Klippa navelsträngen.

19:38

Jag vet inte om du som läser detta har barn. Om du har upplevt den där märkliga känslan då man lämnar BB, och plötsligt inser att det är på riktigt.

På sjukhuset är allt så välordnat. Mat serveras vissa tider, barnmorskor hjälper till och berättar hur mamman bäst ska amma bebisen. Hur tvättar man navelsträngssnutten, hur byter man en blöja och hur var det nu med AD-vitaminer? Allt det där vet de. Det är som om man checkat in på ett temahotell. "Välkommen till Mamma-pappa-barn-inn – hotellet där familjen är i centrum".

Sedan kommer man hem. Man kliver över tröskeln till sitt eget hem, sina möbler, badrum, TV och sina egna CD-skivor. Då inser man plötsligt "Shit, han ska ju bo här nu". Han (eller hon för den delen) är inte lånad, han är på riktigt. Nu ska vi klara det här själva. Utan barnmorskorna på temahotellet.

Har du upplevt det, så har du säkert också varit med om fasen då man tittar på barnet i princip hela sin vakna tid. Då man i panik sticker ner huvudet i barnvagnen för att kolla om han verkligen andas. Minst arton gånger per dygn.

Jag har varit med om det. Jag har ju en son redan. En utan hjärtfel. Jag undrar nu, hur fan ska man våga åka hem, med Abbe?

3 kommentarer

 1. Jag läser och läser.

  Vi lämnade sjukhuset efter en vecka och äntligen fick jag känna sommarvärmen. Vi gick mot parkeringen med dottern i babyskyddet. Vi tre mot världen kändes det som. Nu började det på riktigt.

  Är det ok om jag länkar till er sida från vår sida.
  www.snyggmedia.se/erika
  Välkommen att kika in!

  SvaraRadera
 2. Hej Erika.

  Klart att du får länka från er sida. Det är en ära. Bra sida, förresten.

  SvaraRadera
 3. Vi har bara ett barn (6 månader), känner igen det där med att kika och se om han andas. Han var för tidigt född (6v) och hade sond så vi fick som tur var långa en apnémadrass som skulle larma om han slutade andas. När de tog bort den var det lite jobbigt, man hade liksom litat blint på den.

  Jag läser och gråter mig igenom din blogg just nu.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.