Bokrelease med fest.

23:12

Jag var på ett releaseparty i torsdags. En ny diktsamling hade sett dagens ljus och i boken fans både poeten Abbe och hans prosaskrivande bror representerade. Det gjorde också alla deras klasskamrater för den delen, eftersom poesiboken var årets projekt under Kulturrådets fina initiativ "Skapande skola."  För två år sedan jobbade skolan med ett musikprojekt, i fjol med konst och i år fokuserade man alltså på skrivande.

Tillsammans med författaren Tove Berggren har barnen under hösten arbetat med olika skrivövningar och resultatet av projektet visades alltså upp häromkvällen i form av en bok full med dikter och tillhörande illustrationer. Den lanserades under pompa och ståt, med högläsning ur boken, kafé, lotterier och sångframträdanden. Och så fanns naturligtvis boken till försäljning. En riktigt fin kväll på alla sätt.


Travar av böcker som var så färska att de luktade trycksvärta. Storebror säljer bokmärken som barnen har gjort.


Ett litet smakprov ur boken.

1 kommentarer

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.