Vernissage.

22:03

Under läsåret har de arbetat med ett projekt tillsammans med en konstnär som heter Thomas Zornat. Det är det statliga Kulturrådet som initierat något de kallar "skapande skola" där man kan söka pengar till sånt här. Fint tycker jag. Barnen har fått föreläsningar om olika sorters konst och konstnärer, varit på konstmuseet i Göteborg och fått handledning under den egna skapandeprocessen.

Och i kväll var det vernissage och konstutställning, med pompa och ståt, där vi föräldrar kunde köpa lotter och fikabröd vi själva bakat och levererat på morgonen. Ett underbart kretslopp där pengarna så småningom hamnar i barnens kassa för köpa till exempel nya saker de vill ha på skolgården.

Ni skulle sett alla tavlor. Massor av olika tekniker, så grymt fina, så olika och skönt spontana.

 
Abbes tavla i kollageteknik.


Storebrors tavla, mönster i pastell inspirerad av konstnären Lennart Rodhe.


En parafras på ett av Frida Kahlos alla självporträtt, som en flicka i Abbes klass gjort. Superfin.


Och den här tyckte jag bara var så läcker, så den fick också vara med.

2 kommentarer

  1. Starkt material!

    magnus J

    SvaraRadera
  2. Jätte fina bilder! Vilken skaparkraft. Det märks att det är duktiga pedagoger som lyfter fram barnens konstnärsskapande och visar upp barnens fantastiska måleri.

    SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.