Hjärtans dag.

21:41

Alla hjärtan. Av alla hjärtan är det tre som är mig oumbärliga. Tre som glittrar starkast i livets grådask, tre som får mitt eget att slå dubbla slag.

Ett är vuxet och vackert, generöst och varmt, och sätter alltid mina andra två favorithjärtan i första rummet. Det värnar dem och hjälper dem att klara livets törnar på bästa sätt. Ett hjärta som vände upp och ner på min värld när 1999 nyss vissnat och det nya milleniet vaknat, och som lyckligtvis också klappar för mitt.

Det andra har klappat i elva år nu. Ännu ungt men ändå så moget, ett hjärta med vidöppen port till empatins kammare. Kärleksfullt och omhuldande, kamratligt och fint. Ett hjärta som gör mig både stolt och varm alla dagar i veckan.

Det nyaste av mitt hjärtas hjärtan hade en vinglig start. Trasigt när det kom till världen, men vackrare än alla när det lappats ihop av gudabenådade kirurger. Det är det finaste av hjärtan och det klappar och slår som det ska, tack vare en läkarkonst värd namnet. Ett hjärta som rymmer alla människor som någonsin korsat dess väg, som smittar av sig av sin bubblande kärlek till alla som är villiga att ta emot av det. Detta hjärtas WiFi står konstant på max.

5 kommentarer

  1. Fantastiskt vackert. Hoppas ni får en fin alla hjärtans dag tillsammans.

    SvaraRadera
  2. Abbes hjärta berör många hjärtan. Det gör också den kärlek som finns i er familj och som du är en mästare att sätta ord på och låta oss ta del av.

    SvaraRadera
  3. Åh, så fint skrivet. Vet du, jag gråter här framför datorn. Orden berör. Kärlek.

    SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.