Eh...hej.

17:12

Jodå, jag lever. Och jag saknar er. Mår inte jättebra, men jag försöker göra förändringar i mitt liv och prioritera bort saker. Just nu är det fokus på vila och sådant som är nödvändigt, sådant som inte går att välja bort.

Jag sover, sover, sover, promenerar (gärna ensam med min kamera), jobbar lite, tar hand om familjen och kanske framför allt, tar hand om mig själv. Storebror och jag har hunnit ha en fin kväll tillsammans på Scandinavium med melodifestivalen live, sedan vi hördes sist. Dessutom har alla (utom jag) i familjen tagit sig igenom en omgång av vinterkräksjukan. Det känns bra att klarat av den biten, för på söndag åker vi till fjällen en vecka. Passar bra in i min vilointensiv (härlig motsägelse i det ordet, vilointensiv). I alla fall, det bli perfekt med en fjällresa nu men det hade passat rätt dåligt om den blev som kräkresan för två år sedan.

Ni är fina, vet ni det? Jag blir varm i hela hjärtat av att läsa era kommentarer. Och jag blir också varm i hjärtat när jag ser hur mycket pengar vi samlat ihop åt alla barnhjärtan tillsammans. Över åtta tusen i det dunkande hjärtat här till höger. Och lägger man till pengarna från de två auktionerna blir det över tio tusen. Mäktigt. Synd att jag inte orkade genomföra alla auktioner, men kanske kan vi göra det en annan gång istället. Februari månad är slut och därmed också kampanjen, men det verkar fortfarande gå att sms:a pengar till mitt hjärta, så om någon vill avvara trettio spänn till så är det fritt fram.

Jag tycker väldigt mycket om er allihop. Har jag sagt det?

Snart är det fredagsmys. Bara en sån sak.

98 kommentarer

 1. Hej! VI saknar dig!
  Men du gör helt rätt i att sova och promenera. Det är bra för att läka själen.

  XxX

  SvaraRadera
 2. Hade jag kännt dig "på riktigt" hade jag förmodligen skrivit; fan vad jag är stolt över dig! Men äh, jag kör på det ändå. Skönt att höra ifrån dig och skönt att höra att du prioriterar helt rätt. Ha en fortsatt fin fredag! :)

  SvaraRadera
 3. Fortsätt att ta hand om dig själv du. Läsarna finns kvar när du känner dig bättre.

  SvaraRadera
 4. Gott att se att du r pigg nog för oss som väntar här på Hejaabbe. Kärlek till dig. Men låt din vilointensiv period bli lång, det är så lätt att pigga på sig och sen köra för fullt igen. Kom hit när du orkar och prioritera bort långsiktigt.en förändring är inte för stunden - då är det inte en förändring utan ett uppehåll. Kärlek till hela familjen <3

  SvaraRadera
 5. Ha det bra, sköt om dig och ta det lugnt. Vi finns kvar!

  SvaraRadera
 6. känner er ju inte. eller känner. jag vet ju vilka ni är, men ni vet ju inte vem jag är. detta kanske inte är så passande att skriva till en främmande karl. men jag älskar dig abbepappan!!!!! (jag är ingen desperat 30 årig hemmafru utan jag är 14 bast!!!!! mohaha)

  SvaraRadera
 7. Ta det lugnt och försök hitta din egen takt = lite lägre än förut. Hoppas du och familjen får en riktigt fin vecka!

  SvaraRadera
 8. Bara kikar in och skickar en varm kram.
  Kamerapromenader är bra för hälsan ^^
  Ta hand om dig!

  SvaraRadera
 9. Låter bra med promenader då det ger så mycket - intryck så som doft, läten, bilder vilket är som balsam i själen. Ta hand om dig! Jag hoppas att resan blir toppen :-)

  SvaraRadera
 10. Vilket härligt positivt inlägg!! Och det känns i det du skriver att du kämpar för att varva ner, så KÄMPA PÅ bara... =) Hoppas ni får en bra resa som kompensation för den gamla. Så ha det bara gött, njut och rå om varandra.

  P.S. Håller på att läsa alla gamla inlägg i brist på nya, det du skrivit berör in i märgen, så med eller utan fortsättning på Heja Abbe bloggen så är den utan tvivel det bästa jag läst.
  Kramar till Er alla!

  SvaraRadera
 11. Vet du....
  det finns många av oss som är där ute..som försöker förstå vad som hände? Varför kraschade vi...så går vi våra promenader och försöker tillföra energi, till den trötta själen

  SvaraRadera
 12. Åsa i Uppsala5 mars 2010 kl. 18:23

  Vad härligt att höra ett livstecken! Du skriver om så mycket starka händelser och jag har många gånger hittat ljusglimtar i min vardag tack vare dina inlägg. Du verkar ha en förmåga att njuta av små vardagliga händelser som jag kan känna att jag har svårt att göra. Men jag lär mig - och som sagt många gånger tack vare Dig;)
  TA DIN TID! Rå om dig och de dina, koppla av i fjällen, jag hoppas att du hittar ett tempo i livet som passar bättre!

  SvaraRadera
 13. Vi tycker väldigt mycket om dig också, det hoppas jag du vet.
  Vad skönt att höra att du försöker ta det lugnare. Det behöver du verkligen.
  Hoppas nu ni får en underbar resa. Det kan ni verkligen behöva.
  Kramar till hela familjen!

  SvaraRadera
 14. Ta det lugnt i skidbackarna! Se till att andas in den härliga friska luften och bvara va´utan några extra krav. Vi finns kvar!

  SvaraRadera
 15. Missade dig på din blixtvisit i Twitter. Har inte pratat med dig så mycket heller, men du berör ändå :). Ha en härlig vecka i fjällen och fortsätt prioritera DIG. Kram

  SvaraRadera
 16. Åh, fjällen! Gud va mysigt, jag åker upp till påsk, ska bli sjukt skönt. Ta det med ro, sitt en timme ellet to;)

  SvaraRadera
 17. Härligt med ett livstecken. Men fortsätt på den påbörjade vägen. Prioritera bort oss till förmån för dig själv.
  Vi har sagt det miljoner gånger och säger det igen. Vi är kvar.

  Bonita

  SvaraRadera
 18. fortsätt ta hand om dig..vårda både kropp och själ...många kramar till dig o familjen din

  SvaraRadera
 19. Vi fortsätter att skramla pengar till våra älskade hjärtbarn även efter avslutad kampanj. //Jonas
  http://jvalfridsson.blogspot.com/

  SvaraRadera
 20. Hej!

  Låter klokt med en paus och livet lite långsammare. Har själv varken skrivit något inlägg eller läst bloggar sedan två veckor, så jag läste precis nu om din paus och förstår dig så väl...

  En stor kram och som alla har skrivit:
  Vi finns kvar!

  SvaraRadera
 21. Hej - vad skönt att höra av dig!
  Prommenera, fota och mys bäst du kan.
  vi hörs

  SvaraRadera
 22. Stor kram till dig och familjen!

  SvaraRadera
 23. Hej tillbaka!

  Tack för ditt inlägg. Det är inte riktigt sig likt i läslistan. Någon saknas. Men, du gör helt rätt. Rekreera!!!

  Den som väntar på något gott..... väntar.

  SvaraRadera
 24. Skönt att höra ifrån dig.Vad bra att du tänker lite på dig själv. Ha en härlig vecka i fjällen. Kramar till hela familjen.

  SvaraRadera
 25. Roligt att se att du skrivit och jättebra att du äntligen tar hand om dig själv! Det behöver du. Och även resterande av familjen. Om inte du orkar och inte mår bra, då kan du inte vara där för familjen heller... Tar man inte hand om sig själv, kan man inte ta hand om andra heller...

  Å så skönt att få ha gjort bort kräksjukan. Hit upp har den knappt gjort intrång än. Blir väl lagom till påsk eller nåt.. *suck*

  Ha en underbar helg och en härlig fjällresa!

  Mvh Anna från norrbotten

  SvaraRadera
 26. Ta hand om er! Ha mys i fjällen, i vardagen!

  SvaraRadera
 27. Och vi tycker om dig! Sköt om dig och fina familjen!

  SvaraRadera
 28. en annan mamma5 mars 2010 kl. 21:00

  Roligt att höra av dig. Har kikat hit varje dag, bara så du vet.
  Ta hand om dig!

  SvaraRadera
 29. Hej vad glad jag är att du mår bättre. Fortsätt på samma väg som du gör nu. Lyssan till din kropp. Jag tycker så mycket om dig och din undebara familj. Vi läsare försvinner inte. Ha det bra i fjällen.

  Annelie

  SvaraRadera
 30. Skönt att höra av dig, och höra att du tar hand om dig

  Det är nog så att det kan vara smärtsamt att dra ner på takten. Man börjar lyssna på sig själv, och plötsligt känner man hur trött man är, hur man slitit på kropp och psyke utan att stanna upp för det var så viktigt det man gjorde.

  Det blir bättre, du hittar balansen så småningom. Först massor av vila. Hitta glädjen, njutningen.

  Må solen lysa på gnistrande fjällsnö och alla virus hålla sig långt ifrån er fjällresa

  Sköt om dig

  /k

  SvaraRadera
 31. Oj, är det verkligen över två år sedan jag började följa dina ord? Tänk så fort tiden går.

  Att försöka läka sig själv tar tid, det är inget man gör över en natt. Jag tror du är på god väg i alla fall.

  Ha det bäst med familjen i fjällen.

  /Christel

  SvaraRadera
 32. Vad skönt att höra från dig, jag tänkte på er under melodifestivalen. Fortsätt du att vila och göra det du känner för. Vi finns här när du kommer tillbaka.

  SvaraRadera
 33. Hallo Abbepappa, de var med stor glede jeg såg du var tillbake for en liten stund. heldigvis gikk jeg in i aften for og se om du var tillbake.Gleder meg åt att du tar hand om deg själv og. Ikke noen har glemt av deg. ha en dejlig ferie nå, på gjensyn . Ha de gott ,,fra Hedda.

  SvaraRadera
 34. Att sova och promenera låter som ett bra val..

  Kram Mia

  SvaraRadera
 35. Hoppas du mår bättre nu. Många kramar!

  SvaraRadera
 36. Skönt att höra att du tar hand om dig själv och därmed familjen.
  Ha en härlig fjällresa.
  Kram från Häxan.

  SvaraRadera
 37. På alla andra ställen än Hemma, kan du ha en vikarie.
  Var Dig Själv. Var Pappa och Make.
  TA DET LUGNT. (Med stora vänliga bokstäver.)

  Jag vet vad jag pratar om...

  Stina B.

  SvaraRadera
 38. Kram! Kram! Kram!

  SvaraRadera
 39. Det kommer bli bättre. Och då finns vi där, hela blogg ocg Twittersfären. Under tiden, ta det lugnt. Och njut av din familj. Sänder kärlek och respekt. Respekt för att du vågar stiga åt sidan ett tag, och takar om det. Stor kram.

  SvaraRadera
 40. Gott att höra från dig! Ta det lungt, vi lär inte försvinna från din blogg. För den är den bästa som går att läsa och följa.

  Det viktigaste är att du och familjen mår bra.

  SvaraRadera
 41. Roligt att höra från dig, kom på att jag saknat Heja Abbe!
  Men du gör så rätt. Du ska tänka på dig och din familj. Vi finns kvar!

  SvaraRadera
 42. Ha en härlig vecka i fjällen!

  SvaraRadera
 43. Gör det du känner är bäst för dig och oppas du får en bra fjäll semester!

  kram kram

  SvaraRadera
 44. Jag älskar dig Abbe-pappan, bara så du vet:D

  SvaraRadera
 45. Åh vad skönt att höra ett livstecken, men håll nu händerna borta från bloggen - därmed basta! Glöm bort oss ett tag till med gott samvete och rulla runt med killarna i backen i stället. Jag hoppas att ni får en riktigt kul och avslappnad vecka i fjällen, med många skratt och sköna vurpor i snön! <3

  SvaraRadera
 46. Åh vad skönt att höra att du lever och har det drägligt i alla fall. Du är saknad! Funderade ett tag på att skicka ett krya på dig vykort men insåg att det var lite stalker-känsla över det så jag lät bli! Fortsätt nu med vilan.

  SvaraRadera
 47. Kramar om dig och din fina familj!
  Fortsätt nu att ta hand om dig!
  Kram Nina!

  SvaraRadera
 48. Var stolt över dig själv, att du prioriterar och gör rätt saker. Ha nu en härlig fjällvecka, hela familjen!

  SvaraRadera
 49. Ha en skön, kräkfri fjällvecka.

  SvaraRadera
 50. Ta hand om dig själv.

  Och familjen.

  I slutändan är det vad som betyder mest.

  SvaraRadera
 51. Karin Jönsson6 mars 2010 kl. 11:12

  Jag saknar dina inlägg, men förstår mer än väl att du gör prioriteringar just nu. Fortsätt ta hand om dig och din familj, vi finns kvar när du är redo!
  Kram från Karin

  SvaraRadera
 52. Bra att du vilar mycket! Och ha absolut inte dåligt samvete över sådant du inte orkar – var istället stolt över att du drog i nödbromsen innan du störtade över stupet. Du måste ta hand om dig själv innan du kan ta hand om andra. Och du kan faktiskt låta andra ta hand om dig. Hoppas att ni får en toppenresa till fjällen!

  SvaraRadera
 53. Hej Abbes pappa.
  Jag hittade hit först igår och har sträckläst "snabbversionen" av bloggen. Kom nu imorse till ditt senaste inlägg. Läste de första raderna och började stortjuta; HERREGUD HAR NÅT HÄNT ABBE???! Trodde det var därför du var nere. Det säger väl nåt om hur du griper människor med att så öppenhjärtigt (hmm..en liten lustighet?) berätta
  om ert liv. Ta hand om dig själv nu. Vila!!! Tack för att du får mig att se det oerhörda mirakel jag har, som har en helt frisk liten son på snart ett år. KRAM från Victoria

  SvaraRadera
 54. Skönt att höra ifrån dig - fortsätt nu att vara rädd om dig!

  SvaraRadera
 55. NJUT i fjällen! Och annars också!

  SvaraRadera
 56. Vi diggar dig me Gunnar!
  Vi hänger liksom kvar här, och när du orkar så träffas vi igen=) Bra för själen med promenader och familjeliv.
  Ta hand om er
  KRAM Helena

  SvaraRadera
 57. Ha en super härlig helg i fjällen hela fina familjen. Jag saknar att få läsa om Abbe och brosans upptåg, men jag är glad att du vilar. Krama dina fina barn och var rädd om dig.

  SvaraRadera
 58. Hej Abbes pappa. Tänkte bara säga att jag hejar på dig. Heja heja heja!

  SvaraRadera
 59. Bravo! Att lära sig säga nej till saker för att istället "göra ingenting" är en svår konst - bra jobbat!

  För övrigt kan jag inte låta bli att reflektera över att du nu faktiskt har fått fler kommentarer på ditt förra inlägg än t.o.m. på det som blev mest kommenterat när du just hade vunnit Stora Bloggpriset. Det säger ganska mycket om det engagemang du väcker med ditt skrivande. Ta hand om er! <3 <3 <3

  SvaraRadera
 60. Det är bra Abbepappan, ta hand om DIG och din härliga familj!
  Njut av er fjällsemester, oavsett hur den blir kommer det vara fantastiskt mysigt!

  Kom tillbaka hit när du känner dig redo och hel, vi väntar så gärna på dig :)

  SvaraRadera
 61. Idag blir du dagens blogg på min blogg.

  SvaraRadera
 62. ha en bra vecka i fjällen dock inte med några brutna armar och ben sköt om dig/er och vila upp dig

  SvaraRadera
 63. ....Och vi tycker om dig med.
  Du är grym AbbePappan...

  SvaraRadera
 64. Du underskattar oss om du tror att vi försvinner. Ta hand om dig och din familj Abbe-pappan, snart är du back on track igen!

  SvaraRadera
 65. Härligt att höra ifrån dig! Men ta nu och "vilointensiva" på ett tag och ligg lågt med bloggen tycker jag - och njut av fjällen!
  Heja dig!

  SvaraRadera
 66. Jag beundrar dig. Din fru. Hugo. Och så lilla Abbe. Er lilla minimänniska som fått vara med om så mycket som man inte vill att någons barn ska få vara med om. Ni alla har varit med om så mycket. Som förälder till trillingar har jag varit en sväng i sjukhusvärlden men inte i närheten av er resa..Ni berör och jag vill tacka dig för att du låter oss vara med er.
  Tid är ingenting man får. Tid är någonting man tar. Ta tid, massa massa tid och strunta i allt annat..

  SvaraRadera
 67. Bra prioriteringar. Blev dock glad när det fanns ett inlägg från dig i listan!

  SvaraRadera
 68. vad skönt det var stt se ditt inlägg =) har saknat dig. Men hoppas ändå att det dröjer ett tag till innan du skriver igen =)ta det lugnt i fjällen och bryt inga ben i backarna Hälsa familjen och speciellt den sköna killen Abbe

  SvaraRadera
 69. Kämpa på! Ta det lugnt, slappa, njut av familjen och den vackra våren!

  SvaraRadera
 70. Heja Abbes pappa! Vilointensiva på du. Det måste man göra när man bara sover och sover och sover och sover. Sköt om.

  SvaraRadera
 71. Roligt att läsa lite om er igen. Men det låter bra att du intensivvilar ;-) Fortsätt med det!

  SvaraRadera
 72. Så skönt att höra att du tar hand om dig själv! Jag hoppas att ni får en toppenfin vecka i fjällen, utan sjukdomar den här gången. Jag tittar in ibland för att se om du berättat något. Ha det så bra och sköt om dig nu. Vi finns här när du är redo att komma tillbaka.
  Massor av kramar!

  SvaraRadera
 73. Skönt att höra från dig och att du tar hand om dig. Och kul att få ett litet inlägg :)Men se till att vila mer nu och ta hand om dig själv. Hoppas ni får en toppen resa i fjällen och att du mår bättre och bättre för var dag som går.
  Stora kramar!!! // Cissi

  SvaraRadera
 74. Hej,

  Roligt att hära ifrån dig. Fortsätt att ta bra hand om Abbepappan.
  Ser fram mot ditt nästa inlägg.... och det spelar ingen roll hur länga jag får vänta. Du, din hälsa och din familj är viktigast.

  Kramar, Annelie

  SvaraRadera
 75. Må väl Abbepappan och familjen!

  SvaraRadera
 76. tänkte bara säga att jag tänker på dig!

  SvaraRadera
 77. Ta hand om dig och din familj och njut av solskenet i fjällen.

  SvaraRadera
 78. fortsätt med intensivvilan. bry dig inte om något annat än famiiljen och dig själv. strunt i jobbet vad är väl en pokal mot hälsan.

  SvaraRadera
 79. Skönt att höra att allt är bättre. Fortsätt så. Vi saknar dig och hoppas att du snart mår bättre. Var rädd om dig!

  SvaraRadera
 80. Härligt. Det känns skönt att läsa att du vilar upp dig och verkar ägna dig åt sådant som du inte hade tid med förut. Fortsätt ta det lugnt så är du nog på benen snart igen. Men ta det försiktigare sedan :) Kram till hela familjen!

  SvaraRadera
 81. Bra att du lever! Och jag är inne här varje dag och kikar till dig, bara så du vet :)

  SvaraRadera
 82. Hej Abbepappan!

  Jag tycker att du är fantastisk. Jag inspireras verkligen av dig och din kamp med Abbes svårigheter. Har läst din blogg i några år nu, fastnade när jag läste en kurs i barnhabilitering, kände igen Catch 22. Är nämligen logopedstudent och känner att jag har kunnat lära mig mycket av dig, om tankar, erfarenheter av sjukvården osv. Jag undrar om det är något vi (blivande) logopeder ska tänka på i frågor kring bemötande och innehåll. Vad är viktigt för er och Abbe?

  Tack för en helt underbar blogg! Karolina

  SvaraRadera
 83. Hej!

  Häromdagen trillade jag av en ren slump in på den här bloggen och som så många andra har jag nu läst igenom alla dina underbara inlägg. Läsandet har varvats med skratt och tårar. Många glädjetårar. Det har varit underbart att läsa om hur ni tagit er igenom allt och hur vackra människor dina söner är. Framför allt blir jag alldeles varm inombords när jag ser syskonkärleken dem emellan.

  Att komma till de senaste inläggen här tog mig tillbaka i tiden. Jag har också varit där, men har lyckats ta mig tillbaka och kan därför garantera dig att det finns ett lyckligt slut.

  Mycket handlar om, precis som du skriver, mod. Min väg ut, förutom det fantastiska stödet från familj och vänner och även senare mitt livs kärlek, var just modet. För mig handlade det mycket om att våga göra alla de där sakerna jag inte riktigt hade orken (eller modet) till. Det kunde vara något så trivialt som att ta en promenad runt kvarteret. Det fanns en irrationell rädsla "tänk om jag blir dålig innan jag kommit hem". Men samtidigt fick jag intala mig att det inte gjorde så mycket. Det värsta som kunde hända var att jag föll ihop i en panikångestattack och även om det är nog så skrämmande, så fanns det en ände även på den. I början tog jag hjälp av min far. Han fick gå med mig på promenaderna och senare klarade jag fler och fler saker ensam. Genom att prioritera bort allt det som faktiskt inte var nödvändigt och genom att samla just mod så gick det. Även vila är ett nyckelord, men glöm inte bort att göra roliga saker när orken visar sig! Naturligtvis skiljer sig det från person till person vad som är bäst för en själv, men med det här inlägget vill jag skicka hopp och en massa mod! Jag hoppas innerligt att du snart ska känna dig bättre igen. Ta en dag i taget och försök att njuta av de stunder det känns lite bättre.

  Lycka till med allt och tack för att du delat med dig av dig själv och din underbara familj.

  SvaraRadera
 84. Hej där, det är bara skönt att höra att ni mår bra och tar en sak i taget. Vila ut och var den du vill vara för tillfället så löser sig resten sen. Är själv på en plågsamt intensiv fjällsemester i en positiv mening, och jag hoppas ni har det lika bra. Sköt om er, och var tillsammans.

  SvaraRadera
 85. du är en otroligt stark och modig människa, en förebild på många sätt.
  jag är glad att jag har hittat hit och till dig och din familj, ni ger mig hopp och lycka och styrka framförallt.

  Nu vill jag ge dej lite styrka, i form av en tanke och en bön.

  SvaraRadera
 86. Har inget nytt att tillföra, allt verkar redan sagt av tidigare inlägg. Skönt att höra att du prioriterar vila. Krama om familjen och ta väl hand om er alla.

  Kram
  Jenny

  SvaraRadera
 87. Heja abbepappan!
  Ta det lugnt och ha det riktigt bra nu!
  Jag har varit med ganska länge. Följt bloggen nästan från början. Nu har jag läst om den. Gråtit. Skrattat. Igen. Jag tror att jag älskar dig lite också, som så många andra. Det går liksom inte att låta bli!

  SvaraRadera
 88. Önskar er en underbar vilointensiv skidsemester! Själv är jag glad att slippa snön och att våren verkar vara på ingång.... :-)

  Lika fantastiskt som jag tycker det är att läsa dina texter, är att läsa alla kommentarerna. Tänk att det i allt mediebrus går att nå ut till och beröra så många. Tänk att det i dagens många gånger kyliga och hårda samhälle kan finnas så mycket kärlek mellan främlingar. Så vackert att man... nästan tappar andan faktiskt.

  SvaraRadera
 89. Du förtjänar en paus. Kanske man kan få se lite bilder senare?

  Hoppas ni har en underbar vecka!

  (min blogg kanske inte är så intressant men din blogg finns i alla fall i min länklista från och med nu!)

  SvaraRadera
 90. Grattis på dagen Abbepappan. :) I dag äter vi tårta, du & jag.

  /Christel

  SvaraRadera
 91. Grattis på födelsedagen kära lillebror! Ha en riktigt härlig dag i fjällen tillsammans med dina barn, underbara fru och resten av dina härliga släktingar som är med på resan!
  Stora kramar från mellansyrran!!

  SvaraRadera
 92. Härligt att du "är på benen" igen! Ta all tid i världen som behövs, tänk inte på oss. Det viktigaste är att du finns till för dig själv, Abbe, storebror och Abbemamman!
  kram en masse

  SvaraRadera
 93. Hoppas ni har det bra, galet vad mycket man kan tycka om din blogg. har följt den ett tag nu och den är skitfin, verkligen.
  vila, vila, vila, förtjänar du!
  puss

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.