Fjällsemester, nytt år och barns referenser.

23:24

Hej 2014. Och hej på er kära läsare. Gott nytt år och en god fortsättning önskar jag er.

Själv sitter jag med min iPad i knät i en säng i en liten semesterlägenhet i Beitostølen i de norska fjällen. Jag skrev precis en mening med väldigt många i i, men det får ni leva med. Jag har ju trots allt semester.

Vi har haft några fina dagar tillsammans med bästa vännerna i en stuga ännu längre ut på fjället än jag är nu, så långt att det med nöd och näppe fanns mobitäckning, och därför passade jag på att ta paus från allt vad internet, bloggar och sociala medier heter. Vi har åkt längdskidor – för första gången för barnens del – grävt snögrottor, vilat och bara njutit av god mat och dryck. Väldigt skönt. 

Men så ville både killarna och vi åka lite utför också när vi ändå var i fjällen och ändå var lediga, så vi tar några dagar i den här lägenheten med alpinbackarna precis utanför fönstret. Strålande kombination, en semester med det bästa av två världar alltså. 

Vi har spelat storebrors julklappsspel "Med andra ord". Ett jättekul sällskapsspel där en person drar en bricka med ett ord och ska sedan beskriva det utan att använda ordet eller ens delar av det. Så ska medspelaren gissa vilket ord som stod på brickan. Typ "den har två hjul och ett styre men inga trampor" om ordet är sparkcykel, eller "man kan bära eldningsmaterial i den" om ordet är vedkorg. Och alltihopa sker såklart på tid. 

Abbe skulle beskriva ett ord för mig:
– Sån som jag låg i när jag var liten.
– Vagga?
– Nej, som jag åkte i.
– Barnvagn?
– Nej, när jag var nyfödd.
– ??
– Som körde mig till sjukhuset.
– Åh vännen, menar du ambulans?
– Ja!

4 kommentarer

 1. Vi har olika referensramar och Abbes är väldigt speciella. Men så är han ju också särdeles speciell!
  Önskar hela Abbe-familjen ett fint 2014!

  SvaraRadera
 2. Jag önskar dig ett skönt år!

  SvaraRadera
 3. Är det 9 i i den meningen?
  God fortsättning!

  SvaraRadera
 4. Underbart spel - spelar det med mina båda barn; 24 & 25 år gamla. Upphov till mycket skratt!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.