Drömmen om ett fritidshus – del 17. Nu kör vi.

23:46

Ja, nu har det gått sådär lång tid igen sedan jag skrev något. Och än en gång beror det på att jag inte hittar tiden. Ni vet "livspussel" is my middle name. Men låt oss se det positivt. En av orsakerna till att jag har svårt att hinna med är att jag åker fram och tillbaks till ön titt som tätt. Eller att jag måste leta dörrhandtag, eluttag och utebelysning på nätet, för att kunna svara på alla frågor jag får från våra byggare.

Vi har nämligen börjat bygga.

Det skulle möjligen kunna vara det dummaste vi gjort i hela vårt liv eftersom Familjen Framförs överklagan fortfarande ligger hos Mark- och Miljödomstolen och inte är avgjord än. Men eftersom vi är säkra på att våra ritningar följer detaljplanen och PBL så måste vi ändå våga köra vidare. Det skulle bli för dyrt att låta grannarna fördröja den här processen mer än de redan gjort.

Det blir ett mycket speciellt hus. Det är inte det hus vi tänkt bygga från början. Inte alls faktiskt. Formen på det här huset är lustigt nog ett resultat av vad Fru Framför och Bröderna Bakom tvingat fram. Det är lite utav ödets ironi på något vis, för jag tror faktiskt att detta huset är ett sämre alternativ för båda grannarna än några av de alternativ de sagt nej till på vägen. Men vi är nöjda. Väldigt nöjda till och med.

Okej, det blir ett mycket dyrare hus att bygga än om det haft räta vinklar istället (detta hus har EN rät vinkel). Men det kommer att ha karaktär! Och dessutom får vi nu en mycket finare utsikt än vi skulle fått om vi byggt som vi planerat. Jag är väldigt imponerad över vår arkitekt Ulf och hans kollegor på Nils Andréassons arkitektkonor som ritat huset. Att han lyckats få till det här coola huset med alla begränsningar han haft att utgå ifrån.

Så om du vill, så kommer snart bildinlägg med hur arbetet med huset går framåt. Ska bara försöka hinna med. Och du, håll tummarna för att vi slipper något dystert inlägg om Mark- och Miljödomstolen är du snäll.

 

10 kommentarer

 1. Äre sant????
  Som jag hoppats. Som nu har kämpat i motvind. Bilder vill vu se, detta är ju fantastiskt!
  Håller tummarna hårt

  SvaraRadera
 2. Det är ju fantastiskt! Snyggt hus!
  Håller tummar o tår.

  SvaraRadera
 3. Underbart! Självklart kommer allt att gå vägen.
  Elisabeth

  SvaraRadera
 4. Karma, Abbes pappa.
  Detta kommer att gå vägen för er!

  SvaraRadera
 5. Heja! Och lycka till!

  SvaraRadera
 6. Åh, vad fint det ser ut att bli, väldigt cool form på huset.
  Håller alla tummar och tår att det nu äntligen går eran väg.
  Bilder måste du visa snaaaart snälla.

  SvaraRadera
 7. Tumhållning utförs.
  Vilket härligt hus!

  SvaraRadera
 8. Än är inte undrens tid förbi!! Lycka till med huset. Det ser helt fantastiskt ut och kommer helt säkert bli helt underbart färdigt. Ett hus som grannarna kommer att vara avundsjuka på :) Monica

  SvaraRadera
 9. Hej du vackra!
  Idag ska vi prata D-vitaminer på bloggen - kika gärna in och lämna din röst!
  Kram. <3

  SvaraRadera
 10. Jippi och grattis! Ser fram mot bildvisning. Häftigt hus!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.