Tio.

22:59

Du fick en egen nyckel idag. Jag tror inte du kommer att använda den så ofta i början. Men fyller man tio år så är det inte mer än rätt att man får en guldfärgad nyckel till huset där man bor.

Men det är också en gyllene nyckel till friheten. Du börjar bli så stor nu så att det är dags att pröva vingarna på små korta flygturer. Jag blir varm i själen när du tar cykeln och sticker bort till en klasskompis en knapp kilometer bort. Det kändes lite nervöst första gångerna, men jag litar på dig Abbe. Jag vet att du alltid gör ditt allra bästa och det är mer är tillräckligt. Och jag vill att du ska lita på att du kan. Du kommer att möta människor som säger att du inte duger. Folk som får dig att tvivla. Alla möter dem, det har också jag också gjort, Abbe. Men lova mig, lyssna aldrig på dem! Du kan göra vad som helst om du bara vill, kom ihåg det.

Din nyckel är guldfärgad – en av dina favoritfärger (röd fick vi inte tag på). Rött och guld, inte vilka färger som helst. Du har alltid gillat dem. Det är så fint att du har mod att vara dig själv och styrka att stå emot. Fortsätt med det! Det är så lätt att dras med, falla för grupptrycket. Att så förtvivlat gärna vilja passa in. Alla passar in, Abbe. Alla. Det är svårt att vara som alla andra, omöjligt faktiskt. Men att vara Abbe – du är bäst i hela världen på det.

Du fick ärva min gamla mobiltelefon idag också. Nu när du fyllt tio år fick du ett eget abonnemang, med ett eget telefonnummer. Och knappt har du haft telefonen i en timme förrän de första kärleksförklaringarna plingar till i ett sms hos mig. "Jag älskar dig" skriver du och dekorerar fullt med emoji-hjärtan. Du har en obegränsad, aldrig sinande källa med kärlek verkar det som. Alltid en kram över. De bästa, mjukaste och finaste kramarna. Inte bara till mig, utan till alla som behöver och alla som förtjänar. I alla lägen. Jag vill ge dig all kärlek som finns Abbe. Och det fina med det är att ju mer jag ger dig, desto mer får jag tillbaks.

Grattis på tvåsiffriga födelsedagen min stora, lilla kille.

Jag älskar dig!

14 kommentarer

 1. Grattis Abbe! Sitter här och är alldeles tårögd på bussen på väg till jobbet. Vilken fin text!/MalinVbg

  SvaraRadera
 2. Vi älskar Dej också Abbe! Farmor o. Farfar

  SvaraRadera
 3. Åh, vad fint att läsa detta. Du får hälsa ett stort grattis till Abbe!

  SvaraRadera
 4. Å grattis Abbe!
  Jag blev också alldeles tårögd :)
  Johanna

  SvaraRadera
 5. ♪♫•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•♪♫•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•♫♪
  Hipp Hipp HURRA, Mysigaste Abbe!
  Stor GRATTIS-KRAM! Du är bäst!
  ♪♫•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•♪♫•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•♫♪

  SvaraRadera
 6. Åh. Tårögd, så fint. <3

  SvaraRadera
 7. Himla fint! Känner igen mig i kärleksförklaringen, jag har själv en dotter som fyller 10 år i juni.

  SvaraRadera
 8. Kärlek, det enda man blir rikare av att slösa med. Tio år, det är viktigt! Grattis alla ni till tio pr av alla möjliga olika anledningar!

  SvaraRadera
 9. Grattis på födelsedagen

  SvaraRadera
 10. Grattis till Abbe!
  Angående röd nyckel förstår jag att det var svårt att hitta ... Men kanske kan ni sätta på en sådan där "nyckelmärkare", en silikon(eller plast?)moj som man sätter på nyckelns "huvud" för att hålla isär olika nycklar som ser likadana ut. De finns i ett flertal kulörer, säkert även röd.

  SvaraRadera
 11. Grattis Abbe!

  Ps. Nagellack funkar också bra att färga (del av) nycklar med. :)

  SvaraRadera
 12. Grattis till Abbe, att fylla 10 år är något speciellt. Ett stort grattis till Abbe-pappan också som har en sådan fin kille, dessutom skriver du så starkt och vackert att tårarna bara rinner.

  SvaraRadera
 13. Åh fina Abbe! Grattis till dina 10 första år!
  Fantastiska Abbe-pappan som på ett så enkelt sätt kan uttrycka det största.

  MaritaBw

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.