Ur bajs växer blommor.

22:50

Tack för stöd, glada hejarop och idéer på vad man kan göra både för att medla med grannen och hjälpa till vid visningen av deras hus.

Så här är det. Vi har i många år varit sugna på att hitta ett sommarhus vid havet. Min fru som är uppvuxen i Göteborgs norra skärgård får alltid något längtande i blicken när vi hälsar på hos hennes mamma. Vi har letat och letat, men det blir ju så förbannat dyrt om man vill komma ut i kustbandet. Till slut släppte vi den tanken och bestämde oss för att bygga ut huset där vi bor istället, något fritidshus kommer vi ändå inte ha råd med.

Så vi anlitade en arkitekt, sökte bygglov, and the rest is history.

Men. I och med att grannen såg till att våra drömmar om utbyggnad gick i kras började vi titta på Hemnet igen och vips så dök den upp – den omöjliga lilla tomten på ön. För liten för ett stort bostadshus (vilket höll en del spekulanter borta) men tillräcklig för våra små drömmar, 100 meter från vattnet med utsikt ut över havet i väster. Bara bohusgranit och några björnbärssnår.

Nu blir det ett fritidshus istället för utbyggnad, det blir lite för mycket pengar att göra både och. Alltså skiter jag i grannen nu. De kan stå där med sin jävla pyrrhusseger och flytta dit pepparn växer. Om vi någon gång får råd att bygga ut huset också så kommer det ändå att vara en ny detaljplan här hos oss eftersom kommunen vaknade i samband med vårt bygglov och våra grannar. Med ny detaljplan behöver jag inga underskrifter. Nästan synd att de inte bor kvar då.

Men nu fokuserar vi på lilla huset vid havet. Det är ju faktiskt grannens förtjänst att vi gör det, när jag tänker efter. Kanske är dags att vi börjar hälsa då? Moooahahaha …

10 kommentarer

 1. Skadeglädjen är den enda sanna glädjen, sägs det. Och det stämmer ju här iaf!! ;) Men ni har väl kollat så han inte flyttar till havsbandet.... Lycka Till med husbygget!

  SvaraRadera
 2. Om ni egentligen inte är i behov av att bygga ut huset tror jag ett fritidshus gör susen. Det är underbart att komma bort till något som ändå är "hemma", men inte vardagslivet, och härligt att det är så nära havet!

  SvaraRadera
 3. Sådär nu har jag under 3 dagar plöjt igenom hela bloggen. Helt klart värt varenda sekund! Otroligt bra läsning som jag även har rekommenderat till andra. Många kramar till Abbe och Storebror

  SvaraRadera
 4. Så djä__la rätt inställning. Uppåt framåt. Det är ju trots allt enda vägen att gå.

  Mattiaspe

  SvaraRadera
 5. Hälsa behöver du ju inte börja med. Dock så kan du ju ta en skål för grannen när väl sommarhuset står klart.

  SvaraRadera
 6. Härliga planer! Kan du se det synkronistiska inslaget i hela den här soppan Abbepappan? Jag ser det....
  Mvh
  Hannas pappa

  SvaraRadera
 7. Det låter ju helt underbart! Lycka till med allt! :-)

  SvaraRadera
 8. Låter som en bra plan! Visst är det hemskt med odrägliga personer som förpestar tillvaron?
  uscha!

  Vi ses på Grötö?

  SvaraRadera
 9. Så sant som det är sagt "den bästa hämnden är att leva väl och må bra".

  Grattis!
  Monica

  SvaraRadera
 10. Haha du kanske tom skall bjuda dom på inflyttningsfest i erat nya fritidshus när det är klart........så som budgivningen på deras hus ser ut bor dom nog kvar ett tag till.....

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.