en.

  SvaraRadera
 38. Här kollar vi på "bilar" varje morgon. 5-åringens favorit är bärgarn och blixten och 1,5-åringen skriker av skratt varje gång terri (skördetröskan) kommer fram. Mamma gråter en skvätt varje gång när blixten knuffar in kungen i mål och när bärgarn får åka helikopter... Måste vara den finaste barnfilm någonsin!
  /Åsa

  SvaraRadera
 39. Jag ÄLSKAR att den numera sexåriga knodden i familjen lekt relationslekar med sina bilar sen tvåårsåldern tack vare Bilar-filmen! <3
  Här är det nog Kungen som står högst i kurs.

  SvaraRadera
 40. Åh, min sjuåring älskar filmen Bilar i sån usträckning att det faktiskt fick oss att åka hela Route 66 för tre år sen. Inte bara därför förstås, vi hade drömt om en USA-resa rätt länge men filmen fick oss att bestämma oss för Route 66 med baktanken att barnen skulle ha roligare då och känna igen sig från filmen.

  Fantastisk film och en fantastisk resa! Då var han fyra år och hade säkert sett filmen över tvåhundra gånger, och ibland valde han att se den på finska eller engelska men hängde ändå med... Och på resan spelade vi soundtracket som bilmusik nästan hela tiden.

  Så vi längtar förstås efter tvåan!
  Favoriten är Bärgarn eller Fillmore.

  SvaraRadera
 41. Har inga egna barn men en systerson, Anton, som är galen i Bilarfilmen. Självklart är det Blixten som är den stora favoriten. Allt ska nu ha samma färg som blixten, allt från kläder till väggar. Han tycker att moster har den finaste bilen eftersom den är röd. Att det är en kombi och inte racer verkar inte spela så stor roll. Skulle bli så glad om jag kunde ta med mig min älskade systerson och se filmen!
  /Elin

  SvaraRadera
 42. Hej!

  Min dotter Amanda på 4 år tycker att Sally är bäst eftersom hon är söt och äger ett hotell där Blixten får bo.

  Ha det gott! :-)

  SvaraRadera
 43. Här är det givetvis blixten som hägrar hos vår de åriga son. Hoppas på att vinna biljetter att överraska honom med. Men givetvis blir det bio för oss även utan vinst!

  SvaraRadera
 44. När min sjuåring var tre år så fullkomligt älskade han Blixtenfilmen, så till den milda grad att vi också är inne på dvd nr 2 eftersom den första blev utsliten. Han vägrade svara om vi inte kallade honom för Blixten. Hans händer var hjul och huvudet tak. Ja, du fattar. Lillebror som är fyra tycker också mycket om Blixten och har inte varit på bio någon gång. Så de skulle bli väldigt glada om de vann biljetter. Mvh, Lina R

  SvaraRadera
 45. Även vi är inne på dvd nr 2. Hampus 5 1/2 och Jonathan 4 kivas om vem som av dem är Blixten. Han är "coolast"!

  Hoppla!

  SvaraRadera
 46. Här hemma är det nog dött lopp mellan Blixten och Bärgarn.

  Jag som är ett motorsportsfreak uppskattar alla referenser och att det verkligen är Björn Waldegård och Johan Thorén som kommenterar. Och att Kenny Bräck dyker upp i slutet som Ferrarin som köper däck. ( I engelska versionen är det Michael Schumacher, ännu coolare!)

  Det skulle bli premiär för Lilleman på bio och vad skulle vara mer passande?

  Hoppas att vi vinner.

  SvaraRadera
 47. Vem vill inte se Blixten, Bärgarn, å de andra! Hoppas ni har en lika bra sommar som vi;-)

  SvaraRadera
 48. Jadu... vem kan inte filmen utantill? :) Men det ÄR en bra film och båda mina killar vill se uppföljaren. Vem dom gillar mest....ja, först var det Blixten men nu tror jag dom gillar Bärgarns underfundiga humor. " Jag är lika lycklig som en tornado på en campingplats" :D

  SvaraRadera
 49. Min härlige son Mille ÄR bärgarn även om det är Doc som får sista godnattpussen varje kväll..

  Hoppas på en extra tur-vind när Abbe drar lotten!
  Linn A

  SvaraRadera
 50. Maria de la Motte16 juli 2011 kl. 21:08

  Har en liten kille som är tokig i Bilar, Viggos favorit är Blixten. Hoppas hoppas hoppas på tur! :)

  SvaraRadera
 51. Mina barn gillar Blixten mest, men bärgarn är min favorit! Det ska bli superkul att gå på bio för första gången med min Oliver 3,5 år. Hoppas vi vinner! Annars går vi ändå! // Sofie

  SvaraRadera
 52. Jag känner sååå igen det! Min dotter ÄLSKAR också Bilar! Tokälskar....vid det här laget kan jag både den svenska versionen och den amerikanska framlänges och baklänges och lite till. Jag trodde hon skulle tröttna när jag satte på den amerikanska men icke! Det funkar precis lika bra.

  Min favorit är Guido! Dotterns "Mater" :)

  SvaraRadera
 53. åh jag älskar bilar!
  alla karaktärer är sjukt bra så det är svårt att säga en men om jag måste så blir det nog bärgarn för han är såå skön!
  ha en bra dag, kram :D

  SvaraRadera
 54. Jag frågade finaste brorsonen Gustaf vem somvar bäst. "Blixten" blev svaret en halv sekund senare. Tänk om vi fått se 2:an tillsammans, vilken lycka! :-)

  SvaraRadera
 55. Hej!

  Min grabb Erik ÄR Blixen McQueen. Jämt. Alltid, alltså.
  Han står här bredvid mig nu och säger att jag måste skriva att han redan har två leksaksbilar från Bilar 2, som han har sparat till själv. Det är viktigt. Han vill gärna gå på filmen!

  SvaraRadera
 56. Sonen älskar blixten och hans polare och vill gärna vara med och tävla om biljetterna. Hans absoluta favorit är Kungen för att han är snabbast ;-)

  Ha det bäst!
  /Anna

  SvaraRadera
 57. Min 7 åriga William älskar denna film och jag vill inte räkna på vad vi har lagt på prylar i detta tema genom åren...
  Hans favorit är Bärgarn för att han är en så snäll kompis.

  Vi håller tummarna för att vi vinner!

  SvaraRadera
 58. Min fyraårige son är också galen i Bilar. Han har sett filmaffischerna med Bilar 2 utanför stans biograf och längtar tills filmen börjar visas.
  Favoriten för honom är Bärgarn, i tuff konkurrens med Blixten, Doc Hudson och Luigi.

  SvaraRadera
 59. Båda mina killar (5,5 och 3,5år) är överförtjusta i Bilar liksom många andra är Blixten McQueen favoriten. De skulle bli själaglada över att få gå och se den på bio!

  SvaraRadera
 60. Hej...

  Ebbe 5 år och Thyra 3 år väntar med spänning på att få se Blixten, Bärgarn och deras vänner igen.... det skulle vara så roligt att få gå på bio och se film nr 2!!!

  Ha det så bra och grattis till dom som vinner!!!

  SvaraRadera
 61. Här är vi oxå på film nr 2. Antons favorit är Blixten, tätt följd av Bärgarn. Hade varit kul att vinna, men oavsett så ska vi gå och se filmen! Stort tack för trevlig blogg!

  SvaraRadera
 62. Här hemma va Blixten ett givet namnförslag från vår 1:a och 2:a när 3:an var på väg... När han dessutom kom mindre än 30 minuter efter ankomst till BB (efter 30 min ganska hetsig bilkörning) så funderade vi faktiskt på att lägga in det som ett mellannamn.

  Jag älskar hur Pixar klämmer in så mycket humor för oss äldre i sina filmer, min favorit är Chick Hicks sponsor... Kanske inte banken jag skulle lägga mina villalån i :)

  SvaraRadera
 63. Joel (4.5) skulle bli överlycklig över att få se Blixten på bio. Lillebror Olle (2) får nog vänta med att se favoriten Sally tills filmen kommer på dvd.

  SvaraRadera
 64. Oliver har väldigt svårt att välja för han har två favoriter: Blixten och Doc. Doc för att han är så cool och Blixten för att han är ännu coolare :)

  SvaraRadera
 65. Vi går sällan på bio, men denna filmen är redan "bokad" av 11, 14 och 46-åringen ;) Bärgarna är favoriten - alla kategorier. Hoppas ni alla får en trevlig biostund!

  SvaraRadera
 66. Hej
  Har smyg läst er blogg ett tag men aldrig vågat göra en hälsning. Men med 2 små "bilar" togiga småkillar hemma kan jag inte motstå detta.
  Tack för fina bilder och vackra tankar
  Ica

  SvaraRadera
 67. Jag och min underbara lillebror har den roliga och snälla Bägaren som våran favorit.
  Vi blir alltid lika glada varje gång vi ser honom.

  SvaraRadera
 68. Elin Nilsson (och Maja)22 juli 2011 kl. 23:24

  Jag hinner!! För än är det väl 22:e? :-)
  Min dotter Maja 4 år äääälskar Blixten MqQueen...trots att hon aldrig har sett filmen! Vi har den där bilen på ALLT. FaSt hon kallar honom Disk Maskin... ;-)
  Jag hade tyckte det var helt underbart att få ta henne på hennes första bio och som överaskning nummer 2 skulle hon få se sin idol på bioduken... :-D

  SvaraRadera
 69. Vet inte om jag för sen... men i vilket fall som helst har vi levt med Bilar sen den kom... Killarna samlar på figurerna och när det födelsedag eller jul önskar de sig (fortfarande) nya "Bilar-bilar". Pappa Jonas brukar "trolla" fram nya på onsdagar (läs nån enstaka gång...). Att få gå på premiären vore som en dröm mina två guldklimpar August och Ivar-Lo! Så vi håller tummarna och hejar på Abbe! /Rebecka

  SvaraRadera
 70. Bara för att världen måste fortsätta snurra trots de ofattbara tragedierna i Norge... och för möjligheten att få lite verklighetsflykt tillsammans med sitt barn på bio. Annars känns det lite futtigt just nu, att hoppas på att vinna biobiljetter menar jag.

  Folke numera 6 år älskar mest Blixten, som genom åren först hette "Iste been" och numera heter "Blixten maskin".

  SvaraRadera
 71. Gillar han Blixten, så finns det en låt om honom (sjungen av Bärgarn)

  http://youtu.be/bNL2d99D41o

  SvaraRadera
 72. Bärgarns låt om Blixten.

  http://youtu.be/bNL2d99D41o

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.