Storebrors sista.

23:50

Då och då påminns man om hur tiden bara flyger fram. Skolavslutningar är typiskt sådana dagar.

Storebror har gått på den här skolan sedan han var knappt tre år gammal. Först förskolan och sedan vidare till förskoleklass och låg- och mellanstadiet. En liten, familjär montessoriskola som ligger inbäddad i naturen, idylliskt som vore den ett kapitel i en bok av Astrid Lindgren. Det har varit helt fantastiska år, men nu är de slut för storebrors del. I onsdags hade han sin sista skolavslutning på den här skolan, när han gick ut femte klass.

Och det är liksom då man inser hur tiden går. Storebror var två år när Abbe föddes och handlingen i den här bloggen startar. Nu är han tolv och hade tillsammans med sina klasskompisar gjort koreografin till en skitbra dans till Pitbull och Ke$has låt Timber, som hela klassen visade upp på avslutningen. Vad hände där? Hur gick han från en tultande tvååring till värsta coola dansaren?Abbe däremot har två år kvar på skolan. Men han slutade trean nu och det känns också helt märkligt när man tänker på det. Var det inte alldeles nyss som jag satte mig vid datorn och började skriva om hans vingliga start i livet? Hur kunde han bli så stor helt plötsligt?

Han och några kamrater bjöd på traditionsenlig blockflöjtsmusik och hela klassen sjöng Hasse Anderssons "Guld och gröna skogar". Jovisst ser ni, det händer saker med skolavslutningsrepertoaren. Men den den innehöll också både Idas sommarvisa och Den blomstertid nu kommer, såklart.Efter musik- och dansupplevelser, avtackning av de elever som lämnar skolan och rektorns sommartal var det dags för det traditionsenliga tårtkalaset. Alla familjer tar med en tårta var och sedan gäller: klara, färdiga, ät!

0 kommentarer

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.