Hej då vintern.

22:45Jag tycker om dig. I synnerhet i år har jag tyckt extra mycket om dig, vintern. Du har varit precis som när du är som bäst. Kall, snöig och vacker. Inte sådär sur och vresig som du kan vara här i Göteborgstrakten ibland. Inte regnig och blåsig, grå och trist.

Du har varit perfekt och du har hållit ut länge. Men nu unnar jag dig din vila, och hälsar med glädje våren och sommaren välkomna. Ha det fint nu vinter, så ses vi igen om sisådär åtta månader igen. Tack för i år.

Välkommen sommartid.

35 kommentarer

 1. Du är en sjukt duktig fotograf och jag är fortfarande väldigt nyfiken på vad du har för kamera? :P

  SvaraRadera
 2. Tror du det funkar med den hövliga taktiken för att få vintern att retirera? ;)

  SvaraRadera
 3. Fantastiska vinterbilder och trots din vackra hommage till vintern, måste jag säga att den inte är saknad. Jag bor i Skåne och här är våren på G på allvar. Kastanjeknopparna sväller, så man nästan ser det med blotta ögat, och i den stora rondellen här i närheten av sjukhuset har krokusen kommit upp och lyser i olika blå nyanser i hela rondellen.
  Tack för en fin morgonstund med dina bilder!

  SvaraRadera
 4. Jag skriver under på det! Vilken underbar vinter vi har haft - jag är evigt tacksam!
  Nu ska det bli skönt med vår och sommar! Synd bara att de snott en timmes sömn från mig...

  SvaraRadera
 5. Men åh, så fint!
  Ni verkar ha tagit tillvara på vinterns alla bästa egenskaper - något jag känner att vi missat lite här hos oss. Extra härligt då att få njuta av era härliga stunder via dina fina foton.

  Må gott!

  SvaraRadera
 6. Håller med..hejdå vintern!!
  Fint vinterklipp med massa minnen ni gjort..Men jag saknar inte vintern, ännu..ska bli skönt med vår och värme!

  SvaraRadera
 7. Sicken en underbar liten bildserie!
  Särskilt den lilla filmen med killarna i slutet!

  Hadebra!
  Anmaja

  SvaraRadera
 8. Hej
  Vilken UNDERBAR liten film..
  Mvh Maja

  SvaraRadera
 9. Vackra bilder. Men jag måste fråga.. vem sjunger och vad heter låten? Superbra.

  SvaraRadera
 10. "Såhär mycket vinter var det inte förra vintern" konstaterade min 4,5-åring idag :). Underbara bilder.

  SvaraRadera
 11. Ofantligt vackra bilder. Håller med om att denna vinter har visat sig från sin bästa sida, och det är underbart tycker jag, men nu är jag också redo för våren och sommaren. En hälsning från en som har läst din blog ett tag, men aldrig skickat en kommentar tidigare.
  Vårkramar från Hanna

  SvaraRadera
 12. oj så fint tack abbepappan

  SvaraRadera
 13. Underbart! Och vilken vinter vi har haft!
  Tolkar det här inlägget som ett friskhetstecken från dig, eller en frisk fläkt i det trötta om du så vill.

  SvaraRadera
 14. Visst var det en ovanlig (för oss hallänningar) men vacker vinter! Vår Hanna älskade snö...Tyvärr fick hon inte uppleva vintern men hon såg i alla fall till att ge sin lillasyster snö på hennes födelsedag (16 dec, snö som sedan låg kvar till mitten av mars!
  Vi "välkomnar våren" genom att ligga på isoleringen med Alva (6 veckor)- RS-virus plus lunginflammation...
  Försök njuta av livets gåva!
  Kram
  "Hannas pappa"

  SvaraRadera
 15. Fantastiksa bilder som vanligt, instämmer välkommen våren och adjö vintern du är välkommen tillbaka om si sådär 7-8mån! ☼

  /Anna i Sthlm

  SvaraRadera
 16. sommaren är sååå välkommen ! :)
  btw har du lätt den bästa bloggen !
  har läst ganska lägnge nu och kollat igenom istorsätt alla inlägg sen bloggen starta tror jag (;
  keep up the good work !

  SvaraRadera
 17. Vilken underbar summering av den Göteborgska vintern, kan bara instämma!

  SvaraRadera
 18. Åh, vad skönt med en människa som inte klagar på vintern och snön vi haft i år. Jag tycker som du, har varit skönt med en vinter som varit som vinter ska vara, och inte grå och regnig som den brukar vara här i sthlm då.

  SvaraRadera
 19. Vilka underbara bilder! Och självklart gillar du Jacob Hellman ;D
  Välkommen tillbaka Abbepappan, jag har saknat dig och Abbe!!
  Kram Sussie

  SvaraRadera
 20. Glöm inte att rösta på mig! Länk finns på bloggen.

  SvaraRadera
 21. Vilken fin blogg. Väldigt sorglig, men vacker på samma gång. Jag önskar er all lycka i livet. Ha förtröstan - det blir som det är tänkt.

  Linda

  SvaraRadera
 22. Jag råkade berätta om dig, Abbe och din blogg på en föreläsning häromdagen då föreläsaren frågade om vi hört om 22q11 förut. Hoppas det är okej.

  Må väl och Glad Påsk!

  SvaraRadera
 23. Jag vill också säga adjö och farväl till vintern men i Kalix där jag bor är vi piskade till att snön kvar ett tag till.. Ha en trevlig påsk!

  SvaraRadera
 24. Så vackert skrivet om vintern, rös när jag läste det, då ska du veta att jag egentligen är j-ligt trött på vinter./K

  SvaraRadera
 25. Verkligen härliga bilder!

  SvaraRadera
 26. Hej Abbes pappa! Jag hittade precis hit och har läst igenom många inlägg under eftermiddagen. Vet inte riktigt vad jag ska skriva förutom att du verkar vara en helt underbar pappa och människa! Du gjorde min dag! Så mycket livsvilja som ryms i den här bloggen! Jag kommer inte lämna den här sidan i första taget! Detta kommer definitivt bli en blogg att följa! (Många utropstecken där kände jag...)

  Sköt om dig och din familj!

  SvaraRadera
 27. Vilka fantastiska bilder. De är magiskt vackra!!

  SvaraRadera
 28. Vilken underbart underbar liten film!

  SvaraRadera
 29. Inte bara Heja Abbe, Heja Abbepappan också!

  SvaraRadera
 30. Tänk att vintern plötsligt kändes än mer vacker och underbar än den faktiskt var.. (i mina ögon!) och trots att jag aldrig längtat så mycket efter våren som i år, kunde jag känna en liten längtan till kommande vintrar. =) Tack för det!!

  SvaraRadera
 31. Ja, tänk att vi här i Göteborg också fick en "riktig" vinter för en gångs skull. Väldigt fina bilder, och så Jakob Hellman på det vilken fin kombo :-)
  Ta väl hand om er!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.