Hur man tar en tant.

22:49

För några veckor sedan när Abbe och jag låg i sängen och småpratade, som vi alltid brukar göra när han ska somna, berättade han att de höll på med sexualkunskap i skolan. Han sa att de hade en låda där alla fått skriva frågor på anonyma lappar som fröken skulle läsa upp och besvara på en lektion lite längre fram. Han berättade också att de ska få se en film.

Jag: Jaha, vad var det för en film?
Abbe: Den hette "Hur man tar en tant."
Jag: Va?! Vad hette den sa du?
Abbe: Hur man tar en tant.
Jag: Eh … jaha … alltså … vad? Eller liksom … hur menar de då?
Abbe: Jag vet inte.

Vi småpratade och Abbe somnade så småningom. Själv var jag glad att jag lyckats hålla mig från att börja gapskratta samtidigt som jag undrade hur det stod till med skolan och dess utbildningsmaterial egentligen. Sjukt politiskt inkorrekt titel på en film om sexualkunskap för femteklassare. Som någon jäkla instruktionsfilm i sexuella övergrepp. Jag blev nyfiken och googlade.

"Man tar en tant …" hette filmen, med undertexten: "Men hur gör man barn egentligen" - "Jo, man tar en tant och så tar man en farbror..." 

2 kommentarer

  1. Härligt morgonfnitter du delade med dig... så där tyst för att inte väcka sambon... ��

    SvaraRadera
  2. Men jösses, den fick jag också se när jag gick i mellanstadiet... och jag blir 35 i år.
    De kanske borde se över om det inte finns nån bättre film, med ett bättre namn :)

    SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.