Sommar sommar sommar.

22:24

Idag släpptes den. Listan över årets sommarpratare i P1. Som vanligt en rad spännande personer vars historier jag mer än gärna tar del av i hängmattan. Och som vanligt tänker jag att henne får jag inte missa, honom måste jag lyssna på, och henne, för att inte tala om honom.

Om nu livet hade sett ut så, att jag någonsin låg i en hängmatta och lyssnade på radio i lugn och ro. Det slutar i allmänhet med att jag lyckats pricka in någon enstaka, medan jag bygger en stenmur eller steker pannkakor åt barnen. Och så tar jag kanske igen några missade favoriter på datorn efteråt, eller i min iPod. Mer blir det dessvärre aldrig. Men en vacker dag ska jag göra det. Ligga i hängmattan varje dag hela sommaren och lyssna.

Den stora snackisen i år, så här på förhand, lär bli Annika Östberg. Eller det är det väl redan när jag tänker efter. Ska man låta någon som suttit fängslad i 28 år för dubbelmord få bli sommarpratare? Moralpanik hit och moralpanik dit. Det finns säkert lika många åsikter om det som det finns folk. Det går inte komma ifrån att hon har en intressant historia att berätta. Men det var inte därför jag började skriva på det här inlägget. Det var på grund av killen som ska prata tisdagen den 29 juni. Den dagen ska jag boka in.

Då är det Pär Johanssons tur. Han är grundare av och chef för Glada Hudik-teatern och en man jag skulle vilja krama om hårt och innerligt. Jag skulle vilja säga tack till honom. Tack för att han ser människor och behandlar dem med respekt, och tack för att han visar alla oss andra att om man gör det så växer vi allihop. I väntan på att jag får tillfälle att göra det ska jag med glädje lyssna på honom när han pratar i P1 den 29:e juni.

Ska bara hänga upp en hängmatta först.

Andra bloggar om , , , ,

12 kommentarer

 1. Hoppas att du hänger upp hängmattan och tar dig tiden att ligga där..och bara va..tror att grabbarna och du kan offra en pannkaka eller två för det :)

  Glada Hudik-teatern..så bra, så jäkla bra -s ka absolut lyssna när Pär pratar!

  SvaraRadera
 2. Hängmattetiden kommer, nu ligger min man och jag i varsin hängmatta och funderar var tiden tog vägen. Sommar brukar ju gå i repris på kvällarna kl 22 om jag minns rätt. Det brukade jag höra på många gånger om jag missat dagssändningen.
  Jag håller med dig att Per från Glada Hudik får man inte missa, en sådan man skulle man önska fanns i varje kommun.....

  SvaraRadera
 3. Tänk, jag slogs av samma tanke, att honom får jag inte missa. Bara att sätta påminnelse på mobilen. :)

  SvaraRadera
 4. Absolut. Glada Hudik killen är bäst. och så ska jag med glädje lyssna på den jag tror skrev böckerna. Stieg Larssons änka. eller i alla fall de senare böckerna. och Annika för all del men hon är inte så verbal och det är ju själva grejen i radio.
  inget journalistfilter som fixar åt dig...

  SvaraRadera
 5. Jo, drömma får vi göra...om hängmattetiden alltså! Men den kommer sannolikt...
  Hur skulle du ha lagt upp programtiden vad gäller innehåll och utseende om du hade fått en förfrågan om att "sommarprata" fritt ur hjärtat?
  Undrar
  Hannas pappa, Niklas

  SvaraRadera
 6. Att ligga i hängmattan låter härligt. Får bara hoppas att sommaren bjuder på sol och värme.

  Annelie

  SvaraRadera
 7. en annan mamma9 juni 2010 kl. 21:21

  Nästa år är det din tur att prata. Jag är helt säker - bered dig på att Bibi Röödöö ringer!

  SvaraRadera
 8. Ett tips är att lyssna på Tina Jansson, en otroligt stark kvinna som ska prata om hur det är att leva med ALS. Tror att hon skulle prata den 21 Juli, blir nog mycket intressant!

  SvaraRadera
 9. Det braiga är ju att det går att lyssna via datorn i en månad eller liknande, efteråt - så missar man - så har man chansen ett tag efter iallafall... Det är det jag måste sikta in mig på - så där dags på dagen har jag aldrig möjlighet att lyssna på radion. Vare sig jag är ledig eller jobbar...

  SvaraRadera
 10. Åh! Han är fantastisk!! Han var på mitt jobb för ett par veckor sedan och han lyckades förmodligen inspirera hela avdelningen (ca 150 pers) Gick som på moln efter hans föreläsning! Det var fantastiskt att både få skratta och gråta och sedan gå färifrån och känna sin INSPIRERAD! Får inte missa hans sommarprat....

  tack för en fin blogg!
  /Therese

  SvaraRadera
 11. Ja, jag har redan tipsat alla om Pers sommarprogram, och tänker tipsa på fram till sändning och efter om han nu pratar om Glada Hudik eller om nåt annat på samma sätt som han brukar prata! På bokmässan fick Per och glada hudik-gänget oss i publiken att både gråta och skratta. Jag tjuvkikade på de äldre männen som satt omkring mej, och dom kunde inte heller hålla tårarna tillbaks!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.