Grattis, Jeanette i Kalix!

22:07

Den här tävlingen suger. Det går ju inte att mäta olika saker med varandra. Vad är värst? Någon med en svår sjukdom, en skilsmässa, någons död, graviditetshumör, barnlöshet, orättvisor? Det är bara den det drabbar som kan avgöra om det suger eller inte. Något som är överkomligt för en person kan vara katastrof för en annan. Och tvärtom.

Det var en dum jäkla idé jag hade till den här tävlingen. Jag inser det när jag sitter här och läser era svar. Knasig tävling om en bra dammsugare. Samtidigt känns det lite fint att ni delar med er av alla de här sakerna. Jag tror vi alla mår bättre av att dela saker som suger, med någon – så man slipper bära skiten helt själv. På samma sätt som det är grymt att dela alla kul saker med någon. Och då blir det ju dubbel glädje som ni vet.

Lustigt nog leder detta mig in på den som vi trots allt valde ut som vinnare. För när vi läst med ömsom klumpar i halsen, ömsom med leenden på läpparna snubblade vi över en som fick ett par tårar att rulla på våra kinder. Den som Jeanette i Kalix skrivit. Den var fin. Den fick det bli.

"Vid ett tillfälle så kändes det så galet hopplöst med alla smulor och papperskräp och annat smått som jämt, jämt, fastnade under sockarna.
Det kändes som att jag aldrig gjorde annat än dammsög efter andra.
Plötsligt insåg jag att dessa skräp faktiskt var det ultimata tecknet på att jag inte bodde ensam.

Att jag har en familj.
En man och inte mindre än två (bonus) barn.
Och smulorna gjorde mig för första gången lycklig.

Visst suckar jag fortfarande över skräpiga golv, men med en värme i hjärtat.

För det som hade sugit.
Det hade för mig varit, att inte ha någon att dammsuga upp efter."

Och alla ni andra som inte får någon UltraPower, får nöja er med en varm kram från hela Abbefamiljen.

Njut när ni kan. Uthärda när ni måste.

11 kommentarer

 1. Åh så fint Jeanette, det ska jag lägga på minnet när katthåren, dammet och gruset yr genom lägenheten här hemma. Tack, och grattis!

  SvaraRadera
 2. En Värdig vinnare. Grattis! Hon sätter ord på det iaf jag känner :)

  SvaraRadera
 3. Jag har inga smulor, när jag läste det blev jag alldeles tårögd. Ta hand om varandra, uppskatta varandra, man vet inte hur länge man har varandra.
  Tack och lov har jag goda vänner som kommer hit och smular ner ibland. Finns få saker som är bättre än att dela en måltid med människor man älskar. Skulle vara dela ett hem och ett liv med människor man älskar då.
  A

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Tack!!

  Tänk att jag vann.
  Jag som bara tänkte göra dammet lite mindre grått för dem jag kunde.

  Att få en egen familj var länge inte någon självklarhet för mig.

  Jag är ytterst tacksam för den.
  Och för era fina ord.
  Och för vinsten.

  Med värme i hjärtat/ Jeanette

  SvaraRadera
 6. Väl vald vinnare! Det gjorde juryn bra.
  Grattis till Jeanette!

  SvaraRadera
 7. Jag har bara mina egna smulor att ta reda på, än så länge, men det är verkligen inte så illa. För något år sedan verkade det som om det var slutsmulat för min del. Nu drar jag fram dammsugaren med stolthet för att lämna plats för nya bevis på att jag lever.

  Helt rätt val av vinnare! Jag blir glad in i hjärtat!

  Heja Jeanette! Hoppas du får stor användning av priset!

  SvaraRadera
 8. Det var ett bra val ni gjorde! Nu gör det inte så mycket att hundhåren lägger sig i hörnen. Jag har ju både hund, make, barn och barnbarn som förutom rullehjulen smutsar ner här hemma. Det är inte så illa när man tänker efter :-)
  Loulou

  SvaraRadera
 9. Grattis Jeanette! Fint formulerat, och fint tänkt. Bra val. Jag läste igenom nästa alla svar, fattar att det var svårt att välja, men bra att ni valde ändå och inte lottade. Kram! :)

  SvaraRadera
 10. Jag har precis startat en tävling i samarbete med Zandreas Värld där du kan vinna valfri barntavla :) Tavlorna är otroligt fina, självklart får du ha personlig bild/text samt välja färger och motiv o.s.v. Tavlan skrivs ut på fotopapper och skickas hem till dig utan kostnad om du vinner. kika in här och delta: http://moniasundgrenjansson.blogg.se/2013/january/tavling-vinn-valfri-barntavla-fran-zandreas-varld.html

  Kram

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.