En (ganska) lång dag.

21:56

Vi skulle räkna med att operationen tar hela dagen, sa kirurgen igår. Kvart över sju i morse kom vi in till sjukhuset, duschade Abbe en sista gång med antiseptisk svamp innan vi lämnade honom sovande i narkosläkarens beskydd klockan åtta.

"Det tar ofta lite längre tid när man varit opererad tidigare – som Abbe", sa kirurgen. "Det blir en del ärrvävnad att ta sig igenom innan man kommer fram och kan börja operera. Vid första operationen tar det ungefär en halvtimme att öppna bröstkorgen och sedan ligger allt där, men nu räknar vi med två-tre timmar"

"Själva ingreppet tar några timmar", fortsatte han. "Det är ett större ingrepp än de vi gjort på Abbe tidigare. Mer komplicerat. Dessutom behöver narkospersonalen lite tid före och lite efter för att göra sitt jobb. Så räkna med att ni får komma upp på IVA sen eftermiddag, kväll."

Facit:
Abbe sövdes 08.00.
De började operera vid 10.00.
Kirurgen ringde strax före 15.00 och sa att han var klar med sitt jobb.
16.30 hörde de av sig från IVA och sa att vi kunde komma upp.

Snabbare än vi trott altså. Det var skönt.

Andra bloggar om: , , ,

2 kommentarer

 1. Åh vilken lättnad :)

  Det är faktiskt bättre att dom lägger på lite tid så slipper man sitta och trumma på bordet och undra vad som gått fel när tiden inte hålls.

  Första op för Marcus gick fortare än planerat. Andra operationen tog över 8 timmar. Då var jag inte så tuff fast vi visste att det skulle ta ungefär så lång tid.

  Skönt att höra att allt har gått bra!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Ja du vet ju precis hur allt det här känns, Monika. Vi har gjort missen att hamna allt för länge i någon av sofforna på 323:an de två tidigare operationerna. Så det var skönt att slippa denna gång.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.