Hjärtekatter.

21:57


Kommer ni ihåg Abbe? Ja alltså inte min Abbe, det är klart ni kommer ihåg honom. Jag tänkte på hjärtekatten Abbe som min vän Louise (aka Polliver) gjorde till en av hjärtebarnsauktionerna under februari. En unik, fin, virkad amigurumi-figur med ett speciellt litet hjärta på bröstet. Ett hjärta med ett ärr, precis som min Abbe och andra hjärtebarn har.

Men vet ni vad? Hjärtekatten Abbe ska få syskon. En hel kull på hundra hjärtekatter ska födas och skänkas till avdelning 323 på Drottning Silvias Barn- och Ungdomssjukhus. Två tjejer fick iden att börja tillverka hjärtekatter och ge dem till barnhjärtavdelningen så att hjärtebarnen kan få med sig en alldeles egen liten katt hem när de lämnar sjukhuset. Visst är det fint, och visst är internet fantastiskt?

Men om det ska bli hundra hjärtekatter behöver de hjälp. Klicka in på deras hemsida så hittar du virkbeskrivning och lista på butiker som ger rabatt på garn till hjärtekattsvirkare. Det finns också en Facebooksida där man kan följa hur det går, och gilla, om man gillar att göra det.

Fram med virknålarna nu. Abbe kanske borde ha en baklängessyster som heter Ebba. Någon?

17 kommentarer

 1. men gud vilken fin gest. Åh vad jag önskar att jag kunde virka. Skall tipsa Spenatmamman, hon gillar ju att virka sånt där.

  SvaraRadera
 2. Om jag ändå kunde virka. Hela Ebba skulle vara som ett enda ärr så jag lämnar det åt någon annan mer pysslig. Men vilken fin idé!

  SvaraRadera
 3. Hej och tusen tack för att vi får hjälp att sprida budskapet om syskonen Hjärtekatt. Vi är alldeles överväldigade av all positiv respons och av alla handarbetare som hoppar på och vill bidra.

  Vi arbetar på att ta fram ett sätt på vilket även de som inte kan virka ändå kan bidra. Ett slags "beställ så virkar vi"-koncept. Håll utkik på vår Hjärtekatts-webb eller vår Facebook-sida så informerar vi så fort vi är redo.

  Tack igen!

  SvaraRadera
 4. Hur i allsin dar har jag missat din blogg? Hittade dig nu eftersom jag är en Hjärtekattsvirkare (av många)
  Ha en fin dag,
  Susanne

  SvaraRadera
 5. Åhhh...skulle vilja ha en egen katt till vår Max som har hjärtopererats just där, på
  drottning slivias barnsjukhus med 2 komplicerade hjärtfel, för 4 år sedan.
  Kan man köpa en?
  / mamma anna (ettnyttliv.wordpress.com)

  SvaraRadera
 6. Ettnyttliv: Det är klart att Max ska få en Hjärtekatt. Maila oss på hjartekatten@gmail.com så ordnar vi det när katterna börjar trilla in.

  SvaraRadera
 7. Frugan älskar amigurumi och har satt igång med en hjärtekatt!

  SvaraRadera
 8. Har nu börjat på min hjärtekatt... Jag hoppas kunna virka flera. ;)

  SvaraRadera
 9. Jag sprider det här på alla sätt jag kan, som du kanske har märkt. Helt kär i idén.

  SvaraRadera
 10. Vilken underbar idé! Synd att jag inte har lärt mig virka än då... Men jag sprider detta vidare och hoppas på många nallar!
  Vilken varm och fin blogg, förresten! Någon har just lett mig hit för första gången... =)

  SvaraRadera
 11. Åh! En sån ska jag virka till min dotters kompis som är hjärtebarn. Först ska jag bli bra från mitt skov så att jag kan virka igen.

  SvaraRadera
 12. Åh så fint! Jag som faktiskt blev amigurumi-biten genom att klicka mig vidare härifrån till Polliver! Klart jag ska virka en hjärtekatt och skicka från England där jag bor för tillfället!

  SvaraRadera
 13. Perfekt att man kan stötta projektet utan att själv kunna virka. Jag har beställt, betalat och döpt 5 stycken katter nu. UNDERBART projekt!

  SvaraRadera
 14. I Linköping sitter flera i en stick/virkgrupp nu med mönstret - mer än en av oss läser om er. Själv ska jag ut och köpa garn, nu när jag beslutat om färger på katten.
  M från H
  (nu i L)

  SvaraRadera
 15. Helt underbart!

  I går hade jag inte ens hört talas om detta med hjärtekatter, och nu känner jag mig alldeles tagen av dessa katter och såklart uppkomsten till dem. Tänk att man nu själv kan stötta ett barn /en familj med att virka, eller bidra på annat sätt så andra kanske kan virka, för att katterna skall få hitta nya hem till sina hjärtebarn.
  Jag har börjat virka direkt, och kommer att skänka mina katter till dessa kämpande pojkar och flickor som har "op-ärr" som katterna.
  Tack för att jag fick ta del av detta.
  kramar//Tina

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.