Gör en Terje och vinn biljett till Photoshop Day.

22:21

Jag gillar att fotografera, det vet ni redan vid det här laget. Faktum är att jag gärna skulle ägna mycket mer tid åt det, kanske starta en fotoblogg till exempel. Om jag nu hade haft lite mer tid att ägna.

Ibland efterbearbetar jag bilderna lite. Ställer ljus, kontraster, färger eller gör bilden svartvit. Med Photoshop går det göra nästan vad som helst om man vet hur man ska hantera programmet. Otaliga är till exempel de himlar jag har förlängt i mitt jobb som art director, för att få plats med en rubrik eller en brödtext. Eller också ser man till att bli årets naturfotograf genom att retuschera in lodjur och mårdhundar i sina bilder lite där man tycker det passar.

Jag älskar Photoshop. Tycker det är ett underbart verktyg. Och snart ska jag gå på något som heter Photoshop Day, "En dag för dig som arbetar med foto och digital bild i studio, inhouse, byrå, frilans eller bara älskar bilder och Photoshop" som de säger själva. "En laddad dag full av kunskap och inspiration."

Och vet du vad det bästa är? Du kan vinna en biljett till Photoshop Day här på bloggen.

Biljetten är värd 2995:- (exkl moms) och du kan välja mellan att gå på seminariet i Stockholm, Göteborg eller Malmö. Mer information hittar du på deras hemsida. Själv går jag på Göteborgsseminariet, kanske ses vi där?

Så här gör vi. Eftersom Terje Hellesø visat vägen för hur man kan använda retusch för att få djuren att dyka upp där man vill, blir det temat på tävlingen. Retuschera in (eller klipp in) valfritt djur i en bild och mejla den till mig innan måndag 12/9. Mejladressen finns uppe till höger, bredvid Abbe. (Gör bilden max 800 pixlar på den längsta sidan) Jag väljer ut några favoriter och lägger upp dem på bloggen så får alla rösta. Den som får flest röster vinner biljetten. Okej?

PS. Jag tycker inte att man behöver vara duktig på retusch i den här tävlingen. :)

Lycka till.

9 kommentarer

 1. Lol. Du är ju stört skön. Vilken underbart rolig tävling. Ser fram mot att få se en del av de inskickade resultaten.

  SvaraRadera
 2. Å vilket fantastiskt inlägg, och vilken kul tävling! Haha.

  Jag skulle kunna döda för att vinna biljetten (du minns kanske ångesten jag drabbades av när jag missade Jonas Petersons seminarium) så jag ska definitivt vara med och tävla!

  Må bästa djurinklippare vinna.

  SvaraRadera
 3. Regler? Bilderna, ska de vara fotade av en själv eller ska man göra en terje och googla reda på nåt tjusigt djur? för om du ska publicera dessa bilder lär man väl ha tillstånd av fotografen som fotade bilden på djuret?

  rolig tävling! :D

  SvaraRadera
 4. Kanske världens mest klockrena tävlingsidé! :D

  SvaraRadera
 5. @Sofia Du har förstås rätt, men jag tror att vi låtsas som att det regnar helt enkelt. (Behöver vi låtsas förresten? Det regnar ju hela tiden.)

  SvaraRadera
 6. SKriv ut din mailadress i inlägget så kanske du slipper frågor om det senare. :)

  Kul tävling, kul idé.

  SvaraRadera
 7. @Anonym Eller också läser du inlägget en gång till, så kanske du slipper fråga om det. ;)

  SvaraRadera
 8. Jag har ramlat in här ett par gånger och läst men idag när det varit en riktigt trött dag passade jag på att läsa allt från början.
  Det har blivit både tårar och fnissande men framförallt en känsla av förtröstan.
  Känner igen frustrationen över försäkringskassans galenskaper och sjukvårdens dubbelbokningar. Mina barn är tack och lov friska även om jag själv lever med kronisk cancer och hela sjukvårdsapparaten.
  Var dag är en gåva. Så enkelt är det även om det kan vara väldigt svårt att komma ihåg.

  SvaraRadera
 9. Det är enbart egna bilder som gäller eller?

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.