Glenn Glenn Strömbergska.

22:55

Jag vet inte riktigt varför jag blivit sån här helt plötsligt. Har aldrig brytt om fotboll tidigare, men i år har jag tittat på minst en match om dagen. Kanske för att storebror samlar på fotbollskort. Han kan numera namnet i stort sett på var och varannan spelare, och för att kunna hänga med i hans snack gäller det att plugga på med lite matcher.

Så nu sitter jag där, precis som alla andra gubbar i min ålder, och tittar och tycker att det faktiskt är ganska trevligt trots allt. Avslappnande på något vis. Och trevligast av allt är när Glenn Strömberg är bisittande expertkommentator. Han får till och med mig att förstå vad som händer, det känns som att när han förklarar något så är det så. Han kan det här.

Dessutom gillar jag hans fullkomligt fantastiska sätt att använda dubbelord i alla möjliga och omöjliga lägen. På sin klingande Göteborgska slänger han sig med "den var högt högt över" eller "det gäller att backa snabbt snabbt hem". Så långt är det helt normalt. Kryddar adjektiven genom att säga dem två gånger, liksom för att ge dem lite tyngd. Bollen var verkligen jättehögt över, inte bara högt utan högt högt.

Men så kommer varianter som "spela på hela hela planen", "det var klart klart offside" eller "han är helt helt ensam" och jag kan inte låta bli fnissa lite. Det är ju underbart!

Nu är det paus ett par dagar, men på fredag bänkar jag mig framför TV:n igen och hoppas få höra Glenn komma med fler härliga härliga språkliga innovationer.

15 kommentarer

 1. Och du borde sova nu, så det så! Glöm inte att ta hand om dig... men det kanske man kan göra med Glenn också? :)

  SvaraRadera
 2. Vi skrattar åt det också. Glenn Strömberg är bäst!
  God natt. :)

  SvaraRadera
 3. Håller med dig om Glenn. Han är helt, helt klart VM:s bästa bisittare. /Maggan

  SvaraRadera
 4. Han bor väl i Italien? Det där är en språkskada jag också har ådragit mig nämligen. På italienska förstärker man allt genom att säga det två ggr. "han är mycket mycket snygg!", "jag är alltid alltid trött såhär dags".

  SvaraRadera
 5. Jag gör precis samma sak. Mina vänner påpekar det. Och när man väl börjat, är det väldigt, väldigt svårt att sluta.

  SvaraRadera
 6. Jag tror också precis som Deccati att det handlar om hans andra språk - italienskan (utan att jag själv kan det). Språket i det land i Afrika, där jag tidigare bott, var byggt med dubblering vid förstärkning. Det användes sedan även på engelska. "Do it now now!", t ex. Och på svenska har vi väl alla (åtminstone vi som tillhör de "äldres" skara) läst om den lilla, lilla gumman osv.....
  Det blir kanske en ny trend - en Glenn Glenn-trend

  SvaraRadera
 7. Radiosportens kommentator är också hysteriskt roligt. "Han tänker inte på mango och juice för han fick en smäll på sin nos" är ju klockrent!

  SvaraRadera
 8. Allt för barnen! Själv älskar jag numera att leka med dockhus och titta på "vackra klänningar"!
  Kram
  Hannas, Saras och Alvas pappa

  SvaraRadera
 9. Håller helt med Sara i hennes kommentar ovan, radiosportens kommentatorer under detta VM har varit underbara att lyssna på =)

  SvaraRadera
 10. Hej
  Jag heter Claes-Göran Olofsson och jag erbjuder följande tjänst....
  för det händer säkert att du känner dig frustrerad, besviken, orolig, ledsen eller rådlös under livets långa resa
  och då behöver du någon att prata med...någon som inte behöver se ditt ansikte och någon du slipper åka till
  bara för att prata med..psykologer är dyra och tidsbundna, likaså kuratorer..och om du ringer till
  bris, eller någon vännlinje, svarar oftast en person du bara kommer att prata med en gång.
  för nästa gång du ringer möts du av en annan person..därför erbjuder jag mig att vara ett alternativ..
  du erbjuds därför att kunna ringa mig på min mobil, om vad som helst...när som helst...om du vill fråga mig personliga frågor så svarar jag ärligt på dom
  vilka frågor det än är.......det är du som bestämmer vad vi ska prata om.
  och det är du som lägger på luren först, bortsett från en regel längre ner på detta mail.
  det kan vara t.ex om du vill ha smakråd, stöd, få ut dina aggretioner på någon, vill berätta något förtroende fullt, bikta dig helt enkelt..
  sen så är det bara vanlig samtalstaxa, eftersom att du ringer till min mobil.
  vem är jag då? jag heter som sagt Claes-Göran Olofsson..är 28 år och bor i holmsjö i blekinge..är ingen utbildad psykolog,
  kurator, men jag känner att detta är ett kall, jag är ärlig när jag pratar med dig på ett snällt och vänligt sätt .
  det som du behöver göra för att nå mig är att skicka 100 kronor till kontonummer 8169-5,914 844 158-8
  skriv ditt namn där avsändarens namn ska stå, så jag vet att du betalat för tjänsten..plus att du skickar ett mail till mig så jag kan få din mailadress
  där skriver du dina telefonnummer..min e-mail är Finnsiframtiden5@hotmail.com
  när du gjort detta så kommer jag skicka ett e-mail tillbaka till dig eller ett sms. skriv vilket sätt du föredrar, där jag ger dig mitt mobilnummer
  och när du ringer mig så uppger du ditt namn så jag vet att du betalat, sen har du tillgång till min tjänst i 30 dagar från och med det första samtalet.
  därefter kan du göra om prosiduren och få tillgång till mig igen..skickar bara detta mailet till så få personer som möjligt så att du ska kunna nå mig utan
  att det tutar upptaget när du ringer mig, men när jag känner att det är rimligt kontaktar jag fler personer via mail eller på annat sätt.
  ..jag har dock bara en regel, att ett samtal per dag som får vara max i 30 minuter, sen lägger jag på
  detta är bara för att dom som ringer ska ha samma chans att prata med mig, men sen kan du ringa mig när du vill i 30 dagar efter att
  du fått mitt bekräftelsemail och sms..om du inte tänker använda tjänsten så skicka gärna detta mail till EN kompis.
  mitt telefonnummer står visseligen på hitta.se... men 100 kronor krävs som sagt för att använda tjänsten
  pengarna går till min utbildning jag sparar till.
  kram på dig och hoppas vi hörs snart // Claes-Göran Olofsson
  p.s besök min blogg www.metrobloggen.se/classeslillablogg

  SvaraRadera
 11. världens finaste blogg.

  SvaraRadera
 12. Hej Abbe, Hugo, Gunnar och Maria.

  Jag har nu, på tre dagars tid, sträckläst hela din historia om hur ert liv rasade samman som ett korthus och hur ni sedan byggt upp det. Jag har varken skrattat eller gråtit när jag läst det du skrivit men jag har hela tiden haft en känsla av sorg, glädje och medkänsla när jag läser detta.

  Jag vill och tror verkligen att allt kommer att lösa sig, om det inte redan har gjort det. Du, Gunnar, och Maria har två otroligt fina söner som jag ler lite extra åt ibland - speciellt Hugo som verkar vara en av de klipskaste barnen jag någonsin har hört talas om. Självklart känner jag för Abbe också, hur han har fått kämpa under dessa åren och hur han gång på gång har fått stå ut med så mycket mer än vad en vuxen person någonsin kommer få stå ut med.

  Sen tänker jag på dig och Maria som måste visa er starka mot era underbara pojkar men som någonstans ändå måste ha brutit ihop och ändå klarat av att gå vidare och hur underbara föräldrar ni verkar vara. Bara det här med att du går in och snusar på Abbe och Hugo för att få känna deras doft, självklart gör andra föräldrar det men att skriva med sådan värme i orden - det är det inte många som gör. Sen Marias pusslande med att allt skall bli bra, kläder som läggs fram, underbar mat som lagas och hennes tålamod med din blogg.

  Jag önskar att jag hade kunnat förklara hur mycket den här bloggen har betytt för mig, dessa tre dagarna och hur jag suttit uppe på nätterna för att jag inte kunnat sluta läsa (det är tur att jag har sommarlov).

  Tack för den fina berättelsen

  Stora lyckoönskningar

  Disa

  SvaraRadera
 13. Hahaha - hög igenkänningsfaktor där! Har inte kollat på en fotbollsmatch sedan VM-94 och då mest för att krogen var öppen ovanligt länge här i stan tror jag :D (och Sverige för en gångs skull hade något att säga till om förstås!)
  Nu sitter vi klistrade, jag och sonen (samma ålder som storebror, dito fotbollskortssamlare!) och hejjar för fullt, skriker och igår kramades och skrattade i glädjefnatt över Uruguays vinst - sonen har nämligen bestämt att Farlán är den bäste fotbollsspelaren ever och jag tycker ju att han är rätt så trevlig att titta på ;D.
  Det är härligt när man kan dela på något, det gäller liksom att hänga med, lära sig lite namn och njuta över den tillfälliga och underbara gemenskapen!
  Kram
  Sussie

  SvaraRadera
 14. Även jag känner igen mig i aldrig-tittat-så-värst-på-fotboll-förut-men-gör-det-plötsligt-nu-hela-tiden. Och jösses vad man lär sig om spelet med en fyraåring vid sidan. Man får förklara precis allting ner på detalj nivå. Vilka lagen är som spelar, att publikvakterna längs staketet inte är ett lag trots sina likadana orange västar, vem domaren är etc etc.

  De där dubbelkommandona från Strömberg har jag faktiskt inte reflekterat över, men när jag läser dina rader kan jag höra hans röst. Håller med tidigare talare om att han är grym och ger skön kontrast till Härenstams galna utspel. Men är det ingen annan som saknar Strömbergs och Lindeborgs gnabbande? De brukar ju alltid hamna i luven på varandra, lite så där kärleksfullt som ett gammalt par på äldre dar. Kanske är det bara jag som missat att Staffan kommenterat några matcher under detta VM också...

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.