Kissa. Pausa.

21:32

Har du någon gång fört statistik över exakt när och hur mycket ditt barn dricker och exakt när ongen i fråga kissar? Det har jag. I tre dagar har vi nu skrivit upp varenda milliliter Abbe fått i sig och klockat varje tillfälle han kissat eller druckit.

Det är inte helt lätt. Bara att komma ihåg det varje gång är en utmaning och så gäller det att man har något att anteckna på just där och då. Jag har känt mig lite som en hemlig agent när jag plockat upp min mobil på olika platser för att läsa in ett röstmemo "Klockan är 14.43. Abbe drack 330 milliliter. Slut på meddelandet." Men jag tror vi har fått med allt.

Det här projektet ger mig lite flashbacks från när Abbe var nyfödd. Minns med en klump i magen hur vi kämpade och slet med att få i honom tillräckligt med mat. Hur det kunde ta över en timme att få honom att svälja sina 130 ml Profylac som han behövde var tredje timme för att växa och orka. Det var en tuff strid där sond eller knapp på magen var fienden vi försökte mota bort. Idag är jag glad att vi orkade, för jag vet nu hur svårt det kan vara att komma ur behovet av knappen när man väl börjat med den. Under den här perioden antecknade vi varje milliliter Abbe drack och vägde blöjorna han kissade i, för att se hur mycket han kissat ut.

Att vi har hållit på och noterat in och utflöde de här senaste tre dagarna beror på att Abbe ska till sjukhuset i veckan och kolla sin njurfunktion. Han har ju bara en njure som ni vet, och då vill man ha koll på att den gör sitt jobb. Njurar och hjärta har mer med varandra än man skulle kunna tro, så kanske är det extra viktigt på en liten kille med hoplappat hjärta.

3 kommentarer

 1. Hvilken tur Abbe har,,,som har dere til mor og far,ni er greit som foreldrer så kloke og avdramatiske. Till lykke med besöket i uken. Klem til er alle. Fra Hedda.

  SvaraRadera
 2. Jodå, det har vi gjort och jäklar så svårt det är att komma ihåg! Speciellt första på morgonen, när man är sådär lagom sömndrucken och kanske att barnet dessutom går upp först. Då gäller det att ha gillrat en fälla för sig själv på toalettlocket, så att man påminns... :)

  SvaraRadera
 3. Hej Abbes pappa,
  Nog för att Abbe är långt ifrån en baby, men till nästa gång kanske appen Baby feed kan hjälpa er att komma ihåg. Jag använder den till amning, men den funkar även till bl a kiss och paus!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.