Barnsliga brev.

23:47

Jag skriver ganska sällan om mitt jobb på den här bloggen, jag vet inte varför egentligen. Det kanske inte passar in helt enkelt. Förrän nu.

Innan jag hade börjat på Milk, efter att vi lagt ner reklambyrån jag var med och startade för sexton år sedan, var jag i fjällen med familjen. Jag satt i en stollift när jag fick ett samtal från min blivande kollega och VD – Anna. Hon berättade att de fått kontakt med insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias Barn- och Ungdomssjukhus och undrade om jag skulle vara intresserad att jobba med dem.

Det är ju lite lustigt på något vis. Det finns få saker jag har mer erfarenhet av än hur det är att vara på just det sjukhuset med ett sjukt barn. Jag svarade naturligtvis ja på frågan och barnsjukhuset blev min första kund på den nya byrån.

Här är en casebeskrivning av en kampanj som vi rullade ut för ett litet tag sedan.Har du inte fått det här brevet i din brevlåda men ändå vill skänka en slant för att göra barnsjukhuset barnsligare kan du sms:a "LEKA" till 72930 så skänker du 75 kronor. Eller också kan du sätta in valfritt belopp på PG 90 08 34-3.

20 kommentarer

 1. Snyggt!
  Jag tycker mig känna igen en av de små skådisarna på filmen minsann.

  SvaraRadera
 2. Jösses...jag blev så rörd. Springer genast efter plånboken. Bra jobbat!!!

  SvaraRadera
 3. Mycket snyggt gjort,blev genast mer sugen att skänka en slant.Där man vet att de gör nytta. Man blev rörd.

  SvaraRadera
 4. Ingen tvekan om att du är duktig på det du gör.

  SvaraRadera
 5. Otroligt bra idé att skicka så personliga brev. Blir helt rörd.

  SvaraRadera
 6. Fantastiskt! Jag sitter och gråter medan jag tittar. Det drar ihop sig till årsdag för en liten fin killes dödsdag och jag vet att han hade jättekul på "leket", trots att han var väldigt ung. (Han var inte i Gbg.)

  Tack för att ni jobbar för detta och gör det så bra!

  SvaraRadera
 7. Så himla fint! Jag blev jätterörd och försökte smsa direkt, smsade LEKA till 72930 men fick meddelandet "Den beställda tjänsten finns inte, vänligen kontrollera ditt meddelande." Gjorde jag fel?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ajajaj, det var inte bra. Jag testade nu och fick samma meddelande. Företaget som sköter sms-tjänsten är kontaktade så vi håller på att ta reda på vad som är fel. Tack för att du gjorde mig uppmärksam på detta.

   Radera
  2. Men reklamfilmen var bra i alla fall! :) Meddela gärna när det är löst så skickar jag ett sms då helt enkelt.

   Radera
 8. @Lise: Fick samma felmeddelande!

  Abbes farfar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hello father. Inte bra, se svaret till Lise.

   Radera
 9. Sådär. Nu funkar sms-numret igen!

  SvaraRadera
 10. Det är sällan jag blir så här berörd av insamlingskampanjer men nu är smset skickat. Logopedmottagningen på Akademiska sjukhuset i Uppsala skulle behöva en liknande kampanj.

  SvaraRadera
 11. Jag kunde aldrig tänka mig att arbeta med reklam när jag valde yrke. Fåniga kampanjer för att få folk att köpa ännu mer som de inte behöver! En tonårings enkla världsbeskrivning...

  Men det är den ena sidan. Den andra är att goda saker också behöver uppmärksamhet. Och den här kampanjen är ett lysande exempel på en fantastisk marknadsföring av en viktig, viktig fråga.

  Tur att man blir äldre och klokare. Och tur att de bästa är på de godas sida. Det syns ju tydligt!

  SvaraRadera
 12. Efter att ha sett det där (istället för att få brev i brevlådan) kom det ett SMS även härifrån. Så jag tror ni snart kan ändra siffran i filmen eller göra en ny film om eftermarknaden :-)

  SvaraRadera
 13. En nyfiken råga skickade ni ut breven på engelska eller är det som visas i filmen bara för casebeskrivningen som är på engelska.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Breven som skickades ut var på svenska, det är som du säger bara på engelska här i casefilmen.

   Radera
 14. Sms skickat! Underbar film, underbart syfte <3

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.