Drömmen om ett fritidshus – del 30. Polerad betong.

23:50

Nej hörni, nu var det alldeles för länge sedan. Jag har varit så upptagen så att jag fullkomligt kommit av mig med bloggandet. Tove kommenterade för elva dagar sedan och skrev "Fast nu undrar i alla fall jag hur det går med huset och tant framför". Jag förstår henne. Det har varit knäpptyst härinne.

Om vi nu ska se något positivt med det tystnaden så är det i så fall orsaken till den. Jag har nämligen varit i fritidshuset och arbetat varenda ledig stund sedan årsskiftet, så jag har liksom inte haft någon tid över. Men å andra sidan har det hänt saker där. Ni som följer mig på Instagram har kanske sett lite sneak peaks.

Men jag tänkte att jag skulle försöka backa tillbaka och visa lite bilder och berätta om arbetet med huset, för dem som är intresserade. Så nu kör vi.

Själva grunden till huset är en så kallad "platta på mark", dvs en gjuten betongplatta. Och eftersom vi tycker att betong är snyggt ville vi gärna behålla den looken om det gick. Det blir en fin kontrast mot allt trä som finns i väggar och tak. Men för att betongen ska bli skön att gå på tog vi dit en firma som polerade den (med en metod som kallas HTC Superfloor).

Resultatet blir ett lättstädat, nästan underhållsfritt golv som är uppbyggt på naturliga material – cement, vatten, sten, och grus. Lent och skönt att gå på och med ett utseende som påminner lite om kalksten tycker jag. Fast en enda stor kalkstensplatta då, utan fogar. Och för att inte golvet ska vara iskallt på vinterhalvåret har vi gjutit in golvvärme i plattan.

Sådär. Det var golvet i bottenplan det.

8 kommentarer

 1. Så himla fint! Det på miner absolut om kalksten! Bänkskivorna, är det samma? tack för uppdateringen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Påminner!! Ska det stå!!

   Radera
 2. Åh tack för inlägg, har väntat länge nu och undrat. Ha en bra sommar!

  SvaraRadera
 3. Säger som Gert Fylking: Äntligen!

  SvaraRadera
 4. Väldigt snyggt! Vad har du använt för betong? Är den infärgad på något sätt?

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.